3K K-onnection in Kaprun
3K K-onnection in Kaprun

3K K-onnection in Kaprun

Wintersport Live Wintersport Live

Aanstaande november is het dan zover. De nieuwe 3K K-onnection in Kaprun. Een rechtstreekse verbinding tussen Kaprun, Maiskogel en Kitzsteinhorn. Het totale traject wordt bij elkaar het modernste en langste gondeltraject in het Oostelijke deel van de Alpen.

De nieuwe Maiskogelbahn van het centrum in Kaprun naar het bergstation op 1570 meter werd vorig jaar al gerealiseerd. Maar dit was pas deel 1 van het grotere totaal project. Een aaneengesloten verbinding naar het skigebied van Kitzsteinhorn.

Bergstation Maiskogelbahn Kaprun
Bergstation Maiskogelbahn Kaprun

Op de plek waar het bergstation van de Maiskogelbahn staat, wordt deze zomer het dalstation van de 3K K-onnection gemaakt. Deze ultramoderne 3-k kabelgondel komt uit in Kitzstein gebied bij het middelstation van de Panoramabahn en de Gletsjerjet, bij Langwied op 1976 meter.

Het skigebied van Zell am See-Kaprun timmert dit jaar dus flink aan de weg en is het skigebied in Oostenrijk met de de meeste en grootste projecten voor komende winter gepland. Eerder melden we al de nieuwe zellamseeXpress van Viehhofen naar Schmittenhöhe. Hierdoor komen dus zowel in de Schmittenhöhe skigebied als in het Maiskogel-Kitzstein deel enkele mooie nieuwe gondels, pistes en faciliteiten en krijgen ze wat ons betreft de innovatieprijs voor winter 2019-2020.

Kaprun-Kitzsteinhorn
Maiskogel - Langwied

De opening van de nieuwe traject staat gepland in November 2019. Dat is iets vroeger dan gebruikelijk voor een nieuwe gondel. Maar omdat de Kitsteinhorn in principe het gehele jaar geopend is voor skiërs wil men vroeg in het seizoen profiteren van de nieuwe verbinding.

Met de toevoeging van de nieuwe trajecten vanaf Schmittenhohe richting Viehhofen en dus het skigebied van Saalbach-Hinterglemm ziet de nieuwe pistekaart er als volgt uit:

Dit is 'slechts' de pistekaart van Kaprun-Zell am see. De pistekaart van het hele gebied, inclusief Saalbach-Hinterglemm wordt nog een stuk uitgebreider, met in totaal 408 pitekilometers.

Je kunt hier de pistekaart van Kaprun-Zell am See downloaden.

Wil je dit project op de voet volgen en zien wat er vooraf ging aan de bouw van de MK Maiskogelbahn en de 3K K-onnection check dan de website van Kaprun: www.kitzsteinhorn.at/en/k-onnection

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties