Skigebied Dachstein Krippenstein
Skigebied Dachstein Krippenstein © Oberoesterreich Tourismus GmbH - David Lugmayr
Dachstein Krippenstein Seilbahn
Dachstein Krippenstein Seilbahn © DAG-Schoepf
Wintersport Dachstein Krippenstein
Wintersport Dachstein Krippenstein © DAG - Manfred Schoepf
Sneeuwwandelen am Dachstein Krippenstein
Sneeuwwandelen am Dachstein Krippenstein © DAG-Schöpf
Skigebied Dachstein Krippenstein Dachstein Krippenstein Seilbahn Wintersport Dachstein Krippenstein Sneeuwwandelen am Dachstein Krippenstein

Wie aan wintersport in Oostenrijk denkt, zal vooral denken aan de deelstaten Tirol, Vorarlberg, Salzburg en Stiermarken. Echter valt er her en der in Opper-Oostenrijk, ook wel Oberösterreich genoemd, toch best wat te wintersporten. Één van deze skigebieden is bijvoorbeeld Freesportsarena Dachstein Krippenstein.

Dit is een klein skigebied met 13 kilometer geprepareerde skipistes, maar nog dubbel zoveel kilometers aan off-piste mogelijkheden. Dachstein Krippenstein ligt in het zogenaamde Salzkammergut, een regio waar vroeger (en nu op kleinere schaal) veel zout gewonnen werd. Door het soort gebergte kan off-piste gaan soms nog wat verraderlijk zijn, zorg dus dat je altijd informatie inwint in het lokale toeristenbureau of nog beter, ga met een lokale gids op pad.

Skigebied Obertraun Krippenstein

Bij Dachstein Krippenstein liggen twee dorpjes in de buurt, Obertraun en Hallstatt. Aan de rand van Obertraun vind je een gondel het skigebied in. Vanuit Hallstatt moet je dus eerst een stukje met de bus of auto reizen. Zowel Obertraun als Hallstatt zijn prachtige sfeervolle dorpjes. Beiden zijn ze ook tamelijk laaggelegen, zo rond de 500 meter. Dit is voor een dorp aan de oever van een meer heel gewoon, want dit is natuurlijk het laagste punt in de omgeving. Het hoogste punt van het skigebied dat je met de liften kunt bereiken is de bergtop Hoher Krippenstein op 2109 meter hoogte. Er is dus wel een aanzienlijk hoogteverval, ongeveer 1500 meter. De dal afdaling vanaf de Hoher Krippenstein is ruim tien kilometer lang. Verder is er bij het dalstation ook een klein kinderland met oefenliftjes. Het skigebied is bijzonder geschikt voor wintersporters welke graag off-piste gaan en/of van tourskiën houden. Daarnaast is het ook mogelijk om een skipas te kopen waarmee je ook in het skigebied van Dachstein West kunt gaan skiën. Ondanks de beperkte hoogte van de dorpen is het skigebied prima sneeuwzeker en kun je van eind december tot eind maart skiën.

Wie denkt aan feesten bij après ski zit in Obertraun en Hallstatt niet goed. Als je heel goed zoekt vind je een hotelbar of een lokale kroeg, maar daar stopt het ook wel. Tegelijkertijd vind je in de dorpen en in de omliggende dorpen veel andere activiteiten om te ondernemen. Zo zijn er verschillende musea die vertellen over de rijke historie van deze regio, die ook Salzkammergut genoemd wordt. Vroeger werd hier veel zout gewonnen en dat bracht natuurlijk veel werkgelegenheid en rijkdom met zich mee. Het dorpje Hallstatt is idyllisch en schilderachtig, zelfs zo schilderachtig dat er in een themapark aan de andere kan van de wereld een replica van is. Er zijn in de omgeving verschillende spa’s, mogelijkheden om over het meer te varen, of om erin te ijsduiken als het dichtgevroren is. Begin december, wanneer er nog niet geskied kan worden, komt een Oostenrijkse sinterklaas via het meer naar de dorpen. En tijdens kerst wordt er een prachtige kerstmarkt georganiseerd.

Freesportsarena Dachstein Krippenstein ligt op ongeveer 1000 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Wanneer je de snelweg verlaten hebt, rijd je in een goed uur naar Hallstatt of Obertraun. De luchthaven van Salzburg ligt op ruim een uur rijden over de weg. In Obertraun ligt een treinstation in het centrum van het dorp. Hallstatt heeft ook een treinstation, maar deze bevindt zich aan de overkant van het meer. Wanneer je uit de trein stapt kun je dan met de veerpont naar het dorpje zelf toe.

Ski's huren met korting in Obertraun Krippenstein

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Obertraun Krippenstein met korting via:

Informatie over het skigebied

Obertraun Krippenstein

 • Mountain
  Piek 1880 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  1
 • Sleepliften
  2
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  4 km
 • Moeilijk
  7 km
 • Zeer moeilijk
  3 km
 • Totaal
  14 km

Dorpen in Obertraun Krippenstein

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: