Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Steinplatte Kapellenbahn stoeltjeslift
Nieuwe Kapellenbahn

Nieuwe lift Kapellenbahn in Steinplatte-Winklmoosalm

Wintersport Live Wintersport Live

De oude Kapellenbahn dateert uit 1995 en mag na 20 jaar dienst doen de kast in. Of beter gezegd, naar de sloop. De nieuwe 8-persoons stoeltjeslift, met de naam Kapellenbahn op de Steinplatte, loopt vanaf het dalstation op 1268 meter, onderaan de Möseralm tot aan het bergstation op 1541 meter.

Het skigebied van Steinplatte-Winklmoosalm ligt deels in Duitsland en deels in Oostenrijk en telt circa 42 pistekilometers. De laatste jaren wordt dit familiare skigebiedje steeds populairder. Zeker ook onder de Nederlandse wintersporter. Dit komt deels door de relatief geringe afstand naar Nederland (red.: 914 km vanaf Utrecht). Een andere reden is dat skigebieden in de omgeving, zoals Maria Alm, Fieberbrunn en Leogang blijven groeien in omvang. Voor een bepaalde doelgroep dit niet naar grote skigebieden op wintersport wilt gaan is Steinplatte een prima alternatief voor een gemoedelijke wintersportvakantie, waar je met 42 pistekilometers toch nog prima mee uit de voeten kan.

Daarom besloot het skigebied om aan de vraag te voldoen voor een betere doorvoer van de wintersporter op het knelpunt in het gebied; de Kapellenbahn.

Pistekaart Steinplatte

De nieuwe Kapellenbahn in Steinplatte-Winklmoosalm

Het traject van de nieuwe Kapellenbahn loopt nagenoeg over hetzelfde traject als de oude baan. Wat verandert er dan wel? De nieuwe lift wordt groter, sneller en beter. Dat klinkt goed toch?

De planning is dat de nieuwe lift voor aanvang van het wintersportseizoen 2020/2021 gereed is. De grootste verandering van de nieuwe lift is de capaciteit en de snelheid. De oude 6-persoonsstoeltjes lift maakt plaats van 8-persoonsstoeltjesliften en krijgt een doorvoersnelheid van 5 meter per seconde. Hierdoor heeft de nieuwe Kapellenbahn een vervoerscapaciteit van maximaal 3200 mensen per uur.

De nieuwe lift is van alle gemakken voorzien. Zo krijgt de lift een kap en uiteraard verwarmde zittingen en rugdelen.

De lift brengt je in 5 minuten en 29 seconden van 1268 meter naar 1541 meter en legt daarmee dus 273 hoogtemeters af.

Steinplatte Kapellenbahn stoeltjeslift
Steinplatte Kapellenbahn stoeltjeslift

Ben je benieuwd naar de nieuwe lift of lijkt een wintersportvakantie naar Steinplatte je wel wat. Check dan onze informatiepagina's over de nabijgelegen dorpen Waidring in Oostenrijk en Reit im Winkl en Seegatterl in Duitsland.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.