Gauxjoch en Trattenbach worden vervangen in KitzSki

Dalstation nieuwe Gauxjoch
Dalstation nieuwe Gauxjoch

Met de vervanging van de twee nieuwe liften timmert het skigebied van KitzSki flink aan de weg. De Gauxjoch en Trattenbach worden vervangen voor een schamel bedrag van 23 miljoen euro. Waardoor het skigebied van Kirchberg-Kitzbühel weer een comfortabele upgrade krijgt op het gebied van moderne liften.

De eer is dit keer toegewezen aan de firma Leitner, die samen met Doppelmayer de bouw van de meeste liften in Oostenrijk voor hun rekening nemen. Zo ook in het skigebied van KitzSki. De verouderde skiliften staan op de pistemap bekend als de F6 Gauxjoch en de F7 Trattenbach.

Nieuwe Gauxjoch en Trattenbach op pistekaart

Beide liften worden vervangen door moderne 6-persoonsstoeltjesliften waarbij binnen het project de speerpunten sociaal, ecologisch en duurzaamheid een belangrijke rol spelen.

De nieuwe Gauxjoch

De nieuwe Gauxjoch wordt een hogesnelheidslift die je in 3 en een halve minuut van 1740 meter naar het bergstation op 1867 meter brengen. De nieuwe lift heeft een vervoerscapaciteit van 2400 wintersporters per uur en haalt een snelheid van 6 meter per seconde. Ondanks dat er maar 127 hoogtemeters worden overbrugt is het totale tracject dat je aflegd toch 1,3 kilometer lang. Uiteraard heeft de nieuwe 6-persoonslift stoelverwarming en krijgt hij een weerkap.

Bergstation Gauxjoch

Hiermee komt een einde aan wederom een sleepliftje. Waardoor de meeste sleepliften in het gebied ondertussen verdwenen zijn. Alleen in het dal van Kitzbühel en de H8 Eggl zijn nog sleepliften.

De nieuwe Trattenbach

De snelheid van de nieuwe Trattenbachlift is iets langzamer dan het de nieuwe Gauxjoch, maar met 5 meter per seconde is hij ook zeker niet langzaam te noemen. Dit heeft te maken met de hoogte die moet worden overwonnen door de Trattenbachlift. Hij brengt je namelijk over een tracect van slechts 734 meter van 1508 meter naar het bergtstation op 1816 meter. Daarmee worden 308 hoogtemeters overwonnen door deze nieuwe lift en daarom gaat hij net iets minder snel dan de de nieuwe lift vlak naast hem.

Bergstation Trattenbach

Ook deze oude 3-persoonsstoeltjeslift wordt vervangen door een nieuwe 6-persoonslift en wordt geleverd met stoelverwarming en weerkap om ook de meeste gure dagen nog enigsinzs comfortabel te maken tijdens de rit die op zijn vlugst 3 minuten en 35 seconden duurt.

Check voor meer informatie over deze projecten de website van KitzSki

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen