Dalstation Skizentrum Aberg
Dalstation Skizentrum Aberg

Nieuwe gondels Maria Alm - Sonnbergbahn en Natrunbahn

Wintersport Live Wintersport Live

De nieuwe gondels van de Sonnbergbahn en Natrunbahn verbinden vanaf aankomende winter het lager gelegen deel van het skigebied rondom Maria Alm met de Königstour. Hierdoor ontstaat er ook vanuit Maria Alm, zonder omweg, de aansluiting tot het gehele skigebied van Hochkönig.

Van Maria Alm rechtstreeks naar de Königstour. Hoe heerlijk is dat? Geen omweg meer om in het hoger gelegen deel van het skigebied te komen, maar een rechtstreekse verbinding via twee ultramoderne 10-persoons gondels die binnen een uur 2000 mensen per kabel naar het hoger gelegen deel van de berg vervoeren.

Het Natrun-Aberg-project omvat niet alleen de twee nieuwe kabelbaansystemen; de Sonnbergbahn en de Natrunbahn, maar ook een nieuw reservoir en de uitbreiding van de sneeuwproductie. De aanleg van een skibrug direct boven de hoofdweg en de uitbreiding van de infrastructurele voorzieningen op Aberg worden gelijk meegenomen binnen het project.

Bergstation Natrun - Hochkönig
Bergstation Natrun - Hochkönig

Natrunbahn

De bestaande dorfj@t zal niet alleen worden vervangen ultramoderne 10-passagiers gondellift, maar er wordt ook een nieuw gebouwde bergstation gerealiseerd op Natrun. De 1.455 meter lange Natrunbahn kan maximaal 2.000 personen per uur vervoeren en bereikt een hoogteverschil van 357 meter.

Sonnbergbahn

Een 1271 meter lange 10-persoons gondellift sluit aan op de het reeds bestaande dalstation van de Abergbahn naar het bergstation op Natrun. De Sonnbergbahn vervoert tevens 2.000 mensen per uur boven en bereikt een hoogteverschil van 331 meter.

Door dit nieuwe project ontstaat er een nieuw hoogte punt (letterlijk) in de Königstour. Wanneer je van Maria Alm naar Mühlbach skiet kwam je langs 5 toppen, maar door dit niet project behoort Natrun ook tot de tour, waardoor de Königstour nu 35 pistekilometers in totaal telt.

Verbinding Natrun
Verbinding Natrun

Kijk voor meer informatie over het skigebied op onze pagina van Maria Alm en Hochkönig.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties