Skigebied Skiliftkarussell Winterberg

Er is geen Nederlandse wintersporter die nog nooit gehoord heeft van Winterberg. Skiliftkarussel Winterberg, wat de volledige naam is van dit skigebied, telt in totaal 27,5 kilometer aan skipistes en ligt in het Hochsauerland. Winterberg is de veelgebruikte naam voor dit skigebied. Rondom de pistes vind je overal wel accommodaties waar je kunt verblijven.

Wintersport Skiliftkarussell Winterberg
Wintersport Skiliftkarussell Winterberg

Er liggen ongeveer elf dorpjes rondom het skigebied, welke allemaal zeer charmant zijn. Je vindt hier veel Nederlandse invloeden, omdat het voor ons als Nederlanders het dichtstbijzijnde ‘echte’ skigebied is. Deze invloeden zie je bijvoorbeeld in hotels en pensions, er zijn veel Nederlandse uitbaters, zoals Pension ‘Der Brabander’ welke ook een gelijknamige après-ski bar bezit. Ook in de après-ski is dit te merken, meer dan eens treden er Nederlandse artiesten op. Skiliftkarussel Winterberg is tevens heel compleet. Je vindt hier voldoende restaurants, accommodaties, winkels en ook uitgaansgelegenheden. Het dorpscentrum van het dorp Winterberg zelf is autovrij, waardoor het erg gemoedelijk aandoet. Ook is het daardoor prettig winkeltjes kijken (en kopen).

Ligging skigebied Skiliftkarussell Winterberg

De dalstations van Skiliftkarussel Winterberg liggen op ongeveer 668 meter hoogte. Voor het Hochsauerland, is dit best hoog. Als je het vergelijkt met de Alpen natuurlijk niet. De omgeving is hier prachtig glooiend, en wanneer het net gesneeuwd heeft, is het net een wintersprookje. Sneeuwzeker, is Winterberg helaas niet altijd. Ze toen er wel alles aan om bij koude voldoende kunstsneeuw te maken om de belangrijkste pistes te kunnen openen, maar het komt wel eens voor, bij een warme winter, dat er slechts een summier deel van het skigebied geopend is. De hoogste top welke je met de liften kunt bereiken is de top van de Bremberg, op 810 meter hoogte. Er is hier dus geen enorm hoogteverval, dit resulteert in veel blauwe en eenvoudige rode pistes. Winterberg is dus bijzonder geschikt voor de beginnende wintersporter. Een week kun je je hier gemakkelijk vermaken, maar ook om kennis te maken met de sport is Winterberg heel geschikt. Je kunt eenvoudig een weekend gaan skiën om te proberen of je het leuk vindt.

Veel Nederlanders gaan een dag, een weekend of een midweek naar Winterberg. De beste tactiek is om kort van tevoren te bepalen om erheen te gaan, omdat de sneeuwcondities behoorlijk kunnen fluctueren. Het voordeel van Winterberg is dat het voor ons Nederlanders zo dichtbij ligt, is tegelijkertijd soms ook een nadeel. Het kan hier, zeker in de weekends, enorm druk zijn. Er is veel geïnvesteerd in moderne liften, zes-zits stoeltjes, welke je in een zucht de berg op brengen. Maar grote wachtrijen zijn hier geen uitzondering.

Wel zijn er in Winterberg nog andere leuke dingen te doen. Zowel in het dorp als onderaan de pistes vind je hier best heel gezellige après-ski. Juist omdat het op de pistes soms heel druk kan zijn, is het ook eens leuk om te kijken naar andere activiteiten in het skigebied. Tussen de toppen van de Bremberg en Sürenberg vind je hier een mooie langlaufloipe. Het dorp heeft een openbaar overdekt zwembad. Er is net buiten het dorp een golfbaan en in het dorp is een rodelbaan welke zowel ‘s zomers als ‘s winters geopend is.

Winterberg ligt op 312 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Je bent in totaal zo’n vier uur onderweg. De auto is voor dit skigebied het meest voor de hand liggende vervoersmiddel. Vliegen is onzin voor zo’n kort stukje en met de trein is het nogal omslachtig. Wel zijn er een behoorlijk aantal touroperators die bus pendeldiensten organiseren naar Winterberg, zoals bijvoorbeeld Winterliner.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Skiliftkarussell Winterberg

Mountain
Piek 840 meter
 • Vanaf Utrecht
  311 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  13
 • Sleepliften
  8
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  14 km
 • Moeilijk
  12 km
 • Zeer moeilijk
  2 km
 • Totaal
  28 km

Ski's huren met korting in Skiliftkarussell Winterberg

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Skiliftkarussell Winterberg met korting via:

Dorpen in Skiliftkarussell Winterberg

Wintersport Winterberg

Winterberg

Score: 7.2

Door de geringe afstand vanaf Nederland is Winterberg één van de bekendste en meest geliefde skigebieden van Duitsland. Er is geen wintersporter in Nederland die Winterberg niet kent door eigen ervaring of van verhalen van mede wintersporters.