Wintersport Stubaital
Wintersport Stubaital
Stubaital
Stubaital
Pistes in Stubai
Pistes in Stubai
Skiën in Stubaital
Skiën in Stubaital
Wintersport Stubaital
Stubaital Pistes in Stubai Skiën in Stubaital

Stubai is eigenlijk geen opzichzelfstaand dorp. In Tirol ligt het Stubaital met een aantal dorpen waaronder bijvoorbeeld Fulpmes en Neustift. Aan het einde van het Stubaital ligt het skigebied op en rondom de Stubaier Gletscher In de volksmond wordt dit bedoeld met ‘Stubai’.

Het skigebied rondom de Stubaiergletsjer is vrij groot en veelzijdig; iedere wintersporter kan hier goed uit de voeten. Ook is het dus groot genoeg om hier een week te komen skiën, wat voor veel gletsjerskigebieden niet geldt. In totaal is er 64 kilometer skipistes, overwegend blauw en rood en een paar prachtige skiroutes waaronder eentje die van 3000 naar 1750 meter hoogte afdaalt.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 3210 meter
  Dorp 1750 meter
 • Vanaf Utrecht
  929 km
 • Zomerskiën
  Ja
 • Gondels
  5
 • Stoeltjesliften
  7
 • Sleepliften
  10
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  36 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  35 km
 • Moeilijk
  25 km
 • Zeer moeilijk
  7 km
 • Totaal
  103 km

Op wintersport naar Stubai

De Stubaier Gletscher ligt op 1695 meter hoogte. Voor een dorp in het Stubaital is dat erg hoog. Deze hoogte geldt rondom het dalstation van de 3S Eisgratbahn. Hier is een groot parkeerterrein en een restaurant. Het hoogste punt in dit gletsjerskigebied is de top van de Schaufelspitze op 3333 meter hoogte. Het skiseizoen is hier lang omdat het natuurlijk om een gletsjerskigebied gaat, van medio oktober tot en met begin mei kun je hier genieten van de (eeuwige) sneeuw. Niet het gehele gebied is die tijd open, maar de pistes op de gletsjer zelf wel, mits de sneeuwomstandigheden goed zijn.

Après-ski bij de Stubaier Gletscher

Rondom het gletsjerskigebied van de Stubaier Gletscher is geen sprake van een dorp. Bij het dalstation van de 3S Eisgratbahn is een hotel-restaurant waar in de middag en vroege avond ook een drankje gedronken wordt. Ter hoogte van het middenstation van de 3S Eisgratbahn ligt de Dresdner Hütte waar ook een après-ski bar is. Voor meer vertier beweeg je je richting Neustift en/of Fulpmes in het Stubaital.

Vervoer & Bereikbaarheid

De Stubaier Gletscher ligt op 933 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. Ter hoogte van Schönberg verlaat je de snelweg en rijd je door het gehele Stubaital in 35 minuten richting de gletsjer. Met de trein én het vliegtuig reis je eenvoudig naar Innsbruck. De transfer vanaf Innsbruck duurt een klein uurtje.

Ski's huren met korting in Stubai

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Stubai met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Stubai

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Echt een gaaf gebied, vooral in het voor en naseizoen wanneer de lagere skigebieden al weer groen worden. Probeer wel een accommodtie te vinden dicht bij de gletjser, anders ben je best veel tijd kwijt aan het rijden met de bus elke dag.

Gemiddeld cijfer 8
Door Ivo op 14 november 2018

Bekijk alle reviews

In de spotlight

Stubaital - SNP

Rodelen en langlaufen in Stubai

Wil je naar de Tiroolse Alpen maar wel graag weg van de toeristenmassa? Ga dan met SNP Natuurreizen naar het hooggelegen Stubaital. Hier vind je perfect verzorgde winterwandelpaden en een goed onderhouden loipennetwerk.

De liefhebber van sleetjerijden gaat met de Elferlift omhoog en rodelt via het Pinnistal weer omlaag. Ontspannen doe je in de sauna of geniet van een heerlijke maaltijd in je hotel. SNP heeft de mooiste routes en de beste tips! Meer info: www.snp.nl/reis/oostenrijk/stubaital/g

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: