Verniewingen Méribel en Méribel Mottaret
Verniewingen Méribel en Méribel Mottaret 2018/2019

Vernieuwingen in Méribel en Méribel Mottaret

Skifan Skifan

Vorige week schreef ik over de vernieuwingen in de Vallée des Belleville (St Martin de Belleville, Les Menuires & Val Thorens). Vandaag deel ik met jullie de vernieuwingen in Vallée des Allues (Méribel en Méribel Mottaret) en het gebied van Courchevel (Courchevel 1850, Courchevel Village, Le Praz, Moriond en La Tania)

Vernieuwingen In Méribel en Méribel Mottaret

In Méribel en Méribel Mottaret wordt al flink geanticipeerd op de organisatie van de wereldkampioenschappen ski in 2023.

De Plan de l’Homme lift, gebouwd in 2004, wordt afgebroken en vervangen door een nieuwe 6-persoonslift met kappen en verwarmde stoelen. Alle stoelen krijgen de naam van een legendarische skiër die meegedaan heeft aan de skiwedstrijden op de Olympische Piste van Méribel. De naam van de nieuwe lift wordt daarom toepasselijk 'TSDB Legends'.

Zie hieronder een overzicht van het totale project, waarbij de aanleg van de 2 nieuwe rode pistes is uitgesteld tot volgend zomer:

Afgelopen winter werd de bouw van de nieuwe lift al aangekondigd. Ziehier de nieuwe stoelen die alvast aan het publiek werden voorgesteld:

Het dalstation is van het type double countour, dat wil zeggen dat er een bocht in zit om op 2 plaatsen in te kunnen stappen. Hierdoor wordt het mogelijk om 3600 personen per uur te vervoeren.”:

Bij het bergstation van de Legends lift rijst een groot gebouw de grond uit. Dit komt omdat men van de gelegenheid gebruikt heeft gemaakt om tevens een 'garage' te bouwen voor de stoelen van de lift:

De Roc de Fer stoeltjeslift en de Cherferie sleeplift worden ook afgebroken en vervangen door de Plan de l’Homme lift die dan TSD Cherferie gaat heten. Het dalstation komt tevens lager te liggen dan het vertrek van de oude sleper en is daardoor makkelijker bereikbaar. De aankomst komt zoveel hoger te liggen dat de Piste Jerusalem (naar St. Martin de Belleville) zonder duwen te bereiken is.

Ziehier het bergstation van de Cherferie lift (vroeger het bergstation van de TSD Plan de l’Homme):

En het dalstation van de Cherferie lift (vroeger het dalstation van de TSD Plan de l’Homme):

In Méribel Mottaret wordt het spaarbekken van les Combes vergroot om in de toekomst ook de piste Lagopède, vanaf de Mt de la Challe, kunstmatig te kunnen besneeuwen:

Tenslotte worden de gondels van de Vallon lift vervangen. Eindelijk meer comfort en meer snelheid waardoor de tocht naar de Mt Vallon nog leuker wordt.

De gondels hangen op het moment niet aan de kabels. Op de achtergrond zie je de Plan des Mains lift:

Vernieuwingen in Courchevel

In Courchevel staan voor deze zomer 2 grote projecten op stapel. De gondelbaan tussen Courchevel Village en Courchevel 1850 wordt vervangen door een geheel nieuwe gondelbaan, met een aankomst boven de weg.

De oude gondel die hard aan vervanging toe was, had een capaciteit van 900 personen per uur is niet meer van deze tijd:

De aankomst van de nieuwe verbinding tussen Courchevel Village en Courchevel 1850:

Het andere grote project is het meerjarenproject voor Le Praz. Deze zomer is hier een ondergrondse parkeergarage voor 500 auto’s gebouwd. Volgende zomer moet hier een nieuw Office de Tourisme en een nieuwe gondelbaan komen. Deze gondelbaan vervangt de oude gondels van Le Praz.

Dit project hangt nauw samen met de organisatie van de wereldkampioenschappen skiën in 2023, die Courchevel samen met Méribel organiseert. De snelheids-nummers voor mannen worden gehouden op de Jockey piste.

De nieuwe gondel van Le Praz:

Ziehier de bouwput van Le Praz met op de achtergrond de springschansen:

De aankomst van de nieuwe gondel komt gunstiger (=dichterbij) ten opzichte van Courchevel 1850 te liggen:

Dat was het voor nu weer even. Al met al dus meer mooie nieuwe projecten ook in dit deel van Les 3 Vallées.

September 2018, Bon ski

Skifan

Auteur

Skifan
Skifan

Ik woon zowel in Nederland als Frankrijk. Les Menuires is mijn thuisbasis wanneer ik de Franse Alpen ben. Wanneer ik tijdens de schoolvakanties in Nederland verblijf kun je ons appartement huren: www.vacanski.com
Favoriete bestemmingen: Les Menuires, Val Thorens en Les 3 Vallées

Reacties