Skigebieden Magazine

 • Winkl Link in Zauchensee - Flachauwinkl

  15-04-2021

  Dat Salzburger Sportwelt bovenaan de Oostenrijkse lijst staat met vernieuwingen is al twee jaar bekend. Het hele 'corona-debacle' heeft er voor gezorgd dat de plannen een beetje verschoven waren. Maar in 2021 gaat men weer met goede moed verder aan het project. Zo ook het project Winkl Link.

 • De 3TälerPass in het Bregenzerwald - Vorarlberg

  27-03-2021

  Voor Wintersport Live ga ik al 6 jaar in de winter op pad voor het verzamelen van content. Dit doe ik door reisverslagen te maken, te filmen en de social media kanalen te voorzien van Live content. Mensen vragen mij vaak; welk skigebied vind je het gaafst? Dat is een lastige keuze, maar de 3TälerPass in Bregenzerwald (Vorarlberg) staat zeker in mijn top 3.

 • Turracher Höhe, een pareltje op hoogte

  08-03-2021

  Turracher Höhe is de naam voor een aantal dingen. Enerzijds is het een (belangrijke) bergpas die de Oostenrijkse deelstaten Karinthië en Stiermarken aan elkaar verbindt. Daarnaast draagt het ‘dorp’ dat aan deze pas gevestigd is ook dezelfde naam Turracher Höhe.

 • SkiWelt en kunstsneeuw

  12-02-2021

  Ondanks dat SkiWelt Wilder Kaiser Brixental één van de meest favoriete wintersportbestemmingen is onder de Nederlanders, is het geen geheim dat het skigebied niet erg hoog ligt. Daarom is kunstsneeuw een belangrijk punt om de 288 pistekilometers van sneeuw te kunnen voorzien.

 • Ook in Zwitserland in quarantaine

  07-01-2021

  De laatste mogelijkheden om naar de Alpen af te reizen als wintersporter zonder dat je in quarantaine hoeft op de plaats van bestemming, wordt vanaf 15 januari a.s. aan banden gelegd. Zwitserland heeft aangekondigd dat vanaf deze dag de inkomende reiziger voor 10 dagen aan zijn hotelkamer gebonden is.

 • De vijf mooiste skigebieden in het Reuzengebergte

  03-01-2021

  De meeste bergen in Tsjechië zijn te vinden aan de grens met Duitsland en Polen, zo ook het Reuzengebergte in het uiterste noorden van Tsjechië. Dit heuvelachtige gebied met bergtoppen tot 1603 meter zijn ideaal voor een wintersportvakantie en sneeuwliefhebbers.

 • Op bezoek in Serfaus-Fiss-Ladis

  23-11-2020

  Aan het eind van het seizoen, in de laatste dagen van maart 2019 waren wij in Serfaus. Het dorp was iets te groen naar ons zin, maar de pistes waren uitmuntend. Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis is één van de skigebieden in Oostenrijk die perfect geschikt zijn voor een bezoekje eind maart of zelfs begin april.

 • Corona cashback voor Wintersportvakanties bij Summit Travel

  13-10-2020

  Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Deze situatie zorgt voor veel onzekerheid, zo ook in de reisbranche en niet in de minste plaats bij jou als consument. Summit Travel wil het voor iedereen mogelijk maken om aankomende winter weer op de latten te staan en te genieten van de wintersport.

 • Een dagje Kitzsteinhorn

  05-10-2020

  De Kitzsteinhorn is een absoluut begrip onder de doorgewinterde wintersporters. Bijna het gehele jaar door kan er hier geskied worden. Hier wordt dan ook door verschillende landen gretig gebruik van gemaakt. Zo worden er bijvoorbeeld ’s zomers Nederlandse skileraar cursussen gegeven.

 • Nieuwe 8-persoonslift Lärchkogel in Schladming

  10-09-2020

  Eerder vertelden we jullie al over de nieuwe Schoberbahn in het skigebied van Schladming-Dachstein in Ski Amadé, maar op de Planai is men ook druk bezig met het tweede nieuwe project voor komende winter. De gloednieuwe 8-persoonslift Lärchkogel, volledig in de Planai kleuren. Die valt op!

Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Bizztravel Wintersport

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube