Wintersport skigebied Portes du Soleil
Wintersport skigebied Portes du Soleil - Les Gets
Portes du Soleil - Montriond
Portes du Soleil - Montriond
Portes du Soleil - Châtel
Portes du Soleil - Châtel
Portes du Soleil - Avoriaz
Portes du Soleil - Avoriaz © Oreli.b
Wintersport skigebied Portes du Soleil Portes du Soleil - Montriond Portes du Soleil - Châtel Portes du Soleil - Avoriaz

Portes du Soleil heeft een grote naamsbekendheid en is voor veel Nederlanders hét skigebied om de wintersportvakantie in door te brengen. En niet geheel onterecht natuurlijk. Met 650 km aan pistes behoort Portes du Soleil tot 1 van grootste skigebieden ter wereld.

Maar er zit een klein addertje onder het gras. Het skigebied ligt relatief laag. Voor zo’n immens gebied is de hoogste top op 2466 meter niet vreselijk hoog, waardoor de sneeuwzekerheid ook wel eens ter discussie staat. Zeker niet tijdens de reguliere wintermaanden, maar in het voorseizoen (begin december) en naseizoen (eind maart en april), kunnen de dalen al behoorlijk groen worden.

Ligging skigebied Portes du Soleil - Frankrijk

Een ander belangrijk punt is dat niet alle pistes aaneengesloten zijn. Waar je bijvoorbeeld in Les 3 Vallées zonder een skibus alle pistes kunt bedwingen, moet je in Portes du Soleil toch echt nu en dan eens een bus in stappen naar de volgende gondel. Dit gezegd hebbende, valt er verder natuurlijk weinig te klagen. 650 km aan prima pistes en de beste faciliteiten… wat wil een wintersporter nog meer?

Waar Portes du Soleil zich in onderscheid is het gevoel dat je krijgt wanneer je een dorp binnenkomt, per ski of per auto! Geen betonnen skifabrieken, geen uit de grond gestampte flatgebouwen, maar pittoreske dorpjes, een hoop hout en romantisch dorpsgezichten. En dat is niet altijd even vanzelfsprekend in de Franse Alpen. Dus houd je van Franse skigebieden én wil je het authentieke gevoel krijgen. Dan zijn de meeste dorpen in Portes du Soleil een perfecte bestemming voor jouw wintersport.

Een ander uniek element aan Portes du Soleil is dat het deels in Frankrijk en deels in Zwitserland ligt. Nu zijn er meerdere skigebieden die zich over meerdere landen verspreiden, maar geen enkel skigebied heeft hetzelfde formaat en is zo ruim opgezet. Hierdoor wordt een dagtocht van Zwitserland naar Frankrijk of v.v. net iets meer bijzonder dan je standaard skidag. Want skiën naar een ander dorp doet iedereen, maar je skiet niet iedere dag naar een ander land.

Dorpen in Portes du Soleil – Frankrijk (Haute Savoie):
Abondance – Avoriaz – Châtel – Les Gets – Morzine – Montriond – Saint Jean d’Aulps

Dorpen in Portes du Soleil – Zwitserland (Wallis):
Champéry – Champoussin – Les Crosets – Morgins – Torgon – Val d’Illiez

Ski's huren met korting in Portes du Soleil

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Portes du Soleil met korting via:

Informatie over het skigebied

Portes du Soleil

 • Mountain
  Piek 2466 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  14
 • Stoeltjesliften
  86
 • Sleepliften
  86
 • Funpark
  30
 • Langlaufen
  280 km
 • Skiroutes
  70 km
 • Makkelijk
  37 km
 • Normaal
  133 km
 • Moeilijk
  380 km
 • Zeer moeilijk
  100 km
 • Totaal
  720 km

Dorpen in Portes du Soleil

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: