Skigebied Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is één van de bekendste en meest geliefde skigebieden van Frankrijk. Zeker onder de Nederlanders is Les Trois Vallées een favoriete bestemming. Doordat het skigebied maar liefst 606 pistekilometers heeft, hoeft geen dag in Les Trois Vallées hetzelfde te zijn.

Wintersport Les Trois Vallées
Wintersport Les Trois Vallées

Met ruim 600 pistekilometers behoort het skigebied van Les Trois Vallées tot één van de grootste ter wereld. In Europa heeft alleen Portes du Soleil meer pistekilometers, maar daar zijn niet alle pistes aanééngesloten.

Ligging skigebied Les Trois Vallées

Met 2300 meter is Val Thorens is het hoogste skiresort in Europa. Maar ook de omliggende dorpen Les Menuires, Méribel en Courchevel liggen op een respectabele hoogte van 1800 meter. Je kunt hier tot ver in april goed skiën tot een maximale hoogte van 3200 meter.

Binnen Les Trois Vallées is waarschijnlijk het bekendste dorp, Val Thorens. Sinds de bouw van dit ski-in ski-out dorp wordt het druk bezocht door wintersporters vanuit de hele wereld. Naast Nederlanders kom je hier veel Scandinaviërs tegen. De Franse zelf gaan liever skiën in het nabijgelegen Les Menuires of Méribel. Als is het alleen al vanwege de prijzen in de horeca van Val Thorens.

De dorpen in Les Trois Vallées heeft men geprobeerd stijlvol neer te zetten, door veel hout tegen de betonnen geraamtes van de appartementen te plakken. Dit is soms goed gelukt… soms ook niet! Het dorp Courchevel is het meest Mondaine. De skipakken met bonte kragen en de privé helikopters vliegen je hier letterlijk om de oren.

De après-ski in Les Trois Vallées is zeer uitbundig. Dat wil zeggen; vooral in Val Thorens. Ook in Les Menuires en Méribel kun je prima hossen en stampvoetend de avond in gaan. Maar Val Thorens steekt met kop en schouders boven de andere dorpen uit op het gebied van après-ski gelegenheden.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Les Trois Vallées

Mountain
Piek 3200 meter
 • Vanaf Utrecht
  1081 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  40
 • Stoeltjesliften
  34
 • Sleepliften
  107
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  118 km
 • Skiroutes
  50 km
 • Makelijk
  40 km
 • Normaal
  277 km
 • Moeilijk
  231 km
 • Zeer moeilijk
  60 km
 • Totaal
  658 km

Ski's huren met korting in Les Trois Vallées

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Les Trois Vallées met korting via:

Dorpen in Les Trois Vallées

Wintersport Brides les Bains

Brides les Bains

Score: 8.7

Brides les Bains is een oud Frans bergdorp. Het hoort bij het skigebied van Les Trois Vallées, maar heeft niet direct toegang tot het skigebied. Je zal eerst in een vrij lange gondel richting Méribel moeten om te kunnen skiën. Maar ondanks dat...

Wintersport Courchevel

Courchevel

Score: 6

Hoog in de Franse Savoie ligt Courchevel. Eigenlijk zijn er in totaal 5 dorpen die de naam Courchevel dragen, maar meestal doelt men op Courchevel 1850. Daarnaast heb je nog Courchevel Moriond, Courchevel-Village, Courchevel-Le Praz en Courchevel-Saint Bon.

Wintersport La Tania

La Tania

In de Franse Savoie als onderdeel van Les Trois Vallées ligt La Tania. Een wintersportbestemming bij uitstek. La Tania is een skidorp dat eigenlijk nog piepjong is. De eerste palen werden hier rond 1990 'in de grond geslagen'. Ondanks de jonge leeftijd van...

Wintersport Les Menuires

Les Menuires

Score: 7.3

Les Menuires ligt midden in één van de bekendste skigebieden van Frankrijk; Les Trois Vallées. Sommige mensen zijn er van overtuigd dat dit het meest ideale dorp voor een wintersport in het skigebied is. Dit vanwege de centrale liggen in het immense skigebied...

Wintersport Méribel

Méribel

Score: 7.7

Midden in het hart van Les Trois Vallées in de Franse Savoie ligt Méribel. Méribel is een Frans bergdorp dat eigenlijk bijzonder sfeervol en authentiek aandoet. Er is geen lelijke betonnen hoogbouw. Voor een sfeervolle wintersport in dit skigebied, is Méribel een aanrader!

Wintersport Méribel Mottaret

Méribel Mottaret

Score: 6

Het hoger gelegen en jongere zusje van Méribel, is Méribel-Mottaret. Het wordt ook wel het satellietdorp van Méribel genoemd omdat het dus hoger ligt maar ook een stuk moderner is. Hier vind je wel de bekende Franse hoogbouw, maar door natuurlijke materialen zoals...

Wintersport Orelle

Orelle

In de Franse Savoie ligt het wintersport dorp Orelle. Een dorp dat officieel onderdeel uitmaakt van Les Trois Vallées, maar eigenlijk helemaal aan de uiterste zuidoostkant van Les Trois Vallées ligt. Maar met Val Thorens om de hoek, is Orelle een prima bestemming.

Wintersport Saint Martin de Belleville

Saint Martin de Belleville

Score: 6.7

Van begin december tot half april kun je terecht voor een wintersportvakantie in Saint Martin de Belleville. Dit heeft vooral te maken met de hoge toppen die rond het Belleville dal liggen. Een fabelachtig mooi gezicht wanneer je door het dorp rijdt.

Wintersport Val Thorens

Val Thorens

Score: 7.7

Val Thorens ligt in één van de bekendste skigebieden van Frankrijk; Les 3 Vallées en is misschien wel het bekendste en meeste uitgebreide wintersportdorp ter wereld. Brede pistes, lange afdalingen en oneindig toeren! Op wintersport naar Val Thorens betekent bijna letterlijk oneindig veel...