Duijvestein Winterstore
Bernkogel Piste 146
Bernkogel Piste 146

Nieuwe projecten in skigebied Saalbach-Hinterglemm

Wintersport Live Wintersport Live

De afgelopen winter heeft het skigebied van Saalbach-Hinterglemm veel geïnvesteerd in nieuwe liften en meer 'skicapaciteit'. Dit jaar staan er geen projecten op de agenda wbt nieuwe liften, maar dat houdt niet in dat er niet aan vernieuwingen wordt gewerkt.

Enorm spectaculaire veranderingen zijn het niet, maar ze zijn zeker wel even de moeite waard om te lezen.

Piste 146

We beginnen met de nieuwe pistekaartjes. Altijd leuk. De enige verandering die er op staat is een nieuwe piste, bij de Bernkogel (piste 146) naar A1+A2 Schattberg X-press. Een klein stukje extra piste, maar deze 'cross' zou wel eens voor een stuk betere doorvoer kunnen zorgen. Want met dit extra stukje piste bij de Bernkogel kun je zonder dat je het dorp hoeft door te lopen naar Schattberg X-Press skiën. Fijn voor de drukte in het dorp, maar vooral erg lekker dat de ski's er niet voor uit hoeven voor een wandeling door het dorp wanneer je nog niet klaar bent met de skidag.

De nieuwe pistemap voor seizoen 2020 / 2021 van Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbunn kun je nu bij ons downloaden.

ALPIN CARD Navigator

Een andere noviteit is een nieuwe app voor het grote skigebied deel van de Alpin Card. Ruim 400 pistekilometers telt het uitgestrekte gebied van Saalbach-Hinterglemm, Schmittenhohe en Zell am see - Kaprun. Daar kun je misschien wel wat digitale hulp bij gebruiken.

De nieuwe App heeft als doel om jou door het gebied te navigeren. Dit wordt gedaan met hulp van visuele en auditieve navigatie. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan is nog even afwachten. Maar denk hierbij aan satelliet gestuurde navigatie, waardoor de app exact weet waar jij bent en jou tips en trucks geeft over de routes die je kunt nemen. We zijn benieuwd.

Alpincard Saalbach Zell am see
Alpincard Saalbach Zell am See

Reservoir Rosswald

Als laatste noemenswaardige veranderingen in het skigebied is het waterreservoir Rosswald. Het begin van het seizoen is dit nieuwe reservoir nog niet af. De oplevering staat gepland voor begin 2021. Dit reservoir zorgt ervoor dat er 230.000 kubieke meters kan worden voorzien van gegarandeerde 'kunst'sneeuw. Een beetje meer sneeuwzekerheid, is altijd fijn.

Een nieuwe app voor het grote skigebied deel van de Alpincard.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.