Skigebied Limone Piemonte

Riserva Bianca - Limone Piemonte is een skigebied in de Italiaanse Alpen, verrassend genoeg in de regio Piëmont. Riserva Bianca - Limone Piemonte is bij Nederlandse wintersporters niet heel bekend omdat het vanuit Nederland erg ver rijden is; het ligt op de grens met Frankrijk maar ook redelijk dicht bij de Côte d’Azur.

Wintersport Limone Piemonte
Wintersport Limone Piemonte

Riserva Bianca - Limone Piemonte telt 79 kilometer geprepareerde pistes maar is een absoluut walhalla voor freeriders. Wanneer er een Retour d’Est is, vallen hier meters sneeuw. Je kunt hier freeriden tussen de bomen zoals je dat in Amerika of Japan kunt, maar dan dichterbij.

Ligging skigebied Limone Piemonte

Riserva Bianca - Limone Piemonte heeft grofweg 3 dorpen, Limone 1010, Limonetto en Limone 1400. Creatief zijn deze namen niet echt. Limone 1010 is een middeleeuwse stad en Limone 1400 en Limonetto zijn meer toeristendorpjes die ontstaan zijn door het wintertoerisme. Door de Olympische Winterspelen in 2006, die in en rondom Turijn gehouden werden, heeft Riserva Bianca - Limone Piemonte ook een boost gekregen. Er zijn toentertijd veel nieuwe liften gebouwd en ook grote en luxe hotels. Het prijsniveau is echter heel vriendelijk, zowel voor een accommodatie als voor het eten op en rond de pistes. En daar komt nog bij dat de Italianen natuurlijk fantastisch lekker eten maken.

Riserva Bianca - Limone Piemonte is een skigebied voor de gemiddelde skiër. Je vindt hier overwegend rode pistes, een paar zwarte en een paar blauwe. Voor (jonge) kinderen of andere beginnende wintersporters is het hier niet zo geschikt. Voor gezinnen met kinderen is het ook iets minder geschikt. Door de kleine hoeveelheid Nederlanders die hier komen, zijn de skischolen ook niet echt ingericht op Nederlandse kinderen. Dus, veel rode pistes en ongekende freeride mogelijkheden. En daarnaast zit je met een kleine 2 uur in het prachtige San Remo aan de kust. Leuk voor een dag uitstap, je bent dan ineens in een compleet andere wereld. Van nationaal natuurpark naar bruisende havenstad.

Het skigebied biedt mogelijkheden om te skiën en freeriden. Daarnaast is er bij Limone 1400 een mooie langlaufloipe. Ook kun je hier snow-kiten. Dus al skiënde met een grote vlieger de berg af. Dat is een unieke ervaring. Tijdens het hoogseizoen en de weekends kan het hier best druk worden, maar doordeweeks heb je de pistes vaak voor jezelf. Ook is er een grote ijsbaan, waar niet het langebaanschaatsen beoefend wordt maar vooral het kunstschaatsen.

Het skigebied ligt tussen de 1000 en 2000 meter hoogte. Dit is niet uitzonderlijk hoog, maar de bergen aan deze kant van de Alpen zijn dan ook wat minder hoog dan meer richting het noorden. Door de geografische ligging kan het hier echt grandioos sneeuwen. Een meter per etmaal is geen uitzondering wanneer er een Retour d’Est is. Ook kunnen veel pistes voorzien worden van kunstsneeuw, wat Riserva Bianca - Limone Piemonte tot een sneeuwzekere wintersportbestemming maakt.

Riserva Bianca - Limone Piemonte ligt op 1250 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. Dat is een behoorlijke afstand om met de auto te rijden, maar gelukkig zijn er nog meer opties. Zo zijn er meerdere luchthavens op 1 tot 2 uur afstand, bijvoorbeeld die van Turijn of die van Nice in Frankrijk. Daarnaast heeft Limone 1010 ook een eigen treinstation, dus je kunt ook naar een van de grotere steden reizen per trein/vliegtuig en dan met de trein naar Riserva Bianca - Limone Piemonte.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Limone Piemonte

Mountain
Piek 2085 meter
 • Vanaf Utrecht
  1319 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  12
 • Sleepliften
  2
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  7 km
 • Moeilijk
  68 km
 • Zeer moeilijk
  6 km
 • Totaal
  81 km

Ski's huren met korting in Limone Piemonte

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Limone Piemonte met korting via:

Dorpen in Limone Piemonte

Wintersport Limone 1010

Limone 1010

Limone 1010, ook wel afgekort tot Limone, is een middeleeuws stadje in het Italiaanse Piëmont. Limone maakt deel uit van het skigebied Riserva Bianca – Limone Piemonte. Dit skigebied is niet zo bekend onder de Nederlandse wintersporters, mede omdat het best ver rijden...

Wintersport Limone 1400

Limone 1400

Limone 1400 is een skidorp in het Italiaanse Piemonte. Het hoort bij het skigebied Riserva Bianca – Limone Piemonte, wat 79 kilometer skipistes telt. Riserva Bianca is een skigebied twee uur ten zuiden van Turijn en niet erg bekend onder de Nederlandse wintersporters,...

Wintersport Limonetto

Limonetto

Limonetto is een klein Italiaans bergdorp in de regio Piëmont. Het maakt deel uit van het skigebied Riserva Bianca – Limone Piemonte. Dit skigebied telt 79 kilometer aan geprepareerde pistes maar er zijn hier ook ongekende off-piste mogelijkheden.