Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Turracher Höhe een pareltje op hoogte
Turracher Höhe een pareltje op hoogte

Turracher Höhe, een pareltje op hoogte

Wintersport Live Wintersport Live

Turracher Höhe is de naam voor een aantal dingen. Enerzijds is het een (belangrijke) bergpas die de Oostenrijkse deelstaten Karinthië en Stiermarken aan elkaar verbindt. Daarnaast draagt het ‘dorp’ dat aan deze pas gevestigd is ook dezelfde naam Turracher Höhe.

Bij dit dorp ligt echter ook een skigebied met wederom dezelfde naam. Turracher Höhe ligt in een bergkloof waar een mooi bergmeer is ontstaan, de Turrachersee. Rondom dit meer is een skigebied ontstaan. Het laagste punt van dit skigebied ligt op 1400 meter en het hoogste punt op ruim 2200 meter. Er ontstaat hierdoor een skigebied dat, zeker voor Oostenrijkse begrippen, behoorlijk hoog ligt. Deze hoogte en ook de geografische ligging maakt het skigebied van Turracher Höhe dan ook erg sneeuwzeker, wat een heel goede reden is om een vakantie naar de Turracher Höhe te boeken.

Skigebied Turracher Höhe

Het skigebied van Turracher Höhe

Het skigebied is rondom het meer opgezet. Aan beide zijden van het meer kun je met skiliften de bergen op. In totaal is er 42 kilometer aan geprepareerde skipistes maar door de opzet en de ligging heb je tijdens het skiën het gevoel dat je in een veel ruimer skigebied bent. De afdalingen zijn overwegend rood, al zijn er ook een aantal prachtige blauwe afdalingen. Het skigebied is dus qua beschikbare pistekilometers niet ontzettend groot, toch zijn er een aantal redenen waarom Turracher Höhe echt het bezoeken waard is.

De Turrachersee is de meeste winters compleet dichtgevroren. En op een bevroren meer kun je prachtig wandelen en natuurlijk schaatsen. Dit wordt hier dan ook naar hartenlust gedaan. Daarnaast is het skigebied erg compleet. Je vindt hier een funslope, een funpark, een prachtige ongeprepareerde skiroute, een speciale ‘Kids Slope’ en de Seetaxi. De Seetaxi brengt de skiërs al slepende van de ene kant van het skigebied naar de andere kant, over het bevroren meer. Dit is wel echt heel erg uniek. Ook is er de mogelijkheid om op woensdag avond te nacht skiën en op dinsdag en donderdag kun je ’s avonds rodelen.

Turracher Höhe - Rodelen
Turracher Höhe - Rodelen

Ook is er in Turracher Höhe een bedrijf gevestigd waar je sneeuwscooters, of zoals ze het zelf noemen, snowmobiles kunt huren. Voor een bedrag kun je alleen of met twee personen de omgeving op een snowmobile verkennen. Op deze manier krijg je een heel andere indruk van dit gebied.

Turracher Höhe lijdt niet onder massatoerisme. De wintersporter die komt om te wintersporten en om te genieten van de rust en de natuur is hier helemaal op zijn plek. Het is werkelijk waar een pareltje in de alpen, (nog) vrij onbekend onder de Nederlandse wintersporter. Turracher Höhe is uitermate geschikt voor families met kinderen die al een beetje behoorlijk de pistes afkomen. Het gebied is overzichtelijk en niet al te moeilijk. Er zijn voldoende horeca gelegenheden in het skigebied en wachttijden komen hier niet vaak voor.

Sfeer

Doordat dit skigebied ontstaan is langs een bergpas is er niet echt sprake van een dorps gevoel in dit gebied. Rondom het meer en dus ook rondom de dalstations van de skiliften vind je hotels en chalets en appartementencomplexen. Je zou denken dat het hierdoor heel koud en kil aandoet maar niets is minder waar. Wel is er een enkel gebouw waar misschien iets meer aandacht aan besteed had mogen worden maar de bebouwing is hier overwegend sfeervol al is het wel afwisselend, er is niet specifiek in één stijl gebouwd. Daarnaast zijn bijna alle accommodaties direct aan een piste waardoor het ski-in ski-out principe ontstaat.

Après-ski

Turracher Höhe is qua sfeer heel anders dan veel andere Oostenrijkse skigebieden. Er is hier dan ook zeker wel après-ski aanwezig maar dit is op een heel ander niveau dan in bijvoorbeeld Tirol. Er wordt hier niet gefeest tot in de vroege uren maar stijlvol een glas prosecco gedronken. Daarnaast heeft Turracher Höhe nog iets heel speciaals, de pistebutler. Dit concept is in dit skigebied ontstaan en wordt nu door andere skigebieden overgenomen. De pistebutler staat in het skigebied tot je beschikking. Hij of zij kan je een glas prosecco inschenken terwijl je heerlijk van het zonnetje zit te genieten of hij of zij vermaakt te kinderen. Ook is de pistebutler op de hoogte van alle ins en outs van dit gebied en kun je bij hem of haar terecht met al je vragen. Ook voor de kinderen staan ze klaar, gedurende de dag worden er snoepje en ijsjes uitgedeeld. Sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om een pistebutler exclusief voor jezelf in te huren zodat het je tijdens je vakantie aan helemaal niets ontbreekt. Service en kwaliteit zijn een van de belangrijkste speerpunten van dit skigebied.

Turracher Höhe - Een sfeervolle bestemming
Turracher Höhe - Een sfeervolle bestemming

Bereikbaarheid

Vanaf Utrecht is dit skigebied ongeveer 1100 kilometer rijden. Dit is niet veel verder dan bestemmingen in bijvoorbeeld het SalzburgerLand of bijvoorbeeld Frankrijk. Daarnaast kun je voor deze bestemming ook veel gebruik van de snelweg maken. Na het verlaten van de snelweg ben je nog een klein uurtje onderweg. Als je met het vliegtuig op vakantie naar Turracher Höhe wil, kun je het beste vanuit Rotterdam aanvliegen op de luchthaven van Klagenfurt, deze ligt op een uur rijden. Met de trein reis je eenvoudig naar Villach, hier is een internationaal treinstation en de transfer duurt ook een uur.

Kijk voor meer informatie over dit skigebied op onze sub pagina van: Turracher Höhe

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.