Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wintersport in Oostenrijk - Silvretta Montafon
Wintersport in Oostenrijk - Silvretta Montafon
Wintersport in Oostenrijk - Saalbach
Wintersport in Oostenrijk - Saalbach
Wintersport in Oostenrijk - Sölden
Wintersport in Oostenrijk - Sölden
Wintersport in Oostenrijk - Obertauern
Wintersport in Oostenrijk - Obertauern
Wintersport in Oostenrijk - Silvretta Montafon Wintersport in Oostenrijk - Saalbach Wintersport in Oostenrijk - Sölden Wintersport in Oostenrijk - Obertauern

Wintersport in Oostenrijk

Oostenrijk en wintersport zijn al sinds jaar en dag aan elkaar verbonden. Het is nog steeds met grote voorsprong het meest populaire wintersportland onder de Nederlandse wintersporter. Dit komt door de grote variatie aan wintersportmogelijkheid. Het enorme aantal grote en kleine skigebieden en de gezellige en uitbundige après-ski.

Letterlijk is er voor iedere type wintersport wel een geschikt skigebied, dorp of regio te vinden. Zelfs in de zomer kun je er op 1 van de 6 gletsjers nog aardig uit de voeten. Wanneer je komt voor rust, uitgebreide après-ski, enorme skigebieden of juist kleinschalige skigebieden, als familie of met een vriendengroep, er is voor iedereen volop keuze. Daarnaast is Oostenrijk ook makkelijk en goed bereikbaar. De meeste gebieden liggen op circa 900 km rijden met de auto of bus. En op nog geen uur vliegen naar de luchthavens van Salzburg of Innsbruck.

Skigebieden en pistes in Oostenrijk

De pistes in Oostenrijk zijn divers. Door de variatie in gebieden kun je de makkelijkere pistes opzoeken in de kleinere en vaak lager gelegen skigebieden (tussen de 600 en 1500 meter hoogte). De hoger gelegen skigebieden zijn vaak wat uitdagender en meer voor de geoefende wintersporter.

Prijsniveau

In Oostenrijk zijn de grotere en bekendere skigebieden vaak het duurst. Dit merk je aan de accommodaties, de pistekaart, de huur van je materiaal en het eten en drinken. Maar er zijn nog vele dorpen en kleinere skigebieden die nog prima betaalbaar zijn. De duurste skigebieden van Oostenrijk vind je in Tirol en SalzburgerLand. In de provincies Karinthië, Stiermarken en deels in Vorarlberg liggen de kosten een stuk lager.

Après-ski in Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend om zijn goede après-ski. De bekende skigebieden zijn populair bij jongeren en hebben een grote verscheidenheid in après-ski barren. Wanneer je naar Sölden, Saalbach, Westendorf, Gerlos, Flachau en vele andere plaatsen gaat kun je tot in de vroege uurtjes door feesten om de volgende ochtend weer vroeg uit de veren om de eerste gondel naar boven te halen!(?) Neem wel een dikke portemonnee mee. In de meeste populaire wintersportdorpen ben je voor een biertje al gauw circa € 4,- kwijt.

Vervoer & Bereikbaarheid

Met de bus op wintersport naar Oostenrijk: Winterliner
Met de trein op wintersport naar Oostenrijk: Interrail
Met de trein op wintersport naar Oostenrijk: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Oostenrijk: Transavia

Provincies in Oostenrijk

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: