Wintersport in Vorarlberg - Brandnertal
Wintersport in Vorarlberg - Brand
Wintersport in Vorarlberg - Brand
Wintersport in Vorarlberg - Gargellen
Wintersport in Vorarlberg - Gargellen
Wintersport in Vorarlberg - Bürserberg
Wintersport in Vorarlberg - Bürserberg
Wintersport in Vorarlberg - Brandnertal Wintersport in Vorarlberg - Brand Wintersport in Vorarlberg - Gargellen Wintersport in Vorarlberg - Bürserberg

Wintersport in Vorarlberg

Tussen Tirol en Zwitserland ligt de deelstaat Vorarlberg. Wanneer je als provincie ligt tussen een land als Zwitserland en een deelstaat als Tirol, kan het niet anders  dan dat je zelf ook prima wintersportfaciliteiten herbergt. En dat klopt dan ook als een bus.

Informatie

 • Gesproken taal
  Duits
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  18
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Prima
 • Langlauf
  Prima
Vorarlberg biedt alles wat een wintersporter zicht wenst. Het skigebied van Lech en Zürs is wereldberoemd om zijn mondaine uitstraling. Als het goed genoeg is voor de koning, dan moet het wel een prima skigebied zijn. Maar Vorarlberg is meer dan alleen grote en luxe skigebieden. Je vindt hier nog enkele juweeltjes die nog niet aan het massa toerisme zijn blootgesteld. Denk hierbij aan Gergellen, Marul en Sankt Gallenkirch. De hoogste berg van Vorarlberg is de Piz Buin. De top ligt op 3312 meter en maakt deel uit van het Silvrettagebergte. De naam Piz Buin is een Reto-Romaans woord en betekent Rundertop. De koeien konden hier vast en zeker goed klimmen! De berg ligt op de grens met het Zwitserse kanton Graubünden. En deze regio in Oostenrijk lijkt op het oog al veel op het typerende Zwitserse landschap.

Vervoer & Bereikbaarheid

Vorarlberg is goed bereikbaar met het vliegtuig, met de trein en met de auto. vanwege de westelijke ligging in Oostenrijk ben je al met 825 km vanaf Utrecht in de meeste skigebieden van Vorarlberg. Een autorit met gunstig weer zou niet langer dan 9 uur hoeven duren. Wanneer je gaat vliegen ligt het een beetje aan het gekozen skigebied. In het oostelijke deel kun je het beste op Innsbruck vliegen, zit je meer aan de Zwitserse kant dan raden wij aan om het vliegtuig naar Zürich te boeken.

Met de bus op wintersport naar Vorarlberg: Interbus
Met de trein op wintersport naar Vorarlberg: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Vorarlberg: Transavia

Dorpen in Vorarlberg

Skigebieden in Vorarlberg

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: