Wintersport skigebied Le Grand Domaine
Wintersport skigebied La Grand Domaine

In de Franse Savoie ligt het skigebied Le Grand Domaine. Dit skigebied telt 165 kilometer skipistes en doet daarmee de naam echt eer aan. Het is een skigebied wat voornamelijk geschikt is voor beginnende wintersporters, jong en oud.

Er zijn hier veel groene en blauwe skipistes te vinden en de laatste jaren zijn er een aantal mooie snelle liften in de plaats gekomen van wat meer gedateerde liften.

Ligging Le Grand Domaine

Wie wil skiën in Le Grand Domaine kan in verschillende dorpen blijven. De dorpen met de meeste faciliteiten zijn Valmorel en Saint François Longchamp. Deze dorpen hebben veel ski in – ski out accommodaties en tevens voldoende restaurantjes en winkeltjes. Saint François Longchamp is een typisch betondorp, al zijn er ook wel wat meer chalet-achtige accommodaties te vinden. Het dorp is geliefd onder studenten en je kunt hier heel goedkoop op wintersport. In Valmorel vind je net zoveel praktische aspecten als in Saint François Longchamp maar Valmorel is veel sfeervoller en ziet er veel authentieker uit. Het prijsniveau ligt iets hoger. Vanuit beide dorpen heb je toegang tot het skigebied en er zijn ook dal afdalingen terug naar het dorp. Beide dorpen zijn tevens erg kindvriendelijk.

Wie wel wil skiën in Le Grand Domaine maar minder waarde hecht aan drukte en faciliteiten kan kiezen om in het dorp Aigueblanche te verblijven of in Celliers. Aigueblanche ligt in het dal waardoor je eerst een stuk van ongeveer 20 minuten met de bus of auto naar het skigebied moet reizen. Het prijsniveau is hier laag, waardoor het alsnog wel een interessante bestemming is. Celliers ligt dichtbij het bos en is een heel klein dorpje. Hier vind je wél een directe verbinding met het skigebied met behulp van een gondel. Vanuit Celliers starten een aantal langlaufoipen en kun je prachtig in de bossen en op de besneeuwde hellingen winterwandelen. In totaal vind je in dit skigebied 60 kilometer langlaufloipen.

Als laatste is er nog het dorp Doucy Combelouvière. Dit dorp zit qua formaat tussen Celliers en Valmorel in, het is een zeer kindvriendelijk dorp en heeft een goede toegang tot het skigebied. Doucy is ook klein maar heeft wel alles wat je tijdens de wintersportvakantie nodig hebt.

Het totale hoogteverval in het skigebied Le Grand Domaine is 1300 meter. Dit is eigenlijk best wel veel maar dit zie je niet terug in de moeilijkheid van de pistes. De groene en blauwe pistes hebben hier de overhand, rood en zwart is er veel minder. Ben je een echte doorgewinterde wintersporter, dan is Le Grand Domaine misschien wat te saai voor je. Ga je met je gezin op wintersport en wil je dat zowel de kinderen als de ouders het fijn hebben? Dan is Le Grand Domaine wel een hele goede wintersportbestemming. Het hoogste punt in het skigebied is Col du Mottet op 2400 meter hoogte. Dit skigebied is best wel sneeuwzeker, er zijn 315 sneeuwkanonnen om 22 kilometer skipistes te besneeuwen. 22 kilometer op een totaal van 165 is niet zoveel en dit geeft wel aan dat die kunstsneeuw slechts extra is en geen pure noodzaak. Het skiseizoen van Le Grand Domaine begint medio december en eindigt halverwege april.

Qua après-ski moet je het zoeken in Valmorel of Saint François Longchamp. In Valmorel vind je wat kleinere en knusse (après ski) bars om de ski dag gezellig af te sluiten. Verwacht hier geen feest tot diep in de nacht, dat is hier niet aan de orde. In Saint François Longchamp vind je de Yeti Bar, wat een keten is en je in meerdere Franse skigebieden tegenkomt. Dit is the place to be voor de studentenwintersporters.

Le Grand Domaine ligt op ongeveer 1075 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Dat is een hele rit maar niet ongewoon voor een Franse wintersportbestemming. Na het verlaten van de snelweg ben je minder dan een uur onderweg naar je eindbestemming. Het vliegveld van Chambéry ligt op iets meer dan één uur rijden over de weg. De Ski Thalys maakt een stop in zowel Albertville (voor Saint François Longchamp) als in Moûtiers (overige dorpen). Een transfer duurt tussen de 20 en 60 minuten.

Ski's huren met korting in Le Grand Domaine

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Le Grand Domaine met korting via:

Informatie over het skigebied

Le Grand Domaine

 • Mountain
  Piek 2550 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  3
 • Stoeltjesliften
  9
 • Sleepliften
  19
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  14 km
 • Makkelijk
  27 km
 • Normaal
  77 km
 • Moeilijk
  37 km
 • Zeer moeilijk
  24 km
 • Totaal
  179 km

Dorpen in Le Grand Domaine

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: