Skigebieden Magazine

 • Turracher Höhe, een pareltje op hoogte

  31-01-2018

  Turracher Höhe is de naam voor een aantal dingen. Enerzijds is het een (belangrijke) bergpas die de Oostenrijkse deelstaten Karinthië en Stiermarken aan elkaar verbindt. Daarnaast draagt het ‘dorp’ dat aan deze pas gevestigd is ook dezelfde naam Turracher Höhe.

 • Het Gasteinertal in het Salzburgerland

  17-01-2018

  Onder de Nederlanders is het Gasteinertal niet zo heel erg bekend. Ik ging namens Wintersport Live eens een kijkje nemen om met eigen ogen te zien of onbekend inderdaad onbemind maakt. Ik verbleef in hotel Bärenhof in het dorp Bad Gastein, een van de laatste dorpen in dit dal maar tevens ook een van de grootste.

 • Een wintersportvakantie in het Reuzengebergte

  08-12-2017

  De berghellingen van het Reuzengebergte zijn al eeuwen een geliefde bestemming voor wintersporters. De eerste skigebieden in het Reuzengebergte ontstonden in de 19de eeuw. Tweehonderd jaar later is er veel veranderd en kan het Reuzengebergte bestempeld worden als het beste skigebied van Tsjechië.

 • Turkije sneeuwzeker voordeliger

  23-11-2017

  Hoewel het merendeel van Nederlandse skiërs en snowboarders nog steeds afreizen naar de skigebieden in de Alpenlanden, zijn de stijgende kosten van een skipas, accommodatie en drankjes aldaar voor sommigen een reden om een goedkoper alternatief te overwegen.

 • Op wintersport naar Les Arcs

  18-11-2017

  Ben jij een doorgewinterder wintersporter en een groot Oostenrijk liefhebber maar je wilt eens wat anders? Dan hebben wij een tip voor je; Les Arcs in Frankrijk! De verscheidenheid in het skigebied Paradiski is enorm. Les Arcs kent verschillende 'deel'dorpen met alle hun eigen uitstraling.

 • Zeven redenen voor een wintersport in Tsjechië

  14-11-2017

  Dit is waarom Tsjechië zo leuk is! Tsjechië is niet het eerste land waar je aan denkt voor een wintersportvakantie, maar de mogelijkheden in het Centraal-Europese land zijn behoorlijk uitgebreid. Zeven redenen waarom een wintersportvakantie naar het Tsjechië een goed idee is.

 • Val Thorens - Opening van het skigebied op 18 november

  13-11-2017

  Het winterseizoen van 2017-2018 begint. Gezien de bijzonder gunstige weersomstandigheden met lage temperaturen en voldoende sneeuwval, welke verder aangevuld wordt door de productie van kunstsneeuw, opent het skigebied van Val Thorens al onder goede condities op zaterdag 18 november.

 • Vorarlberg is klaar voor de winter

  08-11-2017

  Terwijl het volgens de kalender officieel nog herfst is, heeft de winter zijn intrede gedaan in grote delen van de Alpen. De voorbereidingen voor het aankomende winterseizoen waren al in volle gang. Zo heeft bijvoorbeeld de provincie Voralberg flink geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten.

 • Unieke vakanties in de sneeuw

  18-10-2017

  Houd je van skiën, maar ben je vooral gek op sneeuw in het algemeen? Bekijk dan eens het aanbod aan unieke vakantie in de sneeuw verzorgd door SNP Natuurreizen. Wij hebben de mogelijkheden en hun ervaring aan gespecialiseerde winterreizen even voor je op een rijtje gezet.

 • Zes top skigebieden in Tsjechië

  11-10-2017

  De winters in Tsjechië kunnen behoorlijk koud zijn en dat betekent sneeuw, skiën en volop winterpret. Het Centraal-Europese land is nog een redelijk onbekende winterbestemming, maar is een bezoek in de koude maanden zeker waard.

Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Bizztravel Wintersport

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube