Wintersport Hoch Sauerland - Willingen
Wintersport Hoch Sauerland - Willingen
Hoch Sauerland - Willingen
Hoch Sauerland - Ritzhagen
Hoch Sauerland - Ritzhagen
Wintersport Hoch Sauerland - Willingen
Hoch Sauerland - Willingen Hoch Sauerland - Ritzhagen

Wintersport in Hoch Sauerland

Vanwege de relatief korte afstand is het Hoch Sauerland een geliefde regio voor Nederlanders. Omdat de sneeuwzekerheid in Hoch Saulerland relatief slechte is, vanwege de lage ligging in het gebied, prepareert men de pistes in en om het Schmallenberger Sauerland (Hoch Sauerland) uitstekend.

Informatie

 • Gesproken taal
  Duits
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  6
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Redelijk
 • Langlauf
  Zeer goed
Op die manier weten ze de kwaliteit van de pistes hoog te houden. Daarnaast kunnen ze het gebied grotendeels voorzien van kunstsneeuw met een indrukwekkend aantal sneeuwkanonnen. Want ondanks dat het aantal sneeuwdagen wat tegenvalt, vriest het er wel snel (vanwege de noordelijke ligging), waardoor de sneeuwkanonnen vaak overuren draaien. De kunstsneeuw maakt het mogelijk da tje hier vanaf half december tot half maart op de ski’s of op de snowbaord prima uit de voeten kan. Hoch Saulerland is uitermate geschikt voor de beginnende wintersporter vanwege de vele blauwe pistes en relatief korte afdalingen. Bij de Hunaulift in Bödefeld ligt de 1.500 meter lange afdaling op je te wachten. In en om Willingen en Winterberg kun je goed après-skiën. Het is minder uitbundig dan in Oostenrijk, maar voor een glühwein en een getapt biertje hoed je in Hoch Sauerland niet ver te zoeken.

Bereikbaarheid en vervoer naar Hoch Sauerland

Op slechts 4 uurtjes rijden van Utrecht bevind je je midden in het Hoch Sauerland. Hierdoor is het Hoch Sauerland het dichtstbijzijnde wintersportgebied van formaat vanaf de grens met Nederland. Let wel op dat je vroeg vertrekt wanneer je een dagje wilt gaan skiën of langlaufen. Zeker met flinke sneeuwval kan het nog wel eens druk worden op de wegen richting Willingen en Winterberg, waardoor je dagje skiën met een paar uur verkort kan worden.

Met de bus op wintersport naar Hoch Sauerland: Winterberg
Met de trein op wintersport naar Hoch Sauerland: NS International

Dorpen in Hoch Sauerland

Skigebieden in Hoch Sauerland

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: