TUI Ski Express

TUI Ski Express
TUI Ski Express

Met de trein op wintersport. Het heeft een groot aantal voordelen, maar was tot dit jaar moeilijk te realiseren. Als je vanuit Nederland naar de Alpen wil met de trein, betekent dat een hoop overstappen, een hoop geregel en een hoop gedoe. Maar dat is sinds dit jaar verleden tijd. TUI introduceert de TUI Ski Express.

Iedere wintersporter weet dat het plezier van een wintersportvakantie al begint ver vóór je reis richting de sneeuw. Het volgen van het weerbericht, het bekijken van de webcams van het skigebied waar jij straks op de pistes te vinden bent en het uitstippelen van de liften en de skiroutes. Maar nu kun je nog twee extra dagjes toevoegen aan je wintersportbeleving; lekker relaxt met een slaaptrein richting de bergen !

TUI Ski Express Coupe
TUI Ski Express Coupe

TUI presenteert vanaf deze winter de TUI Ski Expres. Een comfortabele, betaalbare en meer duurzame wintersportvakantie dan dat je gewent bent. Want eerlijk is eerlijk, de rit met de auto of met de touringcar kan er nog wel eens voor zorgen dat je niet heel fris op je bestemming aankomt. Met een slaapplaats in de trein ben jij vanaf het eerste moment fris en uitgerust in de bergen en klaar voor de pistes.

Waar, hoe en wanneer ?

Je vertrekt op vrijdagavond vanaf Amsterdam of Utrecht Centraal en wordt zaterdagochtend wakker in de bergen. Vanaf Wörgl in Tirol wordt de trein in 2-en gesplitst en ga je verder naar Salzburgerland, Tirol of het Vorarlberg. De treinreis zelf door het berglandschap van de Oostenrijkse Alpen is al een attractie op zich. Want vanuit een trein kom je op en langs plekken die je vanaf de autoweg vaak niet ziet.

Op de terugweg vertrek je op zaterdagavond na nog een lekkere dag skiën of wandelen in de sneeuw en kom je zondagochtend weer terug in Nederland aan op Amsterdam of Utrecht Centraal.

Route TUI Ski Express

De TUI Ski Express komt langs alle grote wintersportplaatsen in de Oostenrijk. Of in ieder geval langs het station dat het dichtstbij gelegen is. Wanneer je wordt afgezet bij het station is het laatste stukje naar je accommodatie op eigen gelegenheid. Maar TUI helpt je daar desgewenst wel bij. Je kunt een transfer bijboeken of informatie krijgen over het openbaar vervoer. Een taxi is ook een goede en snelle optie. Omdat in bijna alle gevallen het station zo dicht bij jouw eindbestemming is, zullen de kosten van een taxirit je alles meevallen.

Pakketreis of los treinticket

Omdat niet alle wintersporters dezelfde boekingsrituelen hebben zorgt TUI ervoor dat je naast een pakketreis ook een los treinticket kunt bestellen. Heb jij dus alleen vervoer nodig, dan boek je alleen je retourtje met de Ski Express. Maar wil jij naast je treinticket ook graag een accommodatie of skipas dan is er een groot aanbod van pakketreizen waar alles onderdelen van je wintersportvakantie al bij inbegrepen zijn.

Pakketprijzen TUI Ski ExpressIn de TUI Ski Express vind je verschillende klasse en comfort, zoals je van TUI gewent bent. De copués waar je uit kunt kiezen zijn:

Economy max 5 pers (ECM)

 • Gedeeld met overige passagiers
 • Gedeelde wastafels en toiletten
 • Stoelreservering mogelijk bij online check-in

Premium Economy max 4 pers (PEC)

 • Gedeeld met overige passagiers
 • Gedeelde wastafels en toiletten
 • Stoelreservering mogelijk bij online check-in

Premium Privé 2-5 pers (PE2-PE5)

 • Maximaal 5 zit-/slaapplaatsen
 • Coupé voor privégebruik met eigen gezelschap
 • Gedeelde wastafels en toiletten

Comfort privé 2 of 3 p (CO2/CO3)

 • 2 of 3 zitplaatsen en bredere bedden
 • Coupé voor privégebruik met eigen gezelschap
 • Eigen wastafel, gedeelde toiletten

Comfort privé met 1 pers (CO1)

 • 3 persoons coupé voor alleengebruik
 • Een ruime zitplaats en een breder bed
 • Eigen wastafel, gedeelde toiletten

Boeken en gaan !

Wil je meer informatie over een treinticket naar de Oostenrijkse Alpen of wil je graag een totaalpakket boeken? Check dan snel de mogelijkheden via de website van TUI Ski Epress

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.