Skigebied Les Sybelles

In de Frans Savoie ligt het superskigebied van Les Sybelles. Les Sybelles telt maar liefst 310 kilometer aan pistes. Wat dit gebied heel anders maakt dan veel andere superskigebieden in Frankrijk, is dat dit skigebied bijzonder geschikt is voor de beginnende wintersporter, families en gezinnen met (jonge) kinderen. Er zijn opvallend veel groene en blauwe pistes.

Wintersport Les Sybelles
Wintersport Les Sybelles

In het skigebied zijn 4 grote dorpen en 2 wat kleinere dorpen; La Toussuire, Le Corbier, Saint Jean d’Arves en Saint Sorlin d’Arves zijn de grotere dorpen. Meer aan de rand van het skigebied vind je nog wat kleinere rustigere dorpjes, Les Bottieres en Saint Colomban des Villards. Elk van deze dorpen heeft zijn eigen charme. La Toussuire bijvoorbeeld is sfeervol en authentiek, maar toch ook bruisend. Er is hier best veel après ski te vinden en geen betonnen hoogbouw. Le Corbier daarentegen kent wel wat van deze typisch Franse flatgebouwen; die minder mooi zijn maar wel heel praktisch. Le Corbier is autovrij en daardoor bijzonder geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. In veel van de dorpen vind je ski-in ski-out accommodaties, en de accommodaties die wat verder weg liggen zijn met de skibus goed bereikbaar.

Ligging skigebied Les Sybelles

Het skigebied van Les Sybelles reikt van 1100 meter (Saint-Colomban-des-Villards) tot de top van Les 3 Lacs op 2620 meter. Het gehele skigebied ligt behoorlijk hoog, en dat zie je terug in de sneeuwzekerheid. Het skiseizoen loopt hier gewoonlijk van medio december tot en met medio april. Saint Jean d’Arves ligt op het zuiden met een uitzicht op de befaamde bergtoppen Les Aiguilles d’Arves. Dit dorp is rustig en kent veel zonuren, wat de sneeuwzekerheid in het dorp zelf natuurlijk geen goed doet. De dal afdaling zal vroeg of juist laat in het seizoen soms een klein beetje behelpen zijn maar de rest van het skigebied maakt dit meer dan goed.

Zoals eerder benoemd is Les Sybelles dus een bijzonder geschikt gebied voor de beginnende wintersporter. Tegelijkertijd zal de gevorderde wintersporter zich hier ook heel goed kunnen vermaken; door de grootte van het gebied maar ook omdat er off-piste mogelijkheden zijn. Naast de klassieke wintersporten kun je ook de sneeuw door met een fatbike, je kunt parapenten, rodelen, schaatsen. Er is hier echt genoeg te doen

Franse après-ski lijkt natuurlijk niet op bijvoorbeeld Oostenrijkse après-ski. Toch zit je in La Toussuire, Le Corbier en Saint Sorlin d’Arves meer dan goed als je van een feestje houdt. Er zijn discotheken, clubs, maar ook meer authentieke bars en cafeetjes. Ook zijn er meerdere zwembaden, bioscopen en bowlingbanen. De restaurants moeten natuurlijk ook niet vergeten worden. Een bijzonder compleet skigebied. Wat overigens ook belangrijk is om te weten, het prijsniveau is hier aangenaam. Veel grote Franse skigebieden kunnen nogal prijzig zijn, maar Les Sybelles is goed betaalbaar en ook geliefd onder de jongeren.

Les Sybelles ligt op bijna 1100 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Een behoorlijke afstand, al is dat voor Franse wintersportbestemmingen niet ongewoon. Snelweg A43 loopt door de Mauriennevallei en na het verlaten van deze snelweg ben je tussen de 20-60 minuten onderweg naar je eindbestemming. Chambéry heeft een eigen luchthaven waar je van zowel Amsterdam als Rotterdam kunt vliegen. Een transfer naar de dorpen van Les Sybelles duurt 30-75 minuten. De Winter-Thalys brengt je vanuit Nederland direct naar het station van Albertville welke op ongeveer anderhalf uur rijden ligt. De bereikbaarheid van Les Sybelles is dus ondanks de afstand wel erg goed. Tijdens de winter zijn er ook verschillende touroperators die een buspendeldienst organiseren naar Les Sybelles.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Les Sybelles

Mountain
Piek 2620 meter
 • Vanaf Utrecht
  1076 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  40
 • Sleepliften
  27
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makelijk
  15 km
 • Normaal
  67 km
 • Moeilijk
  209 km
 • Zeer moeilijk
  19 km
 • Totaal
  310 km

Ski's huren met korting in Les Sybelles

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Les Sybelles met korting via:

Dorpen in Les Sybelles

Wintersport La Toussuire

La Toussuire

Score: 7

La Toussure is een authenthiek Frans wintersportdorp in het skigebied van Les Sybelles. Les Sybelles is een groot en compleet skigebied met maar liefst 310 kilometer skipistes, gelegen in de Franse Savoie.

Wintersport Le Corbier

Le Corbier

Score: 5.9

Le Corbier is een typisch Frans wintersportdorp zoals we dat vaak zien, veel betonnen hoogbouw. Le Corbier ligt in het skigebied van Les Sybelles, waar 310 kilometer skipisten op je liggen te wachten. Een Frans superskigebied in de Savoie. Het prijsniveau in Les...

Wintersport Les Bottieres

Les Bottieres

Les Bottieres ligt een beetje aan de rand van het skigebied van Les Sybelles, gelegen in de Franse Savoie. Les Sybelles telt maar liefst 310 kilometer piste en is daarmee één van de grotere skigebieden in Frankrijk. Les Bottieres is een kleiner dorp...

Wintersport Saint Colomban des Villards

Saint Colomban des Villards

Aan de rand van het skigebied van Les Sybelles ligt het kleinere dorp Saint-Colomban-des-Villards. Een idyllische plek voor een gezellige wintersport. Les Sybelles is een Frans superskigebied in de Franse Savoie. Les Sybelles telt maar liefst 310 kilometer skipistes.

Wintersport Saint Jean d’Arves

Saint Jean d’Arves

Score: 7.3

Saint Jean d’Arves ligt in de Franse Savoie en is een rustig en kalm wintersportdorp in het skigebied van Les Sybelles. Les Sybelles is een groot skigebied met veel mooie blauwe afdalingen. In totaal telt Les Sybelles 310 kilometer skipisten.

Wintersport Saint Sorlin d Arves

Saint Sorlin d’Arves

Score: 6.7

Saint Sorlin d’Arves is één van de authentieke wintersportdorpen in de Franse Savoie. Saint Sorlin d’Arves ligt in het skigebied van Les Sybelles, waar 310 kilometer aan pisteplezier ligt te wachten.

Wintersport Saint-Jean-de-Maurienne

Saint-Jean-de-Maurienne

Laag in het dal, niet ver van het skigebied van Les Sybelles ligt de plaats Saint-Jean-de-Maurienne. Deze plaats is niet zo zeer een onderdeel van het skigebied, maar wordt wel gebruikt als uitgangspunt, als basis, voor wintersporters die in dit deel van...