Duijvestein Winterstore
Nieuwe Schoberbahn Reiteralm
Nieuwe Schoberbahn Reiteralm

Nieuwe Schoberbahn in Reiteralm - Schladming

Wintersport Live Wintersport Live

Reiteralm behoort als 'deelskigebied' bij het grotere Schladming Dachstein. En ook dit skigebied wint aan populariteit, waardoor het vernieuwen van liften eigenlijk altijd aan de orde is. Voor deze zomer staat het project van Schoberbahn in Reiteralm op het programma.

Het skigebied van Schladming Dachstein is nog relatief onbekend bij de Nederlandse wintersport. We zeggen expres relatief, omdat er absoluut een groep Hollandse wintersporters elke winter die kant op gaat. Maar vergelijk met de grootmachten dan is Schladming Dachstein niet perse één van de eerste skigebieden waar je aan denkt.

Schoberbahn in Reiteralm - Dachstein
Schoberbahn in Reiteralm - Dachstein

Dat gezegd hebbende wint het skigebied wel aan populariteit. Zeker van het deelgebied Reiteralm hoor je steeds meer. Zo waren wij hier afgelopen winter op bezoek en het Nederlands is een taal die vaak voorbij kwam. Het merendeel echter zijn Oostenrijkers. Met name mensen uit de buurt van Wenen, komen om logistieke redenen (lekker dichtbij!) veel naar dit skigebied

Nieuwe Schoberbahn in Reiteralm

Meestal worden oude liften vervangen voor nieuwe en eigenlijk gebeurt het niet zo heel erg vaak dat er een gloednieuwe lift op een nieuwe locatie komt. Dat is hier wel het geval. De Schoberbahn is volledig niet en wordt gerealiseerd achter de sleeplift Reiteralm III.

Schoberbahn

De lift krijgt natuurlijk de specificaties zoals je dit mag verwachten anno 2020, met 'bubble' (slechtweerkap) en verwarmde stoelen.

De nieuwe lift brengt je van een hoogte van 1584 meter vanaf het dalstation naar een hoogte van 1810 meter in 3 en een halve minuut. De vervoerscapaciteit van de lift bedraagt 2400 personen per uur. Wat de doorvoer van het aantal wintersporters aanzienlijk zal verbeteren.

Het leukste aan deze nieuwe lift is niet de lift zelf. Vinden wij. Maar het feit dat er door de nieuwe lift ook een nieuwe piste ontstaat. Deze zal binnenkort bijgetekend gaan worden in de pistekaart van Schladming. Dat de nieuwe piste het kenmerk 'blauw' gaat krijgen is wel al bepaald.

Op het moment wordt er hard gewerkt aan de afronding van de nieuwe lift. Het is de bedoeling dat deze voor het begin van het wintersportseizoen '20/'21 operationeel moet zijn.

Schladming en Reiteralm

Ben je benieuwd naar dit skigebied. Check dan het filmpje van afgelopen winter, die wij maakten over Schladming Dachstein en Reiteralm. De nieuwe lift wordt ook getoond in de film. Als sneak preview!

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties