Wintersportbestemmingen: welke landen zijn het meest populair?

Wintersportbestemmingen
Wintersportbestemmingen

Waar ga je naartoe, als je kiest voor een wintersportvakantie? Wordt het Oostenrijk of Italië? Frankrijk of Zwitserland? Duitsland misschien? Daarmee hebben we de vijf meest gekozen landen voor dit type vakantie benoemd. Maar er zijn nog een paar interessante opties, die voor de echte liefhebbers veel te bieden hebben.

Slim kiezen

Ongeveer zes tot zeven procent van de Nederlanders gaat regelmatig op wintersport. Opvallend: onder huishoudens met een bruto inkomen van meer dan twee maal modaal ligt dat percentage ongeveer twee maal zo hoog. Je zou dus kunnen concluderen dat het met name de meer welvarende landgenoten zijn die een wintersport boeken en dat het voor de mensen met een modaal inkomen kennelijk niet is weggelegd. Toch blijkt dat laatste te berusten op een misverstand, want er zijn veel goedkope wintersportbestemmingen te vinden, zodat je ook met een kleine beurs volop van zo’n mooie vakantie kunt genieten.

Veel hangt natuurlijk af van de accommodatie die je kiest en van het moment waarop je de vakantie maakt. Het is dus zaak om – als je daartoe in de gelegenheid bent – slimme keuzes te maken en te reizen op het moment dat de tarieven gunstig zijn.

Drukte vermijden

Veel wintersportbestemmingen in de hierboven genoemde landen zijn populair en dat heeft als nadeel dat er soms wachtrijen bij de pistes ontstaan. Van dit verschijnsel heb je geen last wanneer je het wat verder van huis zoekt. Scandinavië is de laatste jaren steeds meer in opkomst als wintersportbestemming.

Drukte vermijden

Niet in de laatste plaats omdat in Midden-Europa steeds minder vaak sneeuw te vinden is door de opwarming van de aarde. In het hoge noorden van ons continent is die sneeuw er nog volop en bovendien is het daar een stuk rustiger, zodat er van wachtrijen vrijwel nooit sprake is. Ook in Canada zul je geen wachtrijen tegenkomen. Een nadeel is natuurlijk wel dat dergelijke bestemmingen duurder zijn omdat de reiskosten hoger uitvallen.

Kindvriendelijk

Reis je met kinderen? Dan is het zaak om vooraf goed te controleren in hoeverre de gekozen bestemming kindvriendelijk is. Je checkt dit onder meer door te bekijken of er speciale activiteiten voor kinderen worden aangeboden en of er bepaalde extra voorzieningen voor kinderen getroffen zijn.

Kindvriendelijk

De reistijd is ook een puntje van aandacht, vandaar dat veel mensen ervoor kiezen om met de kinderen naar Duitsland af te reizen. Relatief dichtbij en toch lekker genieten!

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen