Wintersport Pyreneeën - Pal
Wintersport Pyreneeën - Pal
Wintersport Pyreneeën - Grandvalira
Wintersport Pyreneeën - Grandvalira
Wintersport Pyreneeën - Arinsal
Wintersport Pyreneeën - Arinsal
Wintersport Pyreneeën - Ordino
Wintersport Pyreneeën - Ordino
Wintersport Pyreneeën - Pal Wintersport Pyreneeën - Grandvalira Wintersport Pyreneeën - Arinsal Wintersport Pyreneeën - Ordino

Wintersport in de Pyreneeën

De Pyreneeën liggen in drie verschillende landen; Frankrijk, Spanje en Andorra. Voor de wintersport is Andorra het belangrijkste deel van de Pyreneeën. Ondanks dat dit dwergstaatje in totaal maar 85 duizend inwoners telt, is eigenlijk ieder plaatsje wel gelinkt aan een skigebied.

Informatie

 • Gesproken taal
  Catalaans
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  3
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Matig
 • Langlauf
  Redelijk
In de Franse en Spaanse Pyreneeën is dit een heel ander verhaal. Daar vind je her en der wel wat pistes en verdwaalde liften, maar echte grote skigebieden zijn er niet. Daar moet je toch voor in Andorra zijn.

De skigebieden van Andorra zijn vrij groot en zijn daardoor prima bestemmingen voor een hele week wintersporten. Het grootste skigebied in de Pyreneeën is Grandvalira met maar liefst 210 km aan piste. De pieken liggen ook hoog in de meeste skigebieden, rond de 2600 meter, waardoor de Pyreneeën verrassend sneeuwzeker zijn.

Bereikbaarheid en vervoer naar de Pyreneeën

De makkelijkste manier om naar de Pyreneeën af te reizen is per auto. Ondanks dat de meeste skigebieden op een verdere afstand liggen dan de skigebieden in De Alpen. Normaliter bereik je de meeste skigebieden na 1350 km rijden vanaf Utrecht. Een goed alternatief is om naar Montpelier, Toulouse of Barcelona te vliegen. Eenmaal op de luchthaven aangekomen ben je er nog niet. Dan rest je nog een rit met een huurauto of met openbaar vervoer van circa 200 km.

Met het vliegtuig op wintersport naar Andorra: Transavia

Dorpen in Pyreneeën

Skigebieden in Pyreneeën

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: