Wintersport in Kitzbühel
Wintersport in Kitzbühel
Skigebied Kitzbühel
Skigebied Kitzbühel
Kitzbühel
Kitzbühel
Wintersport in Kitzbühel
Skigebied Kitzbühel Kitzbühel

Kitzbühel ligt in het noordoosten van Tirol, ongeveer 40 kilometer afstand van de Duitse grens. Het dorp is officieel eigenlijk een stad, en behoort tot een van de meest prestigieuze skioorden van Oostenrijk. 

Kitzbühel is onderdeel van de Kitzbüheler Alpen, een vrij glooiend en prachtig bergmassief met prachtige afdalingen en geweldige tourski mogelijkheden. Vanuit het dorp kun je 2 kanten op; richting de Kitzbüheler Horn, waar je kunt skiën tot ongeveer 2000 meter hoogte, met een paar prachtige afdalingen en een dalafdaling, en richting het grote gebied aan de kant van de Hahnenkamm lift, waarmee je toegang hebt tot het grote skigebied. Elk jaar wordt er in Kitzbühel een FIS wereldkampioenschap georganiseerd op de Hahnenkamm afdaling.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2004 meter
  Dorp 800 meter
 • Vanaf Utrecht
  921 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  28
 • Sleepliften
  7
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  124 km
 • Skiroutes
  36 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  101 km
 • Moeilijk
  61 km
 • Zeer moeilijk
  17 km
 • Totaal
  215 km

Op wintersport naar Kitzbühel

Kitzbühel ligt op ongeveer 837 meter hoogte en is qua hoogte vrij laag. Toch is het van medio december tot medio maart goed wintersporten in dit gebied, omdat er erg veel geld geïnvesteerd is in sneeuwkanonnen, en het gebied heeft ook veel afdalingen op noordhellingen wat het gebied ook sneeuwzeker maakt. Sinds seizoen 2014/2015 zijn ze op een aantal plekken gestart met sneeuwdepots, om sneeuw te conserveren voor een volgend seizoen, waardoor het gebied dus nog meer sneeuwzeker is. In het skigebied van Kitzbühel kun je tot een hoogte van 2000 meter skiën. In Kitzbühel zijn geen gletsjers, maar het deelgebied Jochberg presteert het toch al een aantal jaren om al eind oktober te openen.

Après-ski in Kitzbühel

Het dorp Kitzbühel zelf is behoorlijk chique en hautain. In de McDonalds staan er zelfs waxinelichtjes op de tafels. Er zijn een aantal bars langs de verschillende afdalingen en in het dorp zelf ook. Kitzbühel is niet het dorp van de grote hossende menigtes, maar je kunt er wel heel gezellig een drankje doen en een dansje wagen. Bekende après-ski locaties zijn onder andere de Streifalm, Hahnenkamm Pavillon en Vicky’s Alm an der Einsiedelei, en deze laatste is compleet met haardvuur en Oostenrijkse kledendracht.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 922 km vanaf Utrecht is Kitzbühel goed te bereiken met de auto. De snelste route is om via de 3 langs Keulen en Frankfürt te rijden en bij Neurenberg de 9 t volgen. Volg bij München de 99, 8 en 93, ga bij Kufstein de grens over en 40 kilometer later kom je in Kitzbühel aan. Per trein is Kitzbühel ook goed bereikbaar. In de winter is er elke week een direct verbinding vanuit verschillende stations in Nederland, direct naar de Oostenrijkse skigebieden, waaronder ook Kitzbühel. Met het vliegtuig kun je met Transavia rechtstreeksenaar Innsbruck vliegen, waarna je met de trein of taxitransfer nog 80 km verwijderd bent van Kitzbühel. Met de pendelbus vanuit Nederland kun je met Winterliner rechtstreeks naar Kitzbühel.

Ski's huren met korting in Kitzbühel

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Kitzbühel met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Kitzbühel - Kirchberg

Contact Toeristenbureau

Review over Kitzbühel

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Voor de echte die hards heb je hier de Hahnenkamm, die toch wel de crème-de-la-crème van de moeilijke pistes vormt. Kijk hier zeker mee uit, heb hier heel wat ambulances en helicopters gezien, voor mensen die deze piste onderschat hadden. Daarnaast is er nauurlijk ook genoeg te skieen voor de minder geoefende skier. Het dorp zelf is prachitg, zeer veel middeleeuse en echt oostenrijkse gebouwen! Ga zeker een Apfelstrudel eten in het centrum, zeer de moeite waard, maar het leven hier is niet goedkoop.

Gemiddeld cijfer 9
Door Rick Reparon op 03 december 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder:

Bestemmingsspecialisten

Dorpen in Kitzbühel–Kirchberg

Bizztravel Wintersport

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Sonnenkopf

Bekijk meer video's op YouTube