Skigebieden Magazine

 • Nieuwe Hexenwasserbahn in Söll - SkiWelt

  09-07-2020

  Zoals alles in Söll tegenwoordig iets te maken heeft met Hexen (heksen), krijgt ook de nieuwe gondel de naam De Hexenwasserbahn. Geen verrassende naam dus, aangezien alles in Söll om de heksen draait. Heksen bestaan in sprookjes, deze gondel lijkt ook wel een sprookje. Het wordt het nieuwe juweeltje in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

 • Boek je wintersport naar Canada of Amerika zonder risico

  08-07-2020

  Het zijn onzekere tijden. Het lijkt weer de goede kant op te gaan, maar hoe de wereld er over een paar maanden uitziet weet niemand. Jij hebt vast onwijs veel zin om je wintersportvakantie voor volgend seizoen te gaan boeken, maar vindt het misschien ook nog spannend. Dat snappen ze bij Wintersport Canada Amerika.

 • Nieuwe Schoberbahn in Reiteralm - Schladming

  01-07-2020

  Reiteralm behoort als 'deelskigebied' bij het grotere Schladming Dachstein. En ook dit skigebied wint aan populariteit, waardoor het vernieuwen van liften eigenlijk altijd aan de orde is. Voor deze zomer staat het project van Schoberbahn in Reiteralm op het programma.

 • Nieuwe Salvistabahn in Itter

  26-06-2020

  Officieel behoort de gondel bij Itter, maar hij is ook een beetje van Hopfgarten; de nieuwe Salvistabahn in Skiwelt Wilder kaiser Brixental. Dat de oude lift uit 1986 aan vervanging toe was, daar was iedereen het wel mee eens. En toch was het één van de meeste favoriete en nostalgische liftjes die nog in het SkiWelt stond.

 • Nieuwe lift Kapellenbahn in Steinplatte-Winklmoosalm

  17-06-2020

  De oude Kapellenbahn dateert uit 1995 en mag na 20 jaar dienst doen de kast in. Of beter gezegd, naar de sloop. De nieuwe 8-persoons stoeltjeslift, met de naam Kapellenbahn op de Steinplatte, loopt vanaf het dalstation op 1268 meter, onderaan de Möseralm tot aan het bergstation op 1541 meter.

 • Wintersport in Canada? Deze gebieden kun je perfect combineren

  13-05-2020

  Ga je op wintersport naar Canada, maar kun je niet kiezen tussen al die geweldige skigebieden? Dan combineer je ze toch! Maak er een complete skisafari van of houd het bescheiden en bezoek twee gebieden. Wij zetten voor je op een rij welke duo’s perfect samengaan.

 • Het beste van skiën in Amerika

  17-04-2020

  Droom je van een skivakantie in Amerika? Dat snappen we! Met de champagne poedersneeuw, vriendelijke mensen en uitgestrekte pistes is Amerika een fantastische winterbestemming. Maar Amerika is groot. Waar moet je heen voor jouw ultieme wintersportvakantie? Wij zetten het beste van Amerika voor je op een rijtje!

 • De mooiste skigebieden van de Verenigde Staten

  25-03-2020

  Als je op vakantie gaat met het doel om een wintersport te beoefenen dan zul je naar alle waarschijnlijkheid kiezen voor een reis naar de Alpen. Toch zou je ook een trip kunnen nemen naar de Verenigde Staten. Ja, dit is een stuk verder en normaliter duurder, maar dat is het waard.

 • De grootste vooroordelen over wintersport in Canada en Amerika

  11-03-2020

  Te duur, te ver, te moeilijk? Er zijn nogal wat vooroordelen over skiën in Canada en Amerika. Zonde, want daardoor kies je misschien minder snel voor een skivakantie aan de andere kant van de oceaan. Terwijl het juist zo’n geweldige ervaring kan zijn!

 • Op bezoek in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

  04-03-2020

  Op nog geen 10 uur rijden (930 km vanaf Utrecht) ligt het Tiroolse skidiamantje Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Na een half uur de Oostenrijkse grens over, net voorbij Kufstein arriveer je al in het skigebied van bij elkaar een keurige 109 kilometer piste. Het gebied is verdeeld over vier bergen en twee dalen.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Bizztravel Wintersport

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Sonnenkopf

Bekijk meer video's op YouTube