Wintersport Espace Diamant - Les Saisies
Wintersport Espace Diamant - Les Saisies
Espace Diamant - Crest-Voland
Espace Diamant - Crest-Voland
Skiën in Espace Diamant - Cohennoz
Skiën in Espace Diamant - Cohennoz. Foto: © MJone
Espace Diamant - Notre Dame de Bellecombe
Espace Diamant - Notre Dame de Bellecombe. Foto: © MJone
Wintersport Espace Diamant - Les Saisies Espace Diamant - Crest-Voland Skiën in Espace Diamant - Cohennoz Espace Diamant - Notre Dame de Bellecombe

Espace Diamant is een groot skigebied in de Franse Savoie. Het telt maar liefst 192 kilometer skipistes en is een walhalla voor beginnende wintersporters en families (met kinderen). Het piste aanbod is ruim maar de moeilijkheidsgraad is eenvoudig, waardoor juist deze groepen het goed naar de zin zullen hebben.

Voor snowboarders is het hier minder leuk, omdat je toch wel redelijk veel vlakke stukken hebt.

Er horen grofweg zes dorpen in dit skigebied, Praz sur Arly, Flumet, Notre dame de Bellecombe, Crest-Voland, Cohennoz en Les Saisies. De dorpen hebben twee dingen gemeen: ze ogen allen authentiek en sfeervol en zijn toch ook praktisch. Waar je in Franse skigebieden vaak betondorpen ziet, zie je dat hier absoluut niet. Les Saisies en Crest-Voland zijn de meest levendige dorpen van het skigebied. Hier vind je zowel accommodaties in elk prijsniveau alsook een mooi aanbod aan restaurants en winkeltjes, en zowaar zelfs wat après ski. Cohennoz en Flumet zijn rustige dorpen en Praz sur Arly is heel levendig en een beetje drukkig, maar dit komt ook door de ligging aan de doorgaande weg. Les Saisies ligt een stukje hoger, op 1650 meter en heeft bijna alleen maar ski-in ski-out accommodaties.

Ligging skigebied Espace Diamant

De dorpen liggen, op uitzondering van Les Saisies, allen rond de 1000-1300 meter hoogte. Het skigebied ligt niet zo hoog, de hoogste top die te bereiken is ligt op 2069 meter hoogte en is de top van de Mont Vores. De lage ligging heeft als voordeel dat je veel prachtige afdalingen tussen de bossen hebt. Bij veel sneeuwval kun je je relatie veilig off-piste begeven tussen de bomen door. De bossen zijn mooi, maar ook praktisch wanneer het minder zonnig is. Het skigebied ligt nabij het Mont Blanc Massief en die ligging zorgt toch wel voor een prima sneeuwzekerheid. Daarnaast zijn veel lager gelegen (dal) afdalingen tevens voorzien van sneeuwkanonnen. Het skiseizoen is eveneens gemiddeld qua duur, van eind december tot medio april kan er hier geskied worden.

Het skigebied is zeer kindvriendelijk. Wat een nadeel kan zijn, is de hoeveelheid sleepliften. Hierin lopen ze nog een beetje achter. Er zijn veel skischolen en kinderparkjes. Er worden ook allerlei leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd. In Praz sur Arly is er ’s winters ook een luchtballonfestival. Er is tevens een indrukwekkende hoeveelheid langlaufloipen, maar liefst 120 kilometer. Ook zijn er verschillende rodelafdalingen. Ook is het mogelijk om een route door het hele skigebied te maken. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Königstour in Hochkönig of de Sella Ronda in de Dolomieten. Dit is niet geschikt voor kinderen, wel voor de papa’s en mama’s.

Après-ski vind je in Espace Diamant mondjesmaat. Vooral in Les Saisies en Crest-Voland. Verwacht geen grote menigtes die de polonaise lopen, maar wel een drankje na het skiën met een leuk muziekje. Ook is er voldoende aanbod in restaurants en de meeste dorpen hebben ook leuke winkeltjes. Praz sur Arly is wat dat betreft het levendigst, Cohennoz het rustigst.

Espace Diamant ligt op zo’n 1050 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht, een beetje afhankelijk van welk dorp je eindbestemming precies is. De dorpen zijn vanuit twee zijden te benaderen. Je kunt met de Sneeuw Thalys naar Albertville reizen. Een transfer duurt veelal 30-45 minuten. Met het vliegtuig is Espace Diamant bovengemiddeld goed te bereiken. Er zijn maar liefst vier luchthavens op minder dan twee uur rijden; die van Lyon, Grenoble, Chambéry en van Génève in Zwitserland.

Ski's huren met korting in Espace Diamant

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Espace Diamant met korting via:

Informatie over het skigebied

Espace Diamant

 • Mountain
  Piek 2069 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  30
 • Sleepliften
  47
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  17 km
 • Normaal
  90 km
 • Moeilijk
  72 km
 • Zeer moeilijk
  13 km
 • Totaal
  192 km

Dorpen in Espace Diamant

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: