Winterstart Val Thorens 2018
Winterstart Val Thorens 2018

Winterstart Val Thorens 2018

Skifan Skifan

Ik ben inmiddels alweer 2 weken in Les 3 Vallées en ik heb het van groen/bruin naar wit zien worden. De opening van Val Thorens was gepland voor 17 november maar moest door de hoge temperaturen worden uitgesteld.

Val Thorens is op dinsdagavond 20 november begonnen met kunstsneeuw produceren. Op zaterdag 24 November was er zoveel sneeuw geproduceerd en verspreid dat het seizoen 2018 – 2019 kon beginnen.

Een overzicht van de voorbereidingen in Val Thorens:

Twee Funitels, 2 gondels, 5 stoeltjesliften en een aantal tapis zorgden ervoor dat zo’n 25% van het skigebied kon worden geopend. Gezien de moeilijke meteorologische omstandigheden een knappe prestatie. Dat vonden blijkbaar veel skiërs want het was super druk het openingsweekend. Iedereen verplicht op de piste want naast de piste lag een cosmetisch laagje van een paar centimeter, genoeg voor een winterse ambiance.

Een video van de openingsdag met gratis skitesten en in de middag en avond gratis concerten:

Het laatste nieuws is dat we vanaf maandag 26 november om 12.00 gestopt zijn in verband met de hevige sneeuwval. Dat belooft mooie plaatjes op te leveren voor de komende week.

November 2018, Bon ski

Skifan

Auteur

Skifan
Skifan

Ik woon zowel in Nederland als Frankrijk. Les Menuires is mijn thuisbasis wanneer ik de Franse Alpen ben. Wanneer ik tijdens de schoolvakanties in Nederland verblijf kun je ons appartement huren: www.vacanski.com
Favoriete bestemmingen: Les Menuires, Val Thorens en Les 3 Vallées

Reacties