Nieuwe Kohlmaisbahn
Nieuwe Kohlmaisbahn

Nieuwe Kohlmaisbahn in Saalbach

Wintersport Live Wintersport Live

Er is al een hoop over gesproken; de nieuwe Kohlmaisbahn in Saalbach. Éen van de meest spraakmakende projecten in de Alpen voor deze winter. De Saalbach-Hinterglemmfan hoeft niet lang meer te wachten. Want met de bouw in afrondende fase is de nieuwe 10-persoonsgondel echt aanstaande.

Aan het einde van het winterseizoen 2017/18 zijn de vurig rood gekleurde Kohlmais-gondels gedemonteerd. Een herkenningspunt in het skigebied van Saalbach-Hinterglemm komt daarmee ten einde. Maar er komt iets schitterends voor terug.

Kohlmaisbahn dalstation
Kohlmaisbahn dalstation

Het middenstation werd reeds in de zomer van 2017 al gebouwd en is dus al te bewonderen, De andere fases van de constructie ziet er als volgt uit.

Kohlmaisbahn mittelstation
Kohlmaisbahn mittelstation

De oorspronkelijke gondels die in 1989 werden gebouwd, zullen in de zomer van 2018 wijken voor een ultramoderne 10-persoons gondellift met een vervoerscapaciteit van 3200 mensen per uur. De nieuwe lift is identiek aan die van de Schönleiten-lift en biedt daarmee het ultieme comfort, efficiëntie en snelheid die je al gewent bent van Saalbach-Hinterglemm. Vanwege het feit dat het nieuwe middenstation van de Kohlmaisbahn zich ongeveer 30 meter meer naar het westen bevindt, kunnen de eerste bouwwerkzaamheden beginnen in 2017. Het nieuwe middenstation van drie verdiepingen miste alleen de dakconstructie. Maar ook die wordt 'as we speak' gemonteerd.

De laatste bouwfase zal worden uitgevoerd in de zomer van 2018

Na de sloop afgelopen mei is er direct een start gemaakt aan de montagewerkzaamheden. Afgelopen zomer is dan ook de Schönleiten-lift ingezet als vervanging van de Kohlmais-lift. Opgenomen in het nieuwe Kohlmais-dalstation zullen 100 ondergrondse parkeerplaatsen en appartementen voor personeel komen. Het nieuwe gebouw bevindt zich op straatniveau, waardoor gasten eenvoudig vanaf de Skiliftstraße toegang hebben tot de kassa's, de ingang en de andere faciliteiten. De Milka-lijn blijft open en is toegankelijk via het pad dat leidt vanaf de Schönleiten.

Kohlmaisbahn bergstation
Kohlmaisbahn bergstation

De opening van de nieuwe lift staat gepland voor december 2018 en gasten kunnen uitkijken naar een snellere beklimming van de Kohlmais-berg vanuit het centrum van Saalbach.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties