Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Skigebieden Magazine

 • Ski amadé opent nieuwe gondel op Galsterberg

  28-09-2022

  Zoals zo veel skigebieden blijft ook het Ski amadé aan de weg timmeren. Of liever gezegd; op de berg timmeren. Met twee grote projecten en relatief kleine skigebieden wordt er ook dit jaar weer gewerkt aan de upgrade van enkele liften.

 • Der Weisse Ring in Lech

  07-09-2022

  Jasper en ik waren voor Wintersport Live in januari 2020 een paar dagen in Lech en besloten een beroemde skiroute te nemen, genaamd; Der Weisse Ring. Dit is een rondje van 22 pistekilometers in de directe omgeving van Lech. Een adembenemende mooie route die je op je gemak kunt beskiën.

 • Op bezoek in Serfaus-Fiss-Ladis

  02-08-2022

  Aan het eind van het seizoen, in de laatste dagen van maart waren wij in Serfaus. Het dorp was iets te groen naar ons zin, maar de pistes waren uitmuntend. Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis is één van de skigebieden in Oostenrijk die perfect geschikt zijn voor een bezoekje eind maart of zelfs begin april.

 • Nieuwe Hornbahn 2000

  18-07-2022

  Met een paar jaar vertraging is men in het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau dan toch begonnen aan de bouw van de nieuwe Hornbahn 2000. De nieuwe naam zal het verschil niet gaan maken; de Hornlift wordt de Hornbahn. Maar aan comfort en snelheid zijn wel flinke wijzigingen doorgevoerd.

 • Op bezoek in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

  10-06-2022

  Op nog geen 10 uur rijden (930 km vanaf Utrecht) ligt het Tiroolse skidiamantje Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Na een half uur de Oostenrijkse grens over, net voorbij Kufstein arriveer je al in het skigebied van bij elkaar een keurige 109 kilometer piste. Het gebied is verdeeld over vier bergen en twee dalen.

 • Nieuwe Komperdellbahn in Serfaus-Fiss-Ladis

  20-05-2022

  Hij staat al even op de planning én het duurt nog een extra jaar voor hij gebouwd wordt, maar vanaf winter 2023 komt in het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis toch echt de nieuwe Komperdellbahn die de oude gondel met bouwjaar 1988 gaat vervangen.

 • Voor op je bucketlist: champagne poedersneeuw in Canada en Amerika

  17-02-2022

  Perfecte sneeuw waar je haast moeiteloos doorheen zoeft. De droom van elke wintersporter. Champagne poedersneeuw wordt niet voor niks the greatest snow on earth genoemd. Deze luchtige, droge sneeuw zorgt voor een waar skigenot. Zelfs off-piste skiën en freeriding zijn in deze sneeuw voor iedereen bereikbaar, ook als je net begint met skiën of snowboarden.

 • Op wintersport in Andorra

  10-02-2022

  Andorra is een dwergstaat in het zuidwesten van Europa tussen Spanje en Frankrijk. Het land ligt in de Pyreneeën. Het is een van de oudste staten van Europa en werd vroeger afwisselend bestuurd door de Fransen en de Spanjaarden. En... in Andorra kun je voortreffelijk skiën.

 • Bezoek aan Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

  07-02-2022

  Vorige week was ik voor Wintersport Live 2 dagen in het gebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Ik vond het maar een lange naam voor het skigebied. Maar wanneer je hier naar toe gaat, snap je wel waarom deze naam gekozen is. Het skigebied bestaat letterlijk uit twee delen; het Alpbachtal en Wildschönau. En dat vinden zij een Ski Juwel.

 • Wij stellen aan je voor: Salzburger Saalachtal

  02-02-2022

  In Oostenrijk vind je een paar bestemmingen waar die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. Vaak zijn dit de pareltjes waar je naar op zoek bent. Ongerepte natuur, geen drukte op de piste en vaak leuk voor het hele gezin. In het noorden van het Salzburgerland ligt zo'n pareltje. Daarom stellen we aan je voor: Salzburger Saalachtal.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube