Wintersport skigebied La Norma
Wintersport skigebied La Norma. Foto: © Audrey Barial
Skigebied La Norma in de avond
Skigebied La Norma in de avond
Pistes in La Norma
Pistes in La Norma
Wintersport skigebied La Norma
Skigebied La Norma in de avond Pistes in La Norma

In de Franse Savoie vind je natuurlijk heel veel skigebieden, waar La Norma er één van is. La Norma is één van de meer familievriendelijke wintersportbestemmingen in de Franse Alpen. Er is een gezellig dorp en een compact skigebied met 65 kilometer skipistes, waar je heel erg je best zou moeten doen om te kunnen verdwalen. Het prijsniveau is hier eveneens heel vriendelijk, zeker voor Franse begrippen.

Zowel het dorp La Norma als het skigebied hebben de naam te danken aan de gelijknamige bergtop. Het dorp is enerzijds wel een typisch Frans skidorp, er is een grote uniformiteit aan accommodaties die niet per se authentiek zijn. Toch is hier wel enige moeite gestoken in het uiterlijk van deze accommodaties en zie je verrassend veel puntdaken, hout en natuursteen. Tegelijkertijd ben je hier van alle gemakken voorzien, er zijn veel ski-in ski-out accommodaties zoals we dat van veel Franse gebieden gewend zijn en de winkels, supermarkt en restaurants liggen ook binnen handbereik.

Ligging skigebied La Norma

Het laagste punt van het skigebied is het dorp en ligt op 1350 meter hoogte. Voor de Franse Savoie is dit niet ongewoon, maar het is natuurlijk niet laag. Het hoogste punt van het skigebied is 2750 meter hoogte, net onder de gelijknamige bergtop La Norma. Je vindt hier dus een aanzienlijk hoogteverval wat voor een aantal lange afdalingen zorgt. Over het algemeen is La Norma een sneeuwzeker skigebied, mede door de hoogte. In La Norma zijn overwegend blauwe en rode afdalingen waarvan de meesten ook nog tussen de bomen liggen, wat natuurlijk heel prettig is wanneer het minder zonnig is. Tijdens een doorsnee winter kun je in La Norma skiën vanaf de derde week in december, tot en met de tweede week in april.

La Norma ligt achterin de Maurienne Vallei waar je nog meer skigebieden vindt, zoals Val Cenis en Bonneval sur Arc. Er is een speciale skipas te koop, de  Eskimo pas, waarmee je een week in La Norma kunt skiën maar ook één dag in een van de andere skigebieden in de Maurienne Vallei. Een leuke dag uitstap. Vooral Bonneval sur Arc is aan te raden, dit is echt een eeuwenoud dorp. Zo’n historisch dorp zie je niet al te vaak in de Franse wintersportgebieden.

Après-ski is in La Norma niet echt aanwezig. Wat ook wel begrijpelijk is, als je nagaat dat La Norma zich profileert als familiebestemming. Er zijn veel voorzieningen voor kinderen en families en nachtenlang uitgaan hoort daar niet echt bij. Er is bijvoorbeeld een kinderdagverblijf en kinderpark, de Gulli Ski Area. Wel is het mogelijk om (met of zonder kinderen) een warme chocolademelk of een pilsje te drinken na het skiën, maar ’s avonds na het eten wordt het heerlijk rustig in La Norma.

La Norma ligt op 1100 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Franse skibestemmingen zijn altijd best wel ver rijden en dat geldt voor La Norma ook. Er loopt echter wel een snelweg door de Maurienne Vallei dus je hoeft niet ontzettend veel over B-wegen te rijden. Na het verlaten van de snelweg ben je nog zo’n kwartier onderweg naar La Norma. Wanneer je liever met het vliegtuig gaat, kun je het beste vliegen op de luchthaven van Chambéry op anderhalf uur rijden. Met de Ski-Thalys reis je tot het station van Albertville en een transfer naar La Norma duurt dan nog vijf kwartier. Tijdens de winter zijn er verschillende touroperators die buspendeldiensten naar de Franse Alpen organiseren.

Ski's huren met korting in La Norma

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in La Norma met korting via:

Informatie over het skigebied

La Norma

 • Mountain
  Piek 2500 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  5
 • Sleepliften
  6
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  20 km
 • Normaal
  12 km
 • Moeilijk
  30 km
 • Zeer moeilijk
  3 km
 • Totaal
  65 km

Dorpen in La Norma

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: