Nieuwe Fleckalmbahn Kirchberg
Nieuwe Fleckalmbahn Kirchberg Foto: Michael Werlberger

Nieuwe Fleckalmbahn in Kirchberg

Wintersport Live Wintersport Live

Het zal je als liefhebber van de dorpen Kirchberg en Kitzbühel niet zijn ontgaan; de nieuwe Fleckalmbahn. Vorige week waren wij in Kirchberg en zagen de bouw van dit mooie project met eigen ogen. Maar wat verandert er precies en hoe komt de nieuwe Fleckalmbahn eruit te zien?

De oude gondel stond al vanaf 1984 zijn best te doen om de wintersporters van Kirchberg de berg op te bregen, maar met het schamele bedrag van 27,5 miljoen euro gooit het skigebied van KitzSki er een flink budget tegen aan om deze lift te vervangen. De nieuwe Fleckenalmbahn moet dan ook het paradepaardje worden van het skigebied. En als we ze de foto's bekijken en de plannen lezen, dan wordt het inderdaad een erg mooi traject.

Als alles gaat zoals het moet (en daar gaan we wel van uit) dan is op 14 december van dit jaar de eerste dag dat de gondel in gebruik genomen gaat worden.

Dalstation Fleckenalmbahn
Dalstation Fleckenalmbahn

Wat verandert er aan de Fleckenalmbahn

De belangrijkste verandering aan het totale Fleckalmbahn project is de verandering in capaciteit aan de gondel. De 6-persoons cabines worden vervangen voor 10-persoons cabines en de snelheid van de gondels worden opgehoogd van 5 meter per seconden naar 7 meter per seconden. Hierdoor duurt het totale traject van de gondel geen 13,5 minuut meer, maar nog maar 9,5 minuut.

Bergstation Fleckenalmbahn
Bergstation Fleckenalmbahn

Ondanks de snellere en grotere gondels is het totaal aantal van de het vervoerscapaciteit niet eens zo gek veel hoger. Dit komt omdat het aantal gondels van 200 stuks wordt terug gebracht naar 96 stuks. Dat is niet zo vreemd, want de nieuwe gondel weegt 1100 kilo schoon aan de haak, waar de oude gondel 'slechts' 420 kilo woog. Dit alles geeft als resultaat dat er in de oude situatie 2.400 personen per uur konden worden vervoerd en in de nieuwe situatie zijn dit er 2.590 personen per uur.

Verder zijn enkele kleine veranderingen. Zo wordt de kabelbaan 32 meter langer, zijn er 22 palen nodig, in plaats van de oude 29 palen om de gondels boven te brengen en komen er logistiek bij het dalstation enkele extra faciliteiten bij. Zo komen er enkele bushaltes en taxiplaatsen bij.

Accommodatietips in de buurt van Fleckenalmbahn:

Wil je graag de nieuwe Fleckenalmbahn zelf bewonderen en op wintersport naar Kitzbühel–Kirchberg. Dan hebben wij enkele mooie accommodaties voor je geselecteerd:

Activ Sunny Hotel Sonne **** Kirchberg

Activ Sunny Hotel Sonne Kirchberg

Dit hotel is rustig en zonnig gelegen op ongeveer 300 meter van het centrum van Kirchberg. Bij goede sneeuwcondities kan je tot het hotel terugskiën!

Het hotel beschikt over een parkeerplaats, een ontvangsthal met receptie, internethoek en Wi-Fi (gratis), lift, bar, stube, restaurant, eetzaal, terras, vergaderruimte en een kinderspeelkamer. Verder is er een ruime wellness van 700m2 met o.a. een zwembad (20x8 m), fitnessruimte, sauna, stoombad en stoomgrot. Het solarium, de massages en beautybehandelingen worden tegen betaling aangeboden.

Hotel Alexander **** Kirchberg

Hotel Alexander - Kirchberg

Hotel Alexanderligt midden in het centrum van Kirchberg en wordt omringd door verschillende winkels, restaurants, winkels en bars en dus gezellige après-ski.

Het verblijf is op basis van logies & ontbijt. 's Ochtends staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Het is mogelijk om ter plekke een diner bij te boeken.

Het hotel heeftr een receptie, bagageruimte, lobby, lift, bar, restaurant en terras. Bij het hotel kun je gratis parkeren en kun je gratis gebruik maken van de Wi-Fi. Geniet van een heerlijke wellness met o.a. sauna, stoombad en infrarood-cabine. Tegen bijbetaling maak je gebruik van het solarium.

Dutchweek - Kirchberg

Tijdens Dutchweek Kirchberg die van an 15 januari tot 19 januari 2020 wordr gehouden, profiteer je volop van deze snelle lift. Hierdoor ben jij nog sneller boven om te genieten van de ochtendzon en ben je op tijd bij de feestjes op de berg. 

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.