Landal Resort Maria Alm
Landal Resort Maria Alm

Wintersport in Landal Maria Alm

Wintersport Live Wintersport Live

Het nieuwste park van Landal in de bergen is afgelopen winter geopend in Maria Alm. In de provincie SalzburgerLand. Wij hebben ondertussen een mooie rij Landal vakantieparken in Oostenrijk mogen bezoeken, maar we keken extra uit naar dit park, gelegen in het centrum van een gezellig skidorp.

Landal heeft onder de vlag Landal Ski Life al een paar mooie parken in Oostenrijk. Zo hebben wij de parken van Brandnertal en Hochmontafon al eens bezocht, maar dit park is gloednieuw en Landal noemt het zelf een Luxe Resort. En dat zijn wij wel met Landal eens. Wanneer je op dit park bent, voelt het erg luxe. De materialen die voor de chalets, het zwembad en het restaurant zijn gebruikt, geven een uitstraling van een erg gezellig en luxe accommodatie.

Chalets Maria Alm
Chalets Maria Alm

Maar niet alleen het park is luxe. Ook de locatie in het skigebied en met name in het dorp Maria Alm is erg luxe. Waar de andere parken van Landal in Oostenrijk vaak wel aan de piste liggen, is het soms nog wel even een stukje rijden naar het dorp. Dat is bij dit park niet het geval. Voor de totale wintersportbeleving heeft Landal Resort Maria Alm een perfecte locatie; aan de rand van het gezellige skidorp Maria Alm, met aprés-ski, restaurantjes, supermarkten én de pistes op loopafstand.

Skiën tot aan de deur
Skiën tot aan de deur

Skigebied Maria Alm - Hochkönig

Het skigebied van Maria Alm behoort tot het skigebied van Hochkönig. Het gebied kent ongeveer 120 pistekilometers en is voor alle leeftijden en elk type skiër prima geschikt. Het skigebied van Hochkönig op zijn beurt behoort weer tot het grotere skigebied van Ski Amadé, met meer dan 750 pistekilometers verspreid over 5 verschillende skigebieden.

Maar voor je bent uitgekeken op de 120 pistekilometers van Hochkönig ben je wel een weekje verder. Nu ligt het skigebied niet uitzonderlijk hoog. Het dorp Maria Alm ligt op 800 meter en de hoogste punten van het skigebied liggen rond de 1900 meter. Wanneer de sneeuwkwaliteit tegenvalt ben je met ongeveer 20 minuten rijden bij het skigebied van Zell am See-Kaprun. Hier reiken de pistes tot boven de 3000 meter. Dus in het uitzonderlijke geval er geen sneeuw ligt rond de pistes van Maria Alm (de kans hierop is het meest aanwezig begin december en in april), ben je toch altijd in de buurt van een sneeuwzeker skigebied.

Faciliteiten Landal Maria Alm

De charme van de Landal Resorts in de Alpen is dat ze vrij kleinschalig zijn. En niet zozeer voor Oostenrijkse begrippen, maar wel voor Nederlandse begrippen. Wanneer wij mensen vertellen dat we naar Landal in Oostenrijk gaan, zien de meeste mensen een park voor zich, zoals we deze in Nederland kennen van de bungalowparken. Als je dat denkt, dan kom je bedrogen uit. In positieve zin. De parken in de bergen zijn knus, charmant, kleinschalig en erg sfeervol. In het park van Maria Alm staan 10 grote chalets, met in ieder chalet een aantal appartementen variërend in luxe en variërend in grote naar aanleiding van het aantal bedden in het appartement. Het park heeft een bemande receptie, een mooi zwembad mét baby speelbad, een fitnessruimte, een Bollo kidsclub, een gezellige bar en een mooi restaurant. En dat alles op loopafstand van jouw chalet.

Het zwembad willen we graag nog even uitlichten. Wanneer je wel eens op wintersport bent geweest en je accommodatie een zwembad(je) heeft, dan weet je er alles van; na een flinke skidag is er niets lekkerder dan een frisse duik in het water. De spieren ontspannen en herstellen vaak het best na het trekken van een paar baantjes een momentje van 'helemaal niets' op een ligbedje. Of juist het geheel tegenovergestelde; wanneer het zo slecht weer is dat een skidag niet lang duurt, is een zwembadje een mooi alternatief om de dag (deels) mee te vullen. Het zwembad van Landal Maria Alm steekt met kop en schouders uit boven de andere zwembadjes die we hebben gezien in de parken. Een ruim bad, met een apart kinderbadje en een luxe sfeer in een ontspannen entourage. Gegarandeerd een succes voor jong en oud!

Zwembad Landal Maria Alm

Verder is er onder het park een grote parkeergarage voor 1 of 2 auto's per appartement. Dit is afhankelijk van het type appartement. Ideaal met slecht winterweer. Ieder chalet heeft een verwarmde Schiraum, met ernaast een uitgang naar de parkeergarage. Dit is ook de manier om bij de afvalruimte te komen. Waardoor je met kou en slecht weer niet door weer en wind hoeft om je afval weg te gooien.

Sprookjesachtig Landal Resort Maria Alm
Sprookjesachtig Landal Resort Maria Alm

Het park en de accommodaties krijgen van ons een 9. Wij vinden Landal Resort Maria Alm een schitterend park, gelegen op een uitmuntende locatie in het dorp met als groot pluspunt dat er een relatief groot skigebied om de hoek ligt. Waar andere parken nog wel eens gepositioneerd zijn in wat kleinere skigebieden (Gargellen met 40 km, Brandnertal met 65 km, Katschberg met 70 km), daar heb bij dit park geen 'last van'. 120 km piste met diverse oefenweides liggen op loopafstand verwijderd van het park.

Impressie van Landal Maria Alm in 4,5 minuut

Bekijk in 4,5 minuut het onderstaande flmlpje van Landal Resort Maria Alm en het skigebied rondom Maria Alm gemaakt tijdens ons bezoek in januari 2019

Wil je meer informatie over het park of ben je van een verblijf te boeken. Kijk dan op de website van Landal Resort Maria Alm.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties