Wintersport Amerika - Aspen Snowmass
Wintersport Amerika - Aspen Snowmass
Wintersport Amerika - Jackson Hole
Wintersport Amerika - Jackson Hole
Wintersport Amerika - Jackson Hole
Wintersport Amerika - Jackson Hole
Wintersport Amerika - Aspen Snowmass
Wintersport Amerika - Aspen Snowmass
Wintersport Amerika - Aspen Snowmass Wintersport Amerika - Jackson Hole Wintersport Amerika - Jackson Hole Wintersport Amerika - Aspen Snowmass

Wintersport in Amerika

Op wintersport naar Amerika moet je eigenlijk een keer hebben meegemaakt, zeker als je een groot liefhebber bent van skiën, maar vooral ook als liefhebber van snowboarden. Want snowboarden in Amerika is nog altijd immens populair. Ben je de grote Oostenrijkse, Franse of Zwitserse skigebieden gewent, maar wil je wel eens iets anders zien? Dan is Amerika een absolute aanrader.

Een wintersportvakantie in Amerika is namelijk niet zoals je gewent bent in de Alpen. Zelfs de sneeuw voelt anders aan. Droge poeder ligt er hier op de pistes. Het is even wennen in het begin, maar het skiet heerlijk! Er zit maar één ding op: Een wintersportreis naar Amerika boeken om eens met eigen ogen te bekijken en zelf mee te maken.

Ga je binnenkort op reis naar Amerika? Vergeet uw ESTA reistoestemming niet aan te vragen! De geldigheidsduur van het ESTA is 2 jaar en is bedoeld voor zakelijke of toeristische reizen korter dan 90 dagen.

Skigebieden en pistes in Amerika

De skigebieden in Amerika staan garant voor: brede pistes, ruimte, rust, zelden wachtrijen bij de skiliften en de wereldberoemde poedersneeuw! Voor een unieke wintersportervaring leent Amerika zich perfect voor heliskiën of heliboarden, catskiën, een hondensleetocht, sneeuwschoenwandelingen en fabelachtige en off-pistetochten. Ook Freestyle skiërs komen aan hun trekken in Amerika. Zo heeft de plaats Keystone, gelegen in de Rocky Mountains van Colorado, speciale parken voor freestylriders ontwikkeld. Verboden voor skiërs! Vooral de skigebieden van Vail, Aspen en Breckenridge zijn wereldberoemd. De sfeer die deze plaatsen uitademen is niet te omschrijven.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Amerika valt in de categorie "je kunt het zo gek maken als je zelf wilt". Dat geldt natuurlijk altijd voor iedere bestemming, maar Amerika staat bekend om de extreme en dat is voor de wintersportgebieden niet anders. In Aspen en Vail vind je zeer exclusieve nachtclubs en Michelinster restaurants, maar een straat verderop kun je een hamburger nuttigen bij McDonald's. Ook de accommodaties lopen sterk uiteen. Waarbij een standaard hotel of appartement vergelijkbare prijzen kent als in de Alpen.

Après-ski in Amerika

De après-ski in Amerika is niet zoals je gewent bent in de Alpen. Maar dat houdt niet in dat er geen feestje valt te vieren na je skidag. Integendeel. De après-ski bestaat in Amerika vooral uit restaurants waar je lang tafelt en in de grotere skigebieden van Vail, Aspen Snowmass en Mammoth Mountain zijn de nachtclubs in grote getale aanwezig. Wanneer je Anton aus Tirol en Cowboys & Indianen wilt horen, zul je deze zelf in je hotelkamer moeten draaien, maar TOP40 muziek in een authentieke Amerikaanse bar of club zul je veelvuldig tegenkomen.

Vervoer & Bereikbaarheid

Je hebt weinig andere keuze, een wintersport naar Amerika doe per vliegtuig! Je vertrekt van Amsterdam of iets goedkoper vanaf enkele Duitse luchthavens. Na ongeveer 13 uur vliegen kom je aan in Denver of direct in Aspen. Vanaf daar zijn er taxi-bedrijven die je naar je accommodatie kunnen brengen, maar wij raden het aan om een auto te huren. Want wie naar Amerika gaat op wintersport zal naast het skiën of snowboarden toch iets van de omgeving willen zien. Een auto huren in Amerika is relatief goedkoop.

Met het vliegtuig op wintersport naar Amerika: TUI Fly
Met het vliegtuig op wintersport naar Amerika: Vliegwinkel.nl

Provincies in Amerika

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: