Sunweb Wintersport - Meer dan 220 bestemmingen
Wintersport Haute Savoie - Evasion Mont Blanc
Wintersport Haute Savoie - Evasion Mont Blanc
Wintersport Haute Savoie - Megève
Wintersport Haute Savoie - Megève
Wintersport Haute Savoie - Thollon les Mémises
Wintersport Haute Savoie - Thollon les Mémises
Wintersport Haute Savoie - Thollon les Mémises
Wintersport Haute Savoie - Evasion Mont Blanc Wintersport Haute Savoie - Megève Wintersport Haute Savoie - Thollon les Mémises Wintersport Haute Savoie - Thollon les Mémises

Wintersport in Haute Savoie

De regio Haute Savoie is één van de oudste skiregio’s van Europa dankzij het wereldberoemde Chamonix, dat aan de voet ligt van Europa’s hoogste berg; De Mont-Blanc. Chamonix is waarschijnlijk hét symbool voor wintersport en bergsport in het algemeen.

Informatie

 • Gesproken taal
  Frans
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  10
 • Gletsjergebieden
  2
 • Zomerskiën
  Ja
 • Après-ski
  Redelijk
 • Langlauf
  Prima
Maar Haute Savoie is meer dan alleen Chamonix, veel meer! Je vliegt op Genève of rijdt met de auto binnen 12 uurtjes naar je skigebied van bestemming. Haute Savoie heeft een rijke historie en behoorde onder andere tot Italië, Sicilië en Sardinië. Maar sinds een jaar of 50 behoort het maar tot 1 groep mensen: De wintersporter! Behalve het beroemde Chamonix, liggen ook de skigebieden van Espace Diamant (185 km piste) en de Portes du Soleil (met 650 km piste) in Haute Savoie. Allen op hun beurt ook juweeltjes voor de wintersporter. Het ontbreekt je in deze gebieden aan niets en het draait hier maar op 1 ding: Wintersport!

Bereikbaarheid en vervoer naar Haute Savoie

Wanneer je met het vliegtuig naar Haute Savoie wilt afreizen vlieg je op Genève. Er zijn verschillende rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam en een vlucht duurt niet langer dan 50 minuutjes. Vervolgens nog even ‘pendelen’ naar je skigebied en je hele reis duurt niet langer dan drie uurtjes. Met de auto en met trein kan natuurlijk ook. De NS heeft een speciale dienst in de winter. Met de auto zijn de meeste skigebieden ongeveer 1050 km verwijderd vanaf Utrecht.

Met de bus op wintersport naar Haute Savoie: Interbus
Met de trein op wintersport naar Haute Savoie: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Haute Savoie: Transavia

Dorpen in Haute Savoie

Skigebieden in Haute Savoie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: