Skigebieden Magazine

Wil jij ook voor ons bloggen? Neem dan contact met ons op!

 • Nieuw in Ski-Optimal Hochzillertal

  10-11-2018

  In het skigebied van Ski-Optimal Hochzillertal, bij sommige beter bekend als Kaltenbach-Fügen, staat er een enorm project voor de nabije toekomst gepland. Maar ook deze winter zijn er enkele investeringen gedaan in mooie projecten.

 • Langlaufen door het Boheemse Woud in Tsjechië

  07-11-2018

  Wie op de kaart kijkt van Tsjechië ziet in het zuiden een groot groen vlak dat ook een deel van Duitsland bedekt. Deze groene strook wordt het Boheemse Woud genoemd en is samen met het Beierse Woud het bosrijkste natuurgebied van Centraal-Europa.

 • Bijzondere Europese wintersportbestemmingen: Sierra Nevada

  06-11-2018

  De meeste Nederlanders kiezen een van de Alpenlanden als wintersportbestemming. Oostenrijk is veelal favoriet, maar Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië zijn ook veel gekozen wintersport bestemmingen. Elk land heeft zo zijn charme.

 • Skiresort Klínovec breidt uit

  26-10-2018

  Grootse vernieuwingen in het Ertsgebergte. In het westen van Tsjechië in het Ertsgebergte ligt Klínovec, een wintersportgebied dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een uitstekend alternatief voor de Alpen.

 • Nieuwe gondels Maria Alm - Sonnbergbahn en Natrunbahn

  18-10-2018

  De nieuwe gondels van de Sonnbergbahn en Natrunbahn verbinden vanaf aankomende winter het lager gelegen deel van het skigebied rondom Maria Alm met de Königstour. Hierdoor ontstaat er ook vanuit Maria Alm, zonder omweg, de aansluiting tot het gehele skigebied van Hochkönig.

 • Liften in Les 3 Vallées

  15-10-2018

  Een aantal liften is in de zomer open voor het publiek (ouvert au public), aan alle andere liften wordt in de zomer groter of kleiner onderhoud gepleegd in Les 3 Vallées. Onderdeel van dit onderhoud is ook dat alle liften getest worden.

 • De vijf mooiste skigebieden in het Reuzengebergte

  12-10-2018

  De meeste bergen in Tsjechië zijn te vinden aan de grens, zo ook het Reuzengebergte in het uiterste noorden van Tsjechië. Dit heuvelachtige gebied met bergtoppen tot 1603 meter zijn ideaal voor een wintersportvakantie en sneeuwliefhebbers.

 • Nieuwe 3S lift in Zermatt

  20-09-2018

  Vernieuwing in Zermatt: De nieuwe lift die op dit moment wordt gerealiseerd is een 3S lift, wat staat voor ‘Dreiseilumlaufbahn’ oftewel 3 kabels. Er komen 25 gondels aan met in elke gondel 28 comfortabele verwarmde zitplaatsen. Maar dit is nog niet alles.

 • Nieuwe Kohlmaisbahn in Saalbach

  14-09-2018

  Er is al een hoop over gesproken; de nieuwe Kohlmaisbahn in Saalbach. Éen van de meest spraakmakende projecten in de Alpen voor deze winter. De Saalbach-Hinterglemmfan hoeft niet lang meer te wachten. Want met de bouw in afrondende fase is de nieuwe 10-persoonsgondel echt aanstaande.

 • Vernieuwingen in Méribel en Méribel Mottaret

  07-09-2018

  Vorige week schreef ik over de vernieuwingen in de Vallée des Belleville (St Martin de Belleville, Les Menuires & Val Thorens). Vandaag deel ik met jullie de vernieuwingen in Vallée des Allues (Méribel en Méribel Mottaret) en het gebied van Courchevel (Courchevel 1850, Courchevel Village, Le Praz, Moriond en La Tania)

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Diedamskopf

 • Wintersport Live in KitzSki

 • Wintersport Live in Schlick 2000

Bekijk meer video's op YouTube