Wintersport Duitsland - Winterberg
Wintersport Duitsland - Winterberg
Wintersport Duitsland - Pfronten
Wintersport Duitsland - Pfronten
Wintersport Duitsland - Oberstdorf
Wintersport Duitsland - Oberstdorf
Wintersport Duitsland - Wurmbergseilbahn Braunlage
Wintersport Duitsland - Wurmbergseilbahn Braunlage
Wintersport Duitsland - Winterberg Wintersport Duitsland - Pfronten Wintersport Duitsland - Oberstdorf Wintersport Duitsland - Wurmbergseilbahn Braunlage

Wintersport in Duitsland

Wanneer je op wintersport in Duitsland gaat, betekent dit vaak een gezellige skivakantie dicht bij huis. Want Winterberg in het Hoch Sauerland kent bijna iedere wintersporter of je er nou bent geweest of niet.

De plaatsen in het Hoch Sauerland zijn perfect geschikt voor een korte wintersportvakantie, ook met kinderen! Maar Duitsland is veel meer dan alleen Hoch Sauerland. In de Duitse Alpen, de regio Bayern vind je de bekende, grote skigebieden van Garmisch-Partenkirchen, het beroemde Oberstdorf en het authentieke Reit im Winkl. Duitsland heeft en hoop te bieden, ook voor de schaatsers (Inzell), de langlaufers en de winterwandelaars.

Skigebieden en pistes in Duitsland

In Duitsland zijn er vooral veel kleine skigebieden. De provincies Thüringen, Niedersachsen en Baden-Württemberg liggen relatief laag en niet zo zeer in de bergen, maar in een meer heuvellandschap. Hierdoor zijn de afdalingen kort en bestrekken de meeste gebieden niet meer dan 8 km aan pistes. De uitzonderingen hierop zijn de skigebieden van Willingen en Winterberg in Hoch Sauerland en meerdere skigebieden in de provincie Bayern. De bekendste en grootste wintersportplaatsen zijn Oberstdorf, Garmisch-Partenkirch en Reit im Winkl, waar de wintersporter het aan niets ontbreekt.

Prijsniveau

De accommodaties in Duitsland vind je vooral in de categorie vakantiehuisje en bungalows. Met uitzondering van de grotere skigebieden in Hoch Sauerland en Bayern waar je net als in de buur Alpenlanden veelal hotels en appartementen kunt boeken. Het prijsverschil ligt aanzienlijk lager dan in bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Dit merk je in zowel de skihuur en skipassen, maar vooral ook in de horeca. Het eten en drinken op de pistes en in het dorp is goed betaalbaat en lager dan in de Alpenlanden.

Après-ski in Duitsland

De wintersport in Duitsland kent vele gezichten en de après-ski in de Duitse wintersportgebieden zijn daarom zeer variërend. Het ligt er maar net aan waar jouw wintersportbestemming zich bevindt. De meeste grotere skigebieden in Bayern hebben schrimbarren en leuke après-ski tenten. Het bier is immers in Bayern ‘uitgevonden’. Ook in Hoch Sauerland zijn gezellige après-ski mogelijkheden. Ga je naar de overige provincies waar veelal kleinere skigebieden te vinden zijn dan blijft het veelal bij een lokaal barretje of het restaurant van het park / hotel.

Vervoer & Bereikbaarheid

Op wintersport naar Duitsland met de trein: Interrail
Op wintersport naar Duitsland met de trein: NS International
Op wintersport naar Duitsland met het vliegtuig: Transavia

Provincies in Duitsland

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: