Skiën in Amerika - Telluride town
Skiën in Amerika - Telluride town

Het beste van skiën in Amerika

Wintersport Live Wintersport Live

Droom je van een skivakantie in Amerika? Dat snappen we! Met de champagne poedersneeuw, vriendelijke mensen en uitgestrekte pistes is Amerika een fantastische winterbestemming. Maar Amerika is groot. Waar moet je heen voor jouw ultieme wintersportvakantie? Wij zetten het beste van Amerika voor je op een rijtje!

Mooiste uitzicht: Big Sky (Montana) en Telluride (Colorado)

In deze gebieden kun je heerlijk van de berg zoeven, maar vergeet niet af en toe om je heen te kijken. Big Sky Resort in Montana ligt aan de rand van Yellowstone National Park. Vanaf de top van Lone Mountain (3.403 meer hoog!) heb je een adembenemend uitzicht over het nationale park. Ook Telluride, een mijnstadje in Colorado, is gezegend met spectaculaire uitzichten. Terwijl je naar beneden glijdt kijk je uit over een aantal van de mooiste toppen van de Rockies. Vanaf sommige punten zie je in de verte zelfs de woestijn van Utah liggen.

Beste après-ski: Aspen & Vail (Colorado)

In Aspen vind je de chiqueste ‘Après’ (zo noemen ze het hier) van Amerika. Hier vloeit de champagne rijkelijk. In de barretjes onderaan de piste en in de bekende hotelbars vind je volop gezelligheid. Het wildste feest vindt plaats bovenop de berg, in pisterestaurant Cloud Nine.

Ook Vail kan er wat van op het gebied van après-ski. In dit resort in Oostenrijkste stijl doet de Après niet onder voor de gezellige après-ski in Europa. Je vindt er talrijke bars, clubs en lounges.

Veuve Clicquot in Aspen
Veuve Clicquot in Aspen

Beste sneeuwcondities: Alta Snowbird (Utah)

In Amerika zit je qua sneeuwcondities eigenlijk bijna overal goed. Dit land is extreem goed bedeeld als het gaat om de hoeveelheid en de kwaliteit van de sneeuw. Maar er kan er maar één de beste zijn. Alta Snowbird in Utah steekt in deze categorie toch wel iets boven de rest uit. Elke winter vallen er hier enorme hoeveelheden sneeuw (zelden minder dan 12 meter). Alta Snowbird bestaat uit twee delen. In het Snowbird-gedeelte valt regelmatig extreem droge poedersneeuw. Deze sneeuw wordt ook wel liefkozend champagne poedersneeuw genoemd en zorgt voor een fantastische bijna-zweefervaring op de piste!

Beste voor families: Heavenly/Lake Tahoe (Californië)

Met de kids op skivakantie? Dan zit je goed in Heavenly. Dit plaatsje doet zijn naam eer aan. Het is er heerlijk knus en heeft veel beginnerspistes. In dit gevarieerde gebied word je bovendien regelmatig getrakteerd op prachtige uitzichten over Lake Tahoe. Het blauwe meer dat direct onder de pistes ligt.

Voor de daredevils: Winter Park (Colorado) & Jackson Hole (Wyoming)

Op ruim 2 uur rijden van Denver ligt Winter Park, één van de oudste skigebieden van Amerika. Maar laat je daardoor niet foppen, want het gaat er hier zeker niet kalm aan toe. Van de 142 pistes is meer dan 55% gericht op skiërs met ‘expert niveau’. Als je houdt van een uitdaging kun je jezelf hier dus helemaal uitleven! Ben je gek op off-piste skiën? Het grote off-piste terrein aan de achterkant van één van de bergen trekt elk jaar vele fanatieke boarders en skiërs.

Ook in Jackson Hole kunnen echte “ski-cracks” zich uitstekend vermaken. In dit bijzonder steile skigebied bestaat de helft van alle pistes uit black diamonds en double black diamonds. Bovendien vind je hier de meest beruchte afdaling van Amerika: Corbet’s Couloir. Waarom hij zo berucht is? Kijk en huiver:

Zonnigste skigebied: Beaver Creek Resort (Colorado)

Wat is er fijner dan skiën met strakblauwe luchten en een heerlijk zonnetje? In Beaver Creek heb je er de grootste kans op. Dit gebied heeft meer dan 300 zondagen per jaar! Beaver Creek heeft nog iets speciaals: elke dag om 15:00u delen vrijwilligers versgebakken cookies uit bij een centrale skilift. Zo schijnt zelfs op regenachtige dagen de zon!

Beaver Creek - Bluebird
Beaver Creek - Bluebird

Charmantste dorp: Breckenridge Ski Resort (Colorado)

Dit voormalige goudzoekersdorp is enorm charmant. De Victoriaanse huizen, vriendelijke locals en knusse bars zorgen voor een geweldige sfeer. Ook vind je in Breckenridge heel wat saloons die zo uit een ouderwetse Western lijken te komen.

Breckenridge
Breckenridge

Meeste tree glades: Steamboat (Colorado)

Skiën op ongeprepareerde pistes, zo tussen de sparrenbomen door. Het is één van de grootste charmes van skiën in de VS. Vooral in Steamboat vind je dit soort afdelingen  veel. Hier zijn bij de aanleg van de pistes namelijk zo min mogelijk bomen gekapt. Maar de tree glades zijn niet het enige wat Steamboat zo leuk maakt. Het is een veelzijdig skiresort dat verspreid ligt over vijf bergen. Downtown Steamboat is een authentiek Western dorp en daardoor zie je zelfs op de piste af en toe een cowboyhoed voorbij komen!

We hopen dat we je zo wat inspiratie hebben gegeven voor jouw wintersportvakantie in Amerika. Meer weten of een reis op maat laten samenstellen? Wintersport Canada Amerika helpt je graag!

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties