Wintersport Forstau
Wintersport Forstau
Forstau
Forstau
Wintersport Forstau Forstau

Forstau is een klein en rustig dorp in de deelstaat Stiermarken in Oostenrijk. Forstau heeft een eigen skigebiedje op de huisberg Fageralm met in totaal 15 kilometer skipistes. De Fageralm is een geliefde familieberg waar veel jonge kinderen leren skiën of snowboarden.

Forstau is niet echt een groot dorp maar je hebt er wel alle basisvoorzieningen voor een (wintersport)vakantie. Het skigebied Fageralm maakt deel uit van het overkoepelende skigebied Schladming – Dachstein met in totaal 234 kilometer skipistes. 180 kilometer hiervan zijn aaneengesloten, de zogeheten 4-Berge Skischaukel. Fageralm is hier niet mee verbonden maar vanuit Forstau reis je eenvoudig met de skibus naar Gleiming om wel gebruik te maken van die 180 aaneengesloten pistenkilometers. Naast de Fageralm zijn er nog meer van dit soort kleine skigebieden die samen dan het gehele skigebied Schladming – Dachstein vormen.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 3000 meter
  Dorp 930 meter
 • Vanaf Utrecht
  1006 km
 • Zomerskiën
  Ja
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  31
 • Sleepliften
  46
 • Funpark
  4
 • Langlaufen
  514 km
 • Skiroutes
  7 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  98 km
 • Moeilijk
  119 km
 • Zeer moeilijk
  17 km
 • Totaal
  241 km

Op wintersport naar Forstau

Forstau ligt op 930 meter hoogte. Dit is wat hoger dan de meeste dorpen in het Ennstal in deze regio. Dat komt de sneeuwzekerheid zeker ten goede. In het verleden hebben ze hier nog wel eens met weinig sneeuw te maken gehad en dit hebben ze proberen op te vangen door flink te investeren in mechanische sneeuw. Veel pistes liggen op noordelijke hellingen waardoor de sneeuw die er is, goed geconserveerd blijft, tot einde skiseizoen. Het skiseizoen begint halverwege november en eindigt medio april. De aaneengesloten pistes in Schladming – Dachstein liggen op een hoogte van 750 – 2000 meter. Dit is geen grote hoogte maar er is op zich een prima hoogteverval. De meeste pistes zijn blauw en rood maar door de grootte van het gebied kunnen ook de gevorderde wintersporters een fijne wintersportvakantie hebben.

Après-ski in Forstau

Forstau is een rustig en familievriendelijk skidorp en daar waar veel families (met (jonge) kinderen) komen, heeft après-ski en uitgaan vaak geen prioriteit en dat is in Forstau ook het geval. Wil je toch flink de bloemetjes buitenzetten dan kun je naar Schladming. Afhankelijk van het tijdstip dat je terug wil naar Forstau, kun je de bus of taxi nemen.

Vervoer & Bereikbaarheid

Forstau ligt op 1001 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Wanneer je de snelweg A10 hebt verlaten rijd je in minder dan een halfuur naar Forstau. Ook de luchthaven van Salzburg is goed te bereiken en ligt op iets minder dan een uur rijden. Met de wintersporttrein vanuit Nederland reis je tot het station van Schwarzach – St. Veit. Een transfer naar Forstau duurt zo’n 40 minuten. Met de buspendeldienst van Winterliner reis je ’s winters eenvoudig vanuit Nederland naar Altenmarkt, een transfer naar Forstau duurt een kwartier.

Ski's huren met korting in Forstau

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Forstau met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Schladming Dachstein

Tourismusverband Forstau
Ort 111 - 5552 Forstau
Telefoon: +43 6454 83 25
Email: info@forstau.at
Website: www.forstau.at

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: