Wintersport Baden-Württemberg - Belchen
Wintersport Baden-Württemberg - Belchen
Baden-Württemberg - Feldberg Liftverbund
Baden-Württemberg - Feldberg Liftverbund. Foto: © Achim Mende
Skiïen in Feldberg Liftverbund
Skiïen in Feldberg Liftverbund. Foto: © Thomas Latzel
Baden-Württemberg - Schauinsland
Baden-Württemberg - Schauinsland
Wintersport Baden-Württemberg - Belchen Baden-Württemberg - Feldberg Liftverbund Skiïen in Feldberg Liftverbund Baden-Württemberg - Schauinsland

Wintersport in Baden-Württemberg

In het zuidwesten van Duitsland, grenzend aan zowel Frankrijk als Zwitserland ligt de regio Baden-Württemberg. De regio is bijna net zo groot als Nederland. Onder andere het bekende Zwarte Woud ligt in dit gebied.

Het is dan ook in het Zwarte Woud en de uitlopers van de Alpen tegen de Zwitserse grens, waar je een paar verrassend leuke skigebieden vindt voor een prima Wintersportvakantie. De skigebieden Todtnauberg en vooral Feldberg zijn daarbij met stip de bekendste. Maar ook Belchen en Muggenbrunn zijn kleine, maar gezellige wintersportplaatsen. Naast skiën kun je in de heuvels van Baden-Württemberg perfect langlaufen en winterwandelen. De meeste skigebieden hebben enkele tientallen kilometers aan loipes. De streek biedt een goede combinatie tussen wintersport en een dagje uit in de streek. Het kuuroord van Baden-Baden is een geliefde plek voor een dagje ontspanning. Als je van lekker eten en drinken houdt dan is deze streek echt iets voor jou. Goede restaurants waar je heerlijk kunt dineren en van een lekker glas wijn kunt genieten staat de regio Baden-Württemberg om bekend.

Bereikbaarheid en vervoer naar Baden-Württemberg

De skigebieden van Baden-Württemberg zijn met gemiddeld 675 km vanaf Utrecht prima met de auto bereikbaar. Met de trein of met de bus is ook een goede optie, maar de reis zul je in dat geval altijd in meerdere etappes moeten afleggen.

Met de trein op wintersport naar Baden-Württemberg: Interrail
Met de trein op wintersport naar Baden-Württemberg: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Baden-Württemberg: Transavia

Dorpen in Baden-Württemberg

Skigebieden in Baden-Württemberg

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: