Lärchkogelbahn in Schladming
Lärchkogelbahn in Schladming

Nieuwe 8-persoonslift Lärchkogel in Schladming

Wintersport Live Wintersport Live

Eerder vertelden we jullie al over de nieuwe Schoberbahn in het skigebied van Schladming-Dachstein in Ski Amadé, maar op de Planai is men ook druk bezig met het tweede nieuwe project voor komende winter. De gloednieuwe 8-persoonslift Lärchkogel, volledig in de Planai kleuren. Die valt op!

het andere project, de Schoberbahn, ligt een stukje verderop in het skigebied bij Hochwurzen. Deze nieuwe stoeltjeslift vind je in het meest centrale punten van Schladming en wel op de Planai. Na het grote project van de nieuwe gondel uit het dal twee jaar geleden stond deze stoeltjeslift al even op de planning

Positie Lärchkogelbahn

Zoals zo vaak het geval is, is de hoofdreden voor het vervangen van deze lift om de doorstroom in het skigebied te verbeteren door de doorvoercapaciteit te verhogen.

In dit geval doet men door een 8-persoons stoeltjeslift te plaatsen. Je vindt het dalstations op 1341 meter, halverwege de rode dalafdaling (piste 1). Maar liefst 62 stoeltjes zorgen ervoor dat maximaal 3500 mensen per uur naar boven worden gebracht.

Lärchkogelbahn Dalstation
Lärchkogelbahn Dalstation

In Schladming vindt men het belangrijk dat er na is gedacht over het ontwerp van niet alleen de liften, maar ook over de verschillende stations. Zo is er voor de bouw van dit project gekozen voor de de Italiaanse ontwerper Pininfarina, die verantwoordelijk is voor de visuele uitvoering voor bekende merken als Ferrari en Maserati.

Door de bouw van deze nieuwe lift nieuwe stoeltjeslift Lärchkogel worden op de Planai drie hoofdroutes (Kraiterabfahrt, Lärchkogelabfahrt en WK-startroute) makkelijk bereikbaar en zou op de drukkere dagen moeten zorgen voor een betere doorstroom

Schladming - Lärchkogelbahn

Het totale traject van de lift is 1,2 meter lang. Over het ritje doe je ongeveer 3 minuten en 45 seconden en tel je 12 palen onderweg. Dit voor de gene die zich vervelen tijdens de liftrit.

Kijk voor meer informatie en actuele updates op de website van Planai

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.