Wintersport skigebied Kitzbühel-Kirchberg
Wintersport skigebied Kitzbühel-Kirchberg
Kitzbühel in de avond
Kitzbühel in de avond
Skigebied Kitzbühel-Kirchberg
Skigebied Kitzbühel-Kirchberg
Wintersport Kitzbühel-Kirchberg
Wintersport Kitzbühel-Kirchberg. ©Tirol Werbung / Bauer Frank
Wintersport skigebied Kitzbühel-Kirchberg
Kitzbühel in de avond Skigebied Kitzbühel-Kirchberg Wintersport Kitzbühel-Kirchberg

Één van de grotere en meer toonaangevende skigebieden in Oostenrijk is het skigebied van Kitzbühel-Kirchberg, ook wel KitzSki genoemd. In totaal kan je in dit skigebied gebruik maken van 230 kilometer skipistes, waarvan een groot deel aaneengesloten. Kitzbühel staat natuurlijk bekend om de jaarlijkse Hahnenkammrennen welke hier elke januari georganiseerd worden.

Kitzbühel zelf is een behoorlijk mondain en chique dorp, met luxe accommodaties en een bepaal sfeertje. Tegelijkertijd vind je hier ook (jeugd)hostels en B&B’s, wat voor veel meer mensen betaalbaar is.

In het skigebied Kitzbühel-Kirchberg vind je de dorpen Kitzbühel, Kirchberg, Jochberg, Aurach bei Kitzbühel, Aschau bei Kirchberg en Pass Thurn. Deze laatste is amper een dorp te noemen, het is een kleine verzameling accommodaties op de top van een bergpas. Wel is hier dus een goede verbinding met het skigebied. Kitzbühel is zoals eerder gezegd een vrij mondain dorp, zelfs bij het internationale fastfoodrestaurant vind je gezellige kaarsjes op de tafel.

Ligging skigebied Kitzbühel–Kirchberg

Je vindt hier high-end (ski)modewinkels en goede restaurants. Kirchberg is wat laagdrempeliger en gezelliger, een goede bestemming voor gezinnen en families met (jonge) kinderen. Aschau is een heel klein dorp dat niet direct toegang heeft tot het skigebied, na een kleine tocht in de auto kun je ervoor kiezen om in KitzSki te gaan skiën, of met de Ki-West skilift richting het skigebied van Westendorf te gaan. Een goede uitvalsbasis voor wie van rust en keuze houdt. Jochberg is een gezellig en typisch Tirools bergdorpje. In het deelgebied van Jochberg kan vaak einde oktober al geskied worden omdat ze sneeuw van de voorgaande winter bewaren. Ze hebben hier dan vaak een primeur. Aurach is een zeer rustig en idyllisch bergdorpje een stukje buiten Kitzbühel waarvandaan niet direct een skilift het skigebied in vertrekt. Een stukje boven Aurach is een stoeltjeslift die leidt naar een freeride area. Ook is er een zeer goede busverbinding in deze dalen die je eenvoudig naar de skilift(en) brengen. Kitzbühel en Kirchberg zijn dus de dorpen die het meest te bieden hebben, maar de andere dorpjes onderscheiden zich dan weer door de rust en charme.

Voor wie nog meer rust wil en/of tevens de mogelijkheid om ook naar andere skigebieden in deze regio te gaan, kan verblijven in Mittersill, Reith bei Kitzbühel, of Hollersbach. Je kunt dan bijvoorbeeld vanuit Mittersill eenvoudig richting Zell am See, of vanuit Reith richting van Sankt Johann in Tirol.  

Het skigebied Kitzbühel-Kirchberg reikt van 800 meter tot ongeveer 2000 meter hoogte. Dat is zeker niet uitzonderlijk hoog, desalniettemin is dit skigebied erg sneeuwzeker. Ook is er zeer veel geïnvesteerd in de kunstsneeuwmachines. Jochberg slaat sneeuw op van een voorgaande winter om vroeg te kunnen openen, en daarnaast ligt dat ook in een soort Schneeloch waar erg veel sneeuw valt. Een doorsnee skiseizoen duurt van medio december tot en met begin april, maar er zijn een aantal deelgebieden (Waaronder dat van Jochberg) waar je van eind oktober tot en met begin mei(!) kunt skiën.

Qua après ski zit je in dit skigebied ook wel goed, mits je in Kitzbühel of Kirchberg verblijft. Zowel langs de pistes als in de dorpen vind je vrij veel après ski gelegenheden. In Kitzbühel heb je ook wat meer luxe etablissementen met wijn en cocktails, maar ook hier vind je genoeg kroegen waar goed gefeest wordt. Nabij de Hahnenkammbahn vind je al twee bars, Hahnenkammpavillon en Legenden Café. In het dorpscentrum kun je de kroegentocht voortzetten bij onder andere The Londoner, Jimmy’s, Pub Fünferl, Lichtl Pub of Club Take Five. In Kirchberg is iets minder aanbod, maar is het zeker niet minder gezellig. Langs de blauwe dal afdaling Fleck ligt de Schnee Mugl Bar, in het dorp vind je nog meer après ski bars zoals Schatzeralm, Bar Vis-a-Vis, Fuchslöchl en de Eisbar Kirchberg.

Kitzbühel-Kirchberg is goed te bereiken en ligt op 918 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Na het verlaten van de snelweg rijd je in een ruim half uur naar Kitzbühel, de andere bestemmingen liggen nog ietsje verder.  In zowel Kitzbühel als Kirchberg is ook een treinstation. Met de Nederlandse wintersporttrein reis je dan naar Wörgl en kun je een boemel naar Kitzbühel pakken. Tijdens de winter organiseert onder andere Winterliner elke week een buspendel naar de Kitzbüheler Alpen.

Ski's huren met korting in Kitzbühel–Kirchberg

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Kitzbühel–Kirchberg met korting via:

Informatie over het skigebied

Kitzbühel–Kirchberg

 • Mountain
  Piek 2004 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  28
 • Sleepliften
  7
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  124 km
 • Skiroutes
  36 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  101 km
 • Moeilijk
  61 km
 • Zeer moeilijk
  17 km
 • Totaal
  215 km

Dorpen in Kitzbühel–Kirchberg

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder:

Bestemmingsspecialisten

Bizztravel Wintersport

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Sonnenkopf

Bekijk meer video's op YouTube