Skigebied Aspen Snowmass

Aspen Snowmass is de naam van een skigebied in de Amerikaanse staat Colorado. Het is een klein beetje verwarrend van Aspen Snowmass is zowel een separaat deelgebied met 241 kilometer skipistes, alsook de naam die gebruikt wordt om alle skigebieden rondom de stad Aspen aan te duiden.

Wintersport Aspen Snowmass
Wintersport Aspen Snowmass

Rondom Aspen vind je 513 kilometer skipisten waarvan 237 in het deelgebied Snowmass.

Ligging skigebied Aspen Snowmass

Aan de voet van het skigebied vind je Aspen Snowmass Base Village. Een groot opgezet dorp met hotels en appartementen, winkels en restaurants. Eigenlijk bestaat het dorp een beetje uit twee delen. Enerzijds vind je hier grotere lodges die, toch wel heel sfeervol vormgegeven zijn en anderzijds vind je ook kleinschalige chalets op de berghelling, middenin het skigebied omgeven door bossen. Je vindt hier dus ook ski-in ski-out accommodaties. In 2019 wordt er tevens een groot resort geopend, waar accommodaties, een ijsbaan, een klimwand en nog veel meer kunt vinden.

Aspen Snowmass is een veelzijdig skigebied. Er zijn zeker wel mooie pistes voor beginners en kinderen, maar dit zijn er niet zoveel. Tel daarbij op dat 241 kilometer pistes echt een groot skigebied is en als er dan zo’n klein deel geschikt is voor beginners, is het een beetje zonde om naar zo’n gebied te gaan. Echter, gemiddelde en (zeer) ervaren wintersporters kunnen hier echt hun hart ophalen. Het skigebied is groot en uitgestrekt, heel zonnige en toch ook vreselijk sneeuwzeker. Echt een wintersportwalhalla. Wie op vakantie wil naar Aspen Snowmass moet wel een goed gevulde portemonnee meenemen. Natuurlijk is het al best kostbaar om in Amerika te gaan skiën in plaats van in de Alpen, maar Aspen is dan ook wel weer duurder dan een gemiddeld Amerikaans skigebied. Als je gebruik maakt van vooraf geboekte pakketreizen en een beetje je huiswerk maakt met betrekking tot betaalbare restaurants, dan kun je de prijs wel enigszins binnen de perken houden.

Het skigebied is heel sneeuwzeker en ligt op een hoogte van 2600 – 3800 meter. Gemiddeld valt hier 7 meter sneeuw per winter, maar dat kan ook nog eens hoger uitvallen. Slechts 8 procent van de pistes kan voorzien worden van kunstsneeuw en dat geeft dus wel aan dat kunstsneeuw hier niet echt een noodzaak is. Het skigebied is vooral geschikt voor de ervaren en gevorderde wintersporter. Er zijn wel voorzieningen voor kinderen en volwassen beginners maar niet in overvloed. Er zijn hier spectaculaire bowls en veel zwarte en dubbelzwarte afdalingen. Het skiseizoen beging eind november en eindigt medio april.

Après-ski is een term die hier in Aspen Snowmass ook wel gebruikt wordt, maar toch een iets andere betekenis heeft dan hoe wij het kennen. Après-ski in dit Amerikaanse skigebied is meer vergelijkbaar met hoe wij na een (werk)dag nog even borrelen voordat we gaan dineren. Een hapje, een drankje en een babbeltje met je (vakantie)gezelschap. In Aspen Snowmass vind je een aantal van dit soort etablissementen zoals de Limelight Lounge, Elk Camp en Lynn Britt Cabin. Wil je na het diner nog even de beest uithangen dan zijn er ook (nacht)clubs, maar die zijn vooral in Aspen zelf en niet in Snowmass Village. In Snowmass Village kun je ook een baantje schaatsen of de Noorse sneeuwgod Ullr eren. Er is een Alpine Coaster, wat een soort rodelbaan is. In Snowmass worden ook concerten georganiseerd. Een levendige wintersportbestemming in de Rocky Mountains.

Aspen Snowmass ligt op iets meer dan vier uur rijden met de auto vanaf Denver International Airport.  Dit is nog best een hele rit, die je met een huurauto, taxi of shuttlebus kunt afleggen. Een andere optie is om op Denver over te stappen naar een nationale vlucht naar Aspen Pitkin County Airport, dit is de luchthaven van Aspen. De luchthaven ligt op luttele minuten rijden van Aspen Snowmass.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Aspen Snowmass

Mountain
Piek 3800 meter
 • Vanaf Utrecht
  0 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  12
 • Sleepliften
  6
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  12 km
 • Moeilijk
  114 km
 • Zeer moeilijk
  111 km
 • Totaal
  237 km

Ski's huren met korting in Aspen Snowmass

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Aspen Snowmass met korting via:

Dorpen in Aspen Snowmass

Wintersport Snowmass Base Village

Snowmass Base Village

Snowmass Base Village is de naam van het dorp bij het skigebied Aspen Snowmass in de Amerikaanse staat Colorado. Aspen Snowmass is dan weer de naam van zowel dit deelgebied alsook van alle skigebieden rondom Aspen bij elkaar. Een beetje verwarrend, dat wel....