Wintersport in Les Arcs - © andyparant. com
Wintersport in Les Arcs - © andyparant. com

Op wintersport naar Les Arcs

Ivo Ivo

Ben jij een doorgewinterder wintersporter en een groot Oostenrijk liefhebber maar je wilt eens wat anders? Dan hebben wij een tip voor je; Les Arcs in Frankrijk! De verscheidenheid in het skigebied Paradiski is enorm. Les Arcs kent verschillende 'deel'dorpen met alle hun eigen uitstraling.

Les Arcs in skigebied Paradiski

Les Arcs behoort tot het prachtige skigebied van Paradiski. Door de behoorlijk hoge ligging ligt er vaak meer sneeuw dan gemiddeld in de Franse skigebieden waardoor het skiseizoen vaak eind november al begint en tot eind april duurt.

In Paradiski kun je genieten van maar liefst 425 kilometer aan skipistes, verdeeld over grofweg 3 kernen. Aan de noordkant van het gebied ligt Les Arcs, aan de zuidkant ligt het skigebied van La Plagne en daar tussenin ligt het skigebied van Peisey-Vallandry.

Pistekaart Paradiski
Pistekaart Paradiski

Omdat het een groot skigebied is en verbonden is met Peisey Vallandry en La Plagne zijn die verbindingsliften ’s ochtends redelijk druk. Ons advies is dan ook om vroeg bij de gondels te staan om van een optimale skidag te genieten.

Het aanbod aan accommodaties is fors. Zo kun je bij Chalet.nl bijvoorbeeld al kiezen tussen maar liefst 124 verschillende accommodaties, die praktisch allemaal direct aan een piste liggen waardoor je optimaal kunt genieten van de sneeuw.

Accommodatie Le Roc Belle Face - Chalet.nl
Accommodatie Le Roc Belle Face - Chalet.nl

Tip: De Aguille Rouge

Vanaf de Aguille rouge heb je een schitterend uitzicht over het totale skigebied van Les Arcs. Vanaf hier kun je een gigantisch lange afdaling maken naar Villaroger. Je bevindt je dan in een uithoek van het skigebied, waar je vaak de piste helemaal voor jezelf hebt. De laatste kilometers ski je over een blauwe piste door de bossen. Wanneer je naar Les Arcs gaat, moet je deze piste zeker niet overslaan. Het kan hier soms zo rustig zijn dat je nu en dan een eekhoorn kunt zien oversteken In Villaroger heb je een aantal authentieke restaurantjes waar je op terrasjes heerlijk kunt eten voor redelijk normale prijzen.

Tip: Acrabulle 48

De pistes rondom de lift Acrabulle 48 zijn werkelijk fantastisch. Dit stuk ligt in een kom waardoor er vaak een grote hoeveelheid sneeuw ligt. Er staan her en der wel sneeuwkanonnen maar of ze ooit aan staan zal ons benieuwen. Hooguit vroeg in het seizoen om een goede basis te leggen. De zwarte pistes worden hier veelal expres niet onderhouden. Dat doet men voor de dare-devils onder ons. Eigenlijk zou je het meer skiroutes kunnen noemen dan daadwerkelijke pistes.

Arc 1600

De ligging van Arc 1600 ligt wat meer los van de andere kernen van Les Arcs op een mooie zonnige helling. Door de lage ligging ski je veel tussen de bomen, vooral met wat minder goed weer is dat prettig, maar het geeft ook wat natuurlijk sfeertje aan het skigebied. Het is net als de andere Arc dorpen een ski-in ski-out locatie waardoor je vanuit je accommodatie praktisch direct op de pistes staat.

Arc 1800

De authentieke sfeer in Arc 1800 is wat minder aanwezig. Door de periode van de bouw staan hier voornamelijk flatgebouwen. Des te mooier zijn de uitzonderingen op de regel, zoals de onderstaande accommodatie. In Arc 1800 vind je ook zwembad met een mooi kinderland.

Tip van Wintersport Live: Accommodatie Chalet-appartement Résidence Eden Arc

Arc 1800 - Résidence Eden Arc
Les Arcs 1800 - Résidence Eden Arc - Chalet.nl

Arc 1950

Arcs 1950 grenst aan Arc 2000 maar is over het algemeen iets sfeervoller dan zijn iets hoger gelegen broertje. De gebouwen zijn in een meer authentieke stijl gebouwd en je krijgt echt het berggevoel, ondanks dat dit natuurlijk ook gewoon een hoteldorp is dat gebouwd is voor de wintersport. Ook qua après-ski is het hier het gezelligst van alle Arc dorpen. Qua sneeuwzekerheid is het hier natuurlijk ook top, het ligt op een plateau en natuurlijk erg hoog.

Arc 2000

Arc 2000 heeft voor,- en nadelen. Het is het minst sfeervolle dorp maar het ligt wel het hoogst en midden in het skigebied, waardoor het skigevoel hier optimaal is. Je kunt hier vanuit het depot van het ieder gebouw zo de piste op. Wil je een echt sportieve vakantie dan is dit wel de perfecte uitvalsbasis omdat je zo dicht aan de pistes zit middenin het skigebied.

Tip van Wintersport Live: Accommodatie Altitude de l'Ours

Accommodatie Altitude de l'Ours - Chalet.nl
Les Arcs 2000 - Accommodatie Altitude de l'Ours - Chalet.nl

Peisey-Vallandry

Vanuit Peisey gaat de gondel “Télévillage” naar het skistation Plan-Peisey op 1650 meter hoogte. In de jaren 90 werd meteen naast Plan-Peisey het 2de skistation Vallandry gebouwd. In beide station liggen de accommodaties aan de pistes. Hierdoor ontstond een ski-in ski-out dorp. Sinds 2003 bestaat de verbinding: Vanoise Express, van Plan Peisey naar La Plagne en v.v. Door deze verbinding ontstond het megaskigebied Paradiski dat Peisey-Vallandry, Les Arcs en La Plagne met elkaar verbindt.

Les Arcs - Paradiski kort samengevat

Les Arcs - Paradiski is een mooi skigebied, erg sneeuwzeker, moderne liften, veel keuze in moeilijkheidsgraad van de pistes, her en der wat minder sfeervol door betonnen accommodaties, maar de ligging van de accommodaties maakt dat meer dan goed! De Vanoise Express gondel verbindt dit gebied met La Plagne en vormt daarmee het op één na grootste skigebied van Europa: Paradiski. Stel je voor: een paradijs met 425 km piste wat aan je voeten ligt, daar kun je je helemaal uitleven!

Hoe kom je in Paradiski?

De dorpen van Paradiski liggen allemaal op zo’n 12 uur rijden vanaf Utrecht. In Bourg Saint Maurice is een groot (internationaal) treinstation, net als in Moûtiers. Hier kun je vanuit Nederland met de wintersporttrein direct naartoe rijden. De luchthaven van Chambéry ligt op ongeveer 2 uurtjes rijden. Ook zijn er diverse pendelbusdiensten gedurende de wintermaanden tussen Nederland en de verschillende dorpen van Paradiski.

Accommodaties in Les Arcs

Ben je benieuwd geworden naar Les Arcs en het skigebied van Paradiski. Check dan het ruime van aanbod van Chalet.nl met maar liefst 124 verschillende accommodaties:

Auteur

Ivo
Ivo

Oprichter en mede eigenaar van Wintersport Live :) Wintersport is mijn passie... en dan blijft het niet alleen bij skiën. Het totale sfeertje in de bergen is mijn verslaving! It's a way of life!
Favoriete bestemmingen: SkiWelt, Flachau, Saalbach-Hinterglemm

Reacties