Wintersport skigebied Chamrousse
Wintersport skigebied Chamrousse © OTEG
Gondels Chamrousse
Gondels Chamrousse © Fred Guerdin
Funpark Chamrousse
Funpark Chamrousse © Wiseride
Chamrousse 1650
Chamrousse 1650 © OTChamrousseEG
Wintersport skigebied Chamrousse Gondels Chamrousse Funpark Chamrousse Chamrousse 1650

In het Franse departement, vlak bij Grenoble, vind je het skigebied Chamrousse. Dit skigebied is vooral onder de stadsbewoners uit Grenoble erg geliefd. In de weekends en (Franse) vakanties en feestdagen tref je hier dan ook een grote drukte aan. Kom je hier doordeweeks, dan hoef je je pistes niet met zoveel mensen te delen.

Chamrousse is een middelgroot skigebied met 90 kilometer skipistes. Er zijn veel flatgebouwen in de dorpen te vinden. Ze zijn niet zo fraai, maar het zijn geen enorm hoge woontorens en er is ook wel best wat hout gebruikt waardoor het niet lelijk overkomt.

Ligging Skigebied Chamrousse

Er zijn 3 echte dorpen in Chamrousse; Chamrousse 1650, Chamrousse 1750 en Chamrousse 1700. De dorpen hebben allen ook nog een andere naam, namelijk (respectievelijk): Le Récoin, Roche Béranger en Bachat Bouloud. Het zijn allemaal gecreëerde dorpen: je vindt hier flatgebouwen met niet al teveel charme maar die wel heel praktisch zijn. Vanuit elk dorp heb je ski-in ski-out accommodaties, die dan wel niet zo mooi zijn maar wel heel handig. In alle dorpen vind je de benodigde voorzieningen zoals winkeltjes en restaurantjes. Qua locatie in het skigebied is Chamrousse 1700 het rustigste dorp. Tijdens je wintersportvakantie in Chamrousse vind je hier dan ook de meeste gezinnen met kinderen. De accommodaties zijn wat kleinschaliger.

Chamrousse is een middelgroot skigebied. Niet enorm, maar echt wel groot genoeg om een week lang fijn te kunnen skiën. Het skigebied is best wel divers en ook compleet. In 1968 werd onder andere dit skigebied gebruikt voor de Olympische Winterspelen die toen in Grenoble georganiseerd werden. Het skigebied heeft een gevarieerd piste aanbod, zowel beginners als gevorderden kunnen hier uitdaging vinden. Ook vind je hier een kinderland, een funpark en kun je bij veel sneeuwval mooie off-piste afdalingen maken. Bij Chamrousse 1700 vind je ook een langlaufcentrum met meer dan 40 kilometer langlaufloipen. Het skigebied ligt op een hoogte van 1400 – 2250 meter. Er is geen enorm hoogteverval maar toch wel genoeg voor al die mooie diverse afdalingen. Het mooiste aan dit skigebied is misschien nog wel het uitzicht dat je hebt op Grenoble en het dal waar de stad in ligt. Met de sneeuwzekerheid zit het hier wel goed. Het skiseizoen is best lang, deze begint in de tweede week van december en eindigt halverwege april. Naast skiën en snowboarden kun je hier ook tal van andere (wintersport)activiteiten ondernemen. Denk eens aan toerskiën, schaatsen of duiken in een bevroren meer. Dit laatste is natuurlijk alleen geschikt voor professionals.

Chamrousse is geen feestparadijs. In elk dorp is het wel mogelijk om de skidag gezellig met een drankje af te sluiten. In Chamrousse 1700 vind je ook wat uitgaansgelegenheden waar je tot in de nacht kunt feesten, zoals bij K-Dox.

Chamrousse ligt op ongeveer 1036 kilometer rijden met de auto, afhankelijk van welk dorp je definitieve eindbestemming is. Zoals eerder genoemd ligt Chamrousse dicht bij Grenoble dus de bereikbaarheid is goed, alleen het laatste stukje moet je klimmen. Na het verlaten van de snelweg in Grenoble ben je nog ongeveer drie kwartier onderweg naar Chamrousse. Grenoble is natuurlijk ook met de trein te bereiken maar vanuit Nederland is er geen directe treinverbinding dus dan moet je wel een aantal keer overstappen. De luchthaven van Grenoble is dan wel weer goed te bereiken en ligt op een goed uur rijden. Als je goedkope tickets kunt kopen is Chamrousse dus ook een hele leuke shortski bestemming, maar probeer dan wel het weekend te vermijden want dan is het erg druk.

Ski's huren met korting in Chamrousse

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Chamrousse met korting via:

Informatie over het skigebied

Chamrousse

 • Mountain
  Piek 2250 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  6
 • Sleepliften
  9
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  10 km
 • Normaal
  30 km
 • Moeilijk
  30 km
 • Zeer moeilijk
  20 km
 • Totaal
  90 km

Dorpen in Chamrousse

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: