Wintersport Alpe d'Huez
Wintersport Alpe d'Huez

De Alpe d’Huez beklimmen per fiets is bij veel Nederlanders erg bekend, echter vergeet men dat er naast die legendarische beklimming een prachtig skigebied aanwezig is. Alpe d’Huez is een skidorp dat bij het Grand Domaine Ski hoort met maar liefst 250 kilometer aan afdalingen.

Er is hier dus zowel ’s zomers als ’s winters genoeg te doen. Naast het skiën of snowboarden op de pistes zijn er ook een aantal funparks en goede off-piste mogelijkheden. Daarnaast kun je je vertier zoeken in het dorpscentrum in een van de leuke bars, restaurants, de bioscoop of de winkeltjes.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 3330 meter
  Dorp 1450 meter
 • Vanaf Utrecht
  1060 km
 • Zomerskiën
  Ja
 • Gondels
  18
 • Stoeltjesliften
  23
 • Sleepliften
  35
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  50 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  49 km
 • Normaal
  54 km
 • Moeilijk
  80 km
 • Zeer moeilijk
  67 km
 • Totaal
  250 km

Op wintersport naar Alpe d’Huez

Alpe d’Huez ligt op 1450 meter hoogte en is voor een Frans skigebied gemiddeld qua hoogte. Het gebied is toch erg sneeuwzeker, mede doordat je tot maar liefst 3330 meter hoogte kunt skiën. Het skiseizoen loopt van begin december tot eind april. Naast de ligging en de hoogte speelt de grote investering in sneeuwkanonnen natuurlijk ook een grote rol in de sneeuwzekerheid. Alpe d’Huez is wel een echt Frans skidorp, toch hebben ze hun best gedaan om ook wat mooie houten appartementencomplexen en flats te bouwen.

Après-ski in Alpe d’Huez

Niet iedereen is altijd even lyrisch en enthousiast over de Franse après-ski, maar in Alpe d’Huez weten ze heel erg goed hoe ze een gezellig feestje kunnen bouwen. Een ruim aantal bars en cafés en daarnaast nog drie discotheken maken dat niemand zich hoeft te vervelen. Direct na het skiën is het bij La Folie Douce erg gezellig. Na het avondeten kun je het feestje voortzetten in het dorp bij de Freeride Café, relaxed met pooltafels, of bij Lounge 21, waar het hip and happening is.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 1059 kilometer vanaf Utrecht is Alpe d’Huez goed te bereiken met de auto. Het is wat verder weg dan Oostenrijkse en Zwitserse bestemmingen maar voor een Frans skigebied dichterbij dan bijvoorbeeld Paradiski. De meest gereden route is langs de A2 afzakken richting het zuiden. In België rijd je langs Luik, om vervolgens een stukje door Luxemburg te rijden. Je vervolgt je weg in Frankrijk via Nancy, Dijon, Lyon en Grenoble om de laatste kleine 60 kilometer binnendoor te rijden. Per trein reis je van Amsterdam centraal en stap je over in Chambery, om daarna in Grenoble uit te stappen. Dan ben je nog een ruim uur per bus of taxi onderweg naar de eindbestemming. Grenoble heeft ook een luchthaven, Transavia vliegt vanaf Rotterdam/The Hague airport in de Winter naar Grenoble, en daarna ben je ongeveer een goed uur onderweg naar Alpe d’Huez.

Ski's huren met korting in Alpe d’Huez

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Alpe d’Huez met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Alpe d’Huez

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Als groep gevorderde skiërs en snowboarders vonden wij het gebied nogal tegenvallen qua liften. We hebben veel gebieden gezien en de hoeveelheid keren dat je je skies/board uit moet doen en moet wachten vonden wij vrij irritant. Wellicht zaten wij ook niet goed in het gebied, (maar wel fijn dichtbij de piste en een sleeplift het gebied in, dus een andere plek had misschien weer andere nadelen). De pistes waren wel fijn en afwisselend, maar hebben we ook wel beter of toffer gezien. Leuk dat ze foto's maken bij het funpark! En tof dat er een Folie douce is, verder is er helaas helemaal niets aan aprѐs ski... Wij hadden een gecaterd chalet dus hebben alleen in restaurants op de piste geluncht. Dat was prima.

Gemiddeld cijfer 6.7
Door Suzanne Rutten op 21 november 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: