Wintersport Kaltenbach
Wintersport Kaltenbach
Skiën in Kaltenbach
Skiën in Kaltenbach
Kaltenbach
Kaltenbach
Funpark Kaltenbach
Funpark Kaltenbach
Wintersport Kaltenbach Skiën in Kaltenbach Kaltenbach Funpark Kaltenbach

Kaltenbach ligt in het Oostenrijkse Zillertal en vormt samen met Hochfügen het skigebied Hochzillertal-Kaltenbach-Hochfügen. In totaal zijn er 88 kilometer skipisten, verdeeld over drie kernen maar wel met skiliften aaneengesloten. Kaltenbach is niet een heel authentiek of karakteristiek dorp.

De laatste jaren heeft Kaltenbach een groei gemaakt, mede door de aansluiting met Hochfügen maar ze hebben niet echt rekening gehouden met de esthetiek van het dorp. Is het erg? Nee, in Kaltenbach komen mensen die voor de sneeuw en de bergen komen, en dus van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag kilometers vreten. Tegelijkertijd is het dorp geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen omdat je een goede aansluiting op het skigebied hebt.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2360 meter
  Dorp 558 meter
 • Vanaf Utrecht
  934 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  9
 • Stoeltjesliften
  13
 • Sleepliften
  27
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  20 km
 • Skiroutes
  8 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  33 km
 • Moeilijk
  42 km
 • Zeer moeilijk
  17 km
 • Totaal
  100 km

Op wintersport naar Kaltenbach

Kaltenbach ligt op 558 meter hoogte. Voor een ski dorp in dit deel van Oostenrijk is dat heel gemiddeld. Een aanzienlijk deel van het skigebied ligt rond en boven de 2000 meter wat de sneeuwzekerheid ten goede komt. Het skigebied direct boven Kaltenbach is niet heel afwisselend. Veel liften zijn parallel gebouwd waardoor de ene afdaling toch wel veel op de andere lijkt, dit is in Hochfügen anders, daar is het meer gevarieerd. Het hoogste punt wat je in dit gebied kunt bereiken is de Pfaffenbühel op iets meer dan 2400 meter hoogte. Het skiseizoen loopt van begin december tot medio april, al kan het soms voorkomen dat je zelfs tot eind april kunt skiën door de hogere ligging.

Après-ski in Kaltenbach

In Kaltenbach hoeft men zich na het skiën zeker niet te vervelen. De après-ski centreert zich op en rond de berg. De meeste liefhebbers beginnen hun feestje op op de berg bij de Zillertaler Schi-Alm, gelegen bij het bergstation van de gondels die vanuit het dorp vertrekken. Daarna ga je (als je nog redelijk onbeschonken bent) via de piste naar beneden en zet je het feestje voort bij het dalstation, bij de Postalm. De Postalm viert feest tot 7 uur ’s avonds maar na het diner gaan ze om 9 uur weer verder.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Kaltenbach ligt op 933 kilometer rijden vanaf Utrecht. Bij Wiesing in Oostenrijk verruil je de snelweg voor een binnenweg, je bent dan nog 20 minuten onderweg tot aan Kaltenbach. Met de trein reis je eenvoudig vanuit Nederland direct naar Wörgl met de wintersporttrein die tijdens de winter rijdt. De transfer van Wörgl naar Kaltenbach duurt ongeveer een half uur. Als je liever met het vliegtuig naar Kaltenbach reist kun je het beste aanvliegen op de luchthaven van Innsbruck, deze ligt op 50 minuten rijden. Tijdens de winter verzorgt Winterliner een bus pendeldienst tussen Nederland en Kaltenbach.

Ski's huren met korting in Kaltenbach

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Kaltenbach met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Kaltenbach

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Kaltenbach, misschien wel ondanks dat ik 2 dagen eerder naar huis moest de vakantie ooit. Het is perfect een gezellig dorpje, met leuke appartement voor een goede prijs en een leuke bar waar je na het skiën een drankje kan doen. Het skigebied is perfect, van makkelijke blauwe tot een paar uitdagende zwarte. Ook voor de freerider is genoeg te doen, van een paar goede weilanden en bossen tot een dikke hike om vanaf de Marchkopf het dal in te rijden. Is het weer niet zo lekker dan kan je met je zillertal pas te trein in springen en ben je in 15 min in de Zillertal Arena.

Gemiddeld cijfer 10
Door Nicky op 10 december 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: