Tsjecho Reizen Wintersport
Skiresort Klínovec breidt uit
Skiresort Klínovec breidt uit © www.klinovec.cz

Skiresort Klínovec breidt uit

Wintersport Live Wintersport Live

Grootse vernieuwingen in het Ertsgebergte. In het westen van Tsjechië in het Ertsgebergte ligt Klínovec, een wintersportgebied dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een uitstekend alternatief voor de Alpen.

Het skiresort heeft ook voor aankomend winterseizoen allerlei nieuws in petto. Van nieuwe pistes, brede hellingen tot een aansluiting naar een ander skigebied.

Skiën in Krušné Hory

De steile hellingen van het Ertsgebergte - Krušné Hory in het Tsjechisch - zijn een paradijs voor wintersporters. Naast de vaak uitstekende sneeuwcondities staat het gebied bekend om de goede prijs-kwaliteit verhouding. Skiareál Klínovec heeft één van de goedkoopste skipassen in heel Tsjechië. Bovendien behoort Klínovec in de top vijf van grootste skigebieden in Tsjechië. Door een grootste investering zal Klínovec dit jaar op deze lijst stijgen. Het skigebied wordt met vijftien kilometer uitgebreid.

Klínovec pistes

Nieuwe pistes, meer skiplezier

Klínovec (1244) is de hoogste berg in het Ertsgebergte. Diverse stoeltjes- en sleepliften brengen je naar deze bergtop, waar je vervolgens de keuze hebt om één van de zeven pistes naar beneden te nemen. Eén van deze piste is de nieuwe Rondo, een blauwe helling van 5,2 kilometer. De piste verbindt skiaréal Klínovec met het naburige skigebied Neklid - Boží Dar. Dit kleine skigebied van ongeveer vier kilometer biedt veelal rode pistes aan en heeft vijf sleepliften en een stoeltjeslift. In Neklid kunnen wintersporters de blauwe piste naar het dalstation LD CineStar Express nemen, die je weer naar de top Klínovec brengt. Doordat de twee skigebieden met elkaar verbonden zijn kunnen wintersporters nu ook gebruiken maken van het Snowpark Neklid, dat één van de eerste van z’n soort was in Tsjechië.

Novy Skiareal Klinovec-Fichtelberg

Grote investering

Een andere belangrijke innovatie is de uitbreiding van de hellingen Dámská en Pařezovka in Klínovec. De blauwe helling Dámská wordt verbreed met 100 procent. De rode piste Pařezovka wordt met 20 procent uitgebreid. Ook het funpark is gemoderniseerd inclusief de chillzone en er zijn nieuwe springobstakels. Door deze grote investeringen hebben wintersporters in Klínovec maar liefst meer dan 30 kilometer piste tot hun beschikking, terwijl dit vorig jaar nog 18 km was. Van de in totaal 31,5 km zal 21 kilometer voorzien zijn van sneeuwmachines.

Grensoverschrijdend skigebied

Dankzij de Tsjechisch-Duitse samenwerking is Klínovec ook verbonden met het Duitse skigebied Fichtelberg. De skigebieden bieden meerdaagse skipassen aan en zijn met elkaar verbonden door bussen. De gratis skibus brengt je in 10 minuten van de ene bergtop naar de andere. De skigebieden, inclusief skiaréal Neklid- Boží Dar, heten tegenwoordig gezamenlijk Nový InterSkiregion Klínovec-Fichtelberg. In totaal zijn er achttien sleepliften, zeven stoeltjes, een gondellift en je hebt maar liefst 47 kilometer aan skiplezier.

InterSkiregion
Pistekaart InterSkiregion

Winterseizoen 2019/2020*

Skipas Klínovec volwassene (1 dag): € 29,-

Skipas Klínovec kind (1 dag): € 23,-

Skipas Klínovec volwassene (6 dagen): € 139,-

Skipas Klínovec kind (6 dagen): € 112,-

 

Skipas InterSkiregion volwassene (2 dagen): € 51,-

Skipas InterSkiregion kind (2 dagen): € 41,-

Skipas InterSkiregion volwassene (6 dagen): € 139,-

Skipas InterSkiregion kind (6 dagen): € 112,-

* prijzen zijn afhankelijk van de wisselkoers

 Skigebied Klinovec

Benieuwd naar de andere Tsjechische skigebieden. Neem een kijkje op winter.czechtourism.com

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties