Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Nebelhornbahn in Oberstdorf
Nebelhornbahn in Oberstdorf

Nieuwe Nebelhornbahn in Oberstdorf

Wintersport Live Wintersport Live

Hij staat er al... de nieuwe Nebelhornbahn in Oberstdorf in het Duitse deel van het skigebied van Kleinwalsertal. Maar hij staat nog niet veel te doen. Door het gebrekkige wintersportseizoen is de officiële opening van deze gondel verschoven van winter '20 / '21 naar december 2021.

Wanneer je wel eens in het Kleinwalsertal bent gaan skiën, dan weet je dat dit skigebied deels in Oostenrijk en deel in Duitsland ligt. Merk je hier iets van? Totaal niet. Niet anders dan dat er aan de ene kant van het skigebied Oostenrijkse vlaggen wapperen en aan de andere kant van de berg de Duitse kleuren naast de piste staan. De deel van het skigebied ligt echter geheel in Duitsland; De Nebelhorn.

De oude baan was een nostalgisch gezicht. Je ontkwam er ook niet aan om deze gondelbak te nemen wanneer je naar het hoogste deel van het gebied wilde in Oberstdorf.

Oude Nebelhornbahn
Oude Nebelhornbahn

Het totale project gaat een slordige 55 miljoen kosten. Je zal het maar hebben liggen!

Niet alleen de gondel wordt vernieuwd. De totale infrastructuur om de lift en de faciliteiten rondom de gondel en het dalstation krijgen een moderne en frisse look. Een anno 2021 look en dat was hard nodig.

Het traject is gelijk aan het oude traject, maar nu zijn er 10-persoonsgondels gebruikt in plaats van de oude 'gondelbakken'.

Groot voordeel is dat vanaf het middelstation er geen 'overstap' meer nodig is. Je kunt nu, zoals tegenwoordig zo vaak het geval, blijven zitten óf halverwege uitstappen.

Mittelstation Nebelhornbahn
Mittelstation Nebelhornbahn. © OBERSTDORF · KLEINWALSERTAL BERGBAHNEN

De nieuwe 10-persoonsgondel is gemaakt door Leitner en brengt je van een hoogte op 828 meter (dalstation), naar 1280 meter (mittelstation) en vervolgens naar de top op 1932 meter. De nieuwe gondel kan maximaal 1200 personen per uur vervoeren.

Aanstaande winter gaan wij een paar dagen naar het Kleinwalsertal en zullen zeker deze nieuwe gondel eens gaan bewonderen. Tot dan moeten we het even met de foto's doen.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.