Skigebieden Magazine

 • De mooiste skigebieden van de Verenigde Staten

  25-03-2020

  Als je op vakantie gaat met het doel om een wintersport te beoefenen dan zul je naar alle waarschijnlijkheid kiezen voor een reis naar de Alpen. Toch zou je ook een trip kunnen nemen naar de Verenigde Staten. Ja, dit is een stuk verder en normaliter duurder, maar dat is het waard.

 • De grootste vooroordelen over wintersport in Canada en Amerika

  11-03-2020

  Te duur, te ver, te moeilijk? Er zijn nogal wat vooroordelen over skiën in Canada en Amerika. Zonde, want daardoor kies je misschien minder snel voor een skivakantie aan de andere kant van de oceaan. Terwijl het juist zo’n geweldige ervaring kan zijn!

 • Op bezoek in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

  04-03-2020

  Op nog geen 10 uur rijden (930 km vanaf Utrecht) ligt het Tiroolse skidiamantje Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Na een half uur de Oostenrijkse grens over, net voorbij Kufstein arriveer je al in het skigebied van bij elkaar een keurige 109 kilometer piste. Het gebied is verdeeld over vier bergen en twee dalen.

 • Het beste van wintersport in Canada

  28-02-2020

  Ga je op wintersport in Canada? Welk gebied je ook kiest, dat wordt sowieso genieten. Maar sommige plekken springen er om verschillende redenen uit. Weten waar je de beste poedersneeuw kunt vinden of waar je moet zijn voor de spannendste piste? Lees dan snel verder!

 • Der Weisse Ring in Lech

  21-02-2020

  Jasper en ik waren voor Wintersport Live 3 weken geleden een paar dagen in Lech en besloten een beroemde skiroute te nemen, genaamd; Der Weisse Ring. Dit is een rondje van 22 pistekilometers in de directe omgeving van Lech. Een adembenemende mooie route die je op je gemak kunt beskiën.

 • Heliskiën in Canada

  13-02-2020

  Heliskiën in Canada? Great Canadian Heliski is klein, maar heel fijn! Staat hij ook op jouw bucketlist? Heliskiën in Canada staat voor veel skiërs heel hoog op het lijstje. Met een helikopter vlieg je naar de mooiste plekken, waarvandaan je prachtige tochten maakt. De rust, het gevoel van vrijheid, de adrenaline die door je lijf giert.

 • Een dagje skiën in Vännäs, Noord-Zweden

  11-02-2020

  In Zweden doet een verhaal over een Japans echtpaar de ronde. Dat echtpaar had op het centraal station van Stockholm in het Engels een treinkaartje gekocht naar Venetië. Dachten ze. Maar het was de nachttrein en de volgende ochtend zag het er bij aankomst heel anders uit dan verwacht.

 • Voor op je bucketlist: champagne poedersneeuw in Canada en Amerika

  27-01-2020

  Perfecte sneeuw waar je haast moeiteloos doorheen zoeft. De droom van elke wintersporter. Champagne poedersneeuw wordt niet voor niks the greatest snow on earth genoemd. Deze luchtige, droge sneeuw zorgt voor een waar skigenot. Zelfs off-piste skiën en freeriding zijn in deze sneeuw voor iedereen bereikbaar, ook als je net begint met skiën of snowboarden.

 • Langlaufen in Tsjechië

  04-12-2019

  Tsjechië heeft bergen, valleien, bossen en in de winter zijn deze vaak bedekt met een dik pak sneeuw. Ideaal voor wintersport en vooral voor liefhebbers van langlaufen. In veel gebieden kun je genieten van tientallen kilometers aan loipes. Van korte routes tot meerdaagse trajecten, er is voor ieder wat wils.

 • Vernieuwingen West-Zwitserland

  28-11-2019

  In deze blog vertel ik jullie meer over de vernieuwingen in West-Zwitserland, ook wel Romandië genoemd. Hier wordt veel Frans gesproken en de kantons Bern, Jura, Genf, Freiburg, Neuenburg, Vaud en een deel van Wallis vormen deze regio. Niet in al deze kantons kan geskied worden, maar in een aantal wel.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Bizztravel Wintersport

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Sonnenkopf

Bekijk meer video's op YouTube