Daka Wintersport
Krimml-X-Press in Zillertal
Krimml-X-Press in Zillertal

Nieuwe Krimml-X-Press in Zillertal

Wintersport Live Wintersport Live

Je zult nog heel even geduld moeten hebben, maar voor het Zillertal staan er voor volgend jaar enkele nieuwe projecten op stapel. Waaronder de nieuwe Krimml-X-Press. Er is nog niet veel over bekend, maar de locatie en het type lift is alvast prijsgegeven door het Zillertal.

Na een, laten we zeggen, wat bijzonder wintersportseizoen de afgelopen winter zijn er verspreid over de Alpen enkele projecten voor nieuwe liften uitgesteld. Daardoor gaan Leitner en Dopppelmayr zich komend jaar niet vervelen.

De nieuwe Krimml-X-Press in het Zillertal Arena is één van deze projecten die uitgesteld zijn, maar stond al een poos op de shortlist van het Zillertal Arena om te vervangen. Dat gaat gebeuren direct ná komende winter.

De Krimml-X-Press is een hele belangrijke schakel in dit skigebied. Omdat het de enige plek is waar de Gerlos en Königsleiten kant wordt verbonden met het deel van Zell am Ziller. Daar heb je dus meteen ook het probleem te pakken. Dit skigebied is erg populair en wordt alleen maar drukker. De 4-persoonsstoeltjeslift volstaat niet meer om alle wintersporters van de ene kant van het skigebied te vervoeren naar de andere kant van het skigebied. In de weekenden en vakantieweken sta je hier soms makkelijk 20 minuten te wachten voor je plaats kunt nemen in de lift.

Specificaties nieuwe Krimml-X-Press gondel

Daarom wordt er een 10-persoonsgondel geplaatst en wordt er met de opstoppingen meteen korte metten gemaakt. Want van een 4-persoons (oud) stoeltjeslift naar een 10-persoonsgondel zorgt voor een enorme stijging in doorvoercapaciteit.

Voor zover nu bekend gaat de lift hetzelfde traject volgen. Wat inhoudt dat het basisstation start op 2061 meter en eindigt bij het bergstation op 2500 meter op de Übergangsjoch. Leitner mag deze lift bouwen en gaat er voor zorgen dat jij in ongeveer 5 minuten en 40 seconden aan de andere kant weer uit gaat stappen. Je hebt dan 1870 meter afgelegd met een hoogte verschil van 439 meter.

Hopelijk volgen er vanuit het Zillertal binnenkort artist impressions van de lift. Als dat het geval is plaatsen we deze meteen hier in de blog.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.