Tsjecho Reizen Wintersport
Wintersport Tsjechië - Rokytnice
Wintersport in Tsjechië - Rokytnice
Wintersport Tsjechië - Lipno Ski Resort
Wintersport Tsjechië - Lipno Ski Resort
Wintersport Tsjechië - Černá Hora
Wintersport Tsjechië - Černá Hora. Foto: Milos Salek
Wintersport Tsjechië - Skiareal Kouty
Wintersport Tsjechië - Skiareal Kouty
Wintersport Tsjechië - Rokytnice Wintersport Tsjechië - Lipno Ski Resort Wintersport Tsjechië - Černá Hora Wintersport Tsjechië - Skiareal Kouty

Wintersport in Tsjechië

Een wintersportvakantie naar Tsjechië staat bekend als betaalbaar en dichtbij! Naast de bekende skigebieden in het Reuzengebergte en de kleinere gebieden in het Ertsgebergte kun je in Tsjechië als langlaufer ook goed de voeten. Een wintersport in Tsjechië is dus betaalbaar en veelzijdig.

De Tsjechen zijn een trots en gastvrij volk en willen je graag laten proeven van de plaatselijke lekkernijen zoals goulashsoep, knödle en spätzl. Wanneer je in één van de vele familiehotels en of pensions verblijft is de kans groot dat je er niet aan ontkomt om een lekker glaasje alcohol met de eigenaren te nuttigen. De skipassen, het materiaalhuur, de hotels en het eten en drinken zijn allemaal nog erg goed betaalbaar in Tsjechië. Je betaalt meestal een kwart van de prijzen die je kent uit de Alpenlanden.

Skigebieden en pistes in Tsjechië

De skigebieden zijn ondanks de lage ligging redelijk sneeuwzeker. Dit komt door het gunstige ligging in het Oosten van Europa, waar de winters kouder zijn dan bijvoorbeeld in de Alpen. In een normaal seizoen ligt er voldoende sneeuw vanaf december tot ver in april. In het Tsjechische deel van het Reuzengebergte, vind je als eerste het kleine en gemoedelijke dorp Harrachov, vervolgens het toeristische Rokytnice nad Jizerou, gevolgd door het mondaine en grootste skidorp Spindleruv Mlyn. Het mooie skigebied van Janske Lazne ligt tegen de voet van de hoogste berg van het Reuzengebergte; De Snezka (1602 meter).

Prijsniveau

Tsjechië staat bekend om zijn goedkope producten en dat geldt zeker ook voor de wintersport. Alhoewel de laatste jaren vooral in de grotere gebieden het prijsniveau aardig is gestegen, blijft Tsjechië goed betaalbaar en kun je er met het hele gezin prima op wintersport wanneer je geen budget hebt voor een wintersport in de Alpen.

Après-ski in Tsjechië

Eten en drinken is in Tsjechië nog erg goedkoop. Je kunt ’s avonds al voor 6 tot 10 euro prima uiteten. Een biertje op en naast de piste kost 20 – 25 Kc (Tsjechië heeft geen Euro’s). Voor het geld hoef je het dus niet te laten en de kwaliteit van de restaurants zijn prima. De meeste skigebieden hebben goede restaurants en de plaatselijke bevolking zijn trots op hun streekgerechten. Ook après-ski vind je bijna overal, met uitzondering van de kleinere dorpen. Maar, verwacht geen aprés-ski zoals je dat gewent bent in Oostenrijk. Het blijft vaak bij een bar, waar de plaatselijke radiozender aan staat. Het is er wel gezellig druk met mensen die van een biertje genieten na een dagje skiën.

Vervoer & Bereikbaarheid

Met de bus op wintersport naar Tsjechië: Winterliner
Met de trein op wintersport naar Tsjechië: Interrail
Met de trein op wintersport naar Tsjechië: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Tsjechië: Transavia

Provincies in Tsjechië

Aanbevolen accommodaties van

Belvilla

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: