Wintersport Paradiski
Wintersport Paradiski - Arc 1950
Wintersport Paradiski - Montchavin-Les Coches
Wintersport Paradiski - Montchavin-Les Coches
Wintersport Paradiski - Les Arcs
Wintersport Paradiski - Les Arcs
Wintersport Paradiski - La Plagne
Wintersport Paradiski - La Plagne
Wintersport Paradiski Wintersport Paradiski - Montchavin-Les Coches Wintersport Paradiski - Les Arcs Wintersport Paradiski - La Plagne

Frankrijk staat natuurlijk bekend om haar grote skigebieden. Paradiski is één van deze grote skigebieden. In Paradiski kun je genieten van maar liefst 425 kilometer aan skipistes, verdeeld over grofweg 3 kernen. Aan de noordkant van het gebied ligt Les Arcs, aan de zuidkant ligt het skigebied van La Plagne en daartussenin ligt het skigebied van Peisey-Vallandry.

Ligging Skigebied Paradiski

Les Arcs is een verzamelnaam voor een aantal dorpen die eigenlijk gebouwd zijn met één doel: wintertoerisme. Zo heb je Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. De laatste twee behoren tot een van de hoogste ski dorpen van de Alpen, en zijn dus ook heel erg sneeuwzeker. Deze dorpen zijn dus gebouwd voor het wintertoerisme en daardoor heb je vanuit bijna elke accommodatie het ski-in ski-out principe. Tijdens de bouw van de ‘Arc-dorpen’ hebben ze niet zo heel veel aandacht besteed aan hoe de gebouwen eruit zien. Je vindt hier dus best veel typische Franse betonblokken. Al maken de faciliteiten natuurlijk wel weer een hoop goed.

Schuif je een stukje verder op dan kom je in het skigebied van Peisey - Vallandry en Peisey - Nancroix. Deze dorpjes zijn allebei qua oppervlakte wat bescheiden en er is geen sprake van hoogbouw. Je vindt hier hotels maar ook veel chalets die in een meer authentieke stijl gebouwd zijn. De dorpen rondom Peisey - Vallandry zijn daardoor ook erg geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Ook hier heb je vanuit bijna elke accommodatie het ski-in ski-out principe. Vanuit veel hotels en chalets glijd je zo vanuit het skidepot de piste op en rol je zo de skilift in. Vanuit Peisey - Vallandry kun je eenvoudig met comfortabele stoeltjesliften en gondels naar Les Arcs en natuurlijk weer terug.

In 2003 heeft de bouw van de Vanoise Express ervoor gezorgd dat het uiteindelijke Paradiski is ontstaan. De gebieden van Les Arcs en Peisey-Vallandry zijn met de komst van deze lift ook verbonden aan het skigebied van La Plagne waardoor het supergebied is ontstaan. La Plagne is net als Les Arcs een verzamelnaam voor een aantal dorpskernen die bijna allemaal ook gebouwd zijn voor het wintertoerisme. Zo heb je Plagne Bellecôte, Plagne Soleil, Plagne 1800, Plagne Aime 2000, Plagne Villages, Plagne Centre en Plagne Montalbert. Die laatste wordt vaak separaat genoemd gezien dat wat meer een echt dorp is met een meer authentieke bouwstijl en uitstraling.

De Franse skigebieden waaronder ook Paradiski kunnen relatief goedkoop zijn als je boekt bij een touroperator die groots kan inkopen. Niet alle dorpen zijn even sfeervol of even tactisch gelegen als je het maximale uit je skipas wil halen. Stel dat je een kilometervreter bent en je wil echt proberen alle pistes gedaan te hebben, dan zijn Peisey - Vallandry en Montchavin – Les Coches eigenlijk de beste plekken. Je kunt dan eenvoudig richting Les Arcs en ook naar La Plagne. Als je dus wat minder ambitieus bent of je bent nog heel hard aan het leren, dan kun je beter wat meer aan de rand van het gebied naar een accommodatie zoeken.  

Qua après-ski zijn er in Arc 1950 en Arc 2000 en de dorpen rondom Plagne Centre best veel après-ski bars en zelfs discotheken. Het is en blijft natuurlijk wel Frankrijk dus het heeft een iets minder warme en gezellige sfeer dan de après ski in Oostenrijk.

De dorpen van Paradiski liggen allemaal op zo’n 12 uur rijden vanaf Utrecht. Om dit met de auto te doen is natuurlijk best een hele rit. In Bourg Saint Maurice is een groot (internationaal) treinstation, net als in Moûtiers. Hier kun je vanuit Nederland met de wintersporttrein direct naartoe rijden. De luchthaven van Chambéry ligt op ongeveer 2 uurtjes rijden. Ook verzorgt Interbus gedurende de wintermaanden een bus pendeldienst tussen Nederland en de verschillende dorpen van Paradiski.

Ski's huren met korting in Paradiski

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Paradiski met korting via:

Informatie over het skigebied

Paradiski

 • Mountain
  Piek 3250 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  66
 • Sleepliften
  58
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  170 km
 • Moeilijk
  166 km
 • Zeer moeilijk
  89 km
 • Totaal
  425 km

Dorpen in Paradiski

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: