Rodelen tijdens de wintersport
Rodelen tijdens de wintersport

Rodelen tijdens de wintersport

Wintersport Live Wintersport Live

Rodelen tijdens de wintersport. Deze banen moet je geprobeerd hebben! Skiën en snowboarden zijn adrenaline kwekers, maar wat dacht je van rodelen? Rodelen is een superleuke activiteit om met zijn allen te doen. Wie vliegt het snelst door de bochten? Deze rodelbanen moet je dan ook zeker geprobeerd hebben!

Val Thorens – Rodelbaan hoog in de bergen

Het Franse Val Thorens is bij uitstek geschikt voor het vieren van je wintersportvakantie. Daarnaast bruist het er van de evenementen en is er ook een rodelbaan. De rodelbaan in ‘Valtho’ is de hoogstgelegen baan ter wereld. Je begint namelijk bij het bergstation van de Péclet-baan op 3000 meter hoogte. De baan is maar liefst 6 kilometer lang en eindigt in het dorp.

Twee familie rodelbanen in Söll - SkiWelt Wilder Kaiser

Met twee banen is het in Söll dubbel genieten. Niet alleen kun je in Hochsöll prima eten en drinken wanneer de zon onder is gegaan, maar in het hoogseizoen zijn de pistes open en ligt één van de gaafste rodelbanen van Oostenrijk op je te wachten. Met een baan van 3,8 km en een baan van 4 km ben je wel even zoet.

Twee rodelbanen in Söll
Rodelen in Söll

Verlicht rodelen op de Rosskopf in Italië

Een 10 kilometer lange rodelbaan die volledig verlicht is? Die vind je in het Italiaanse Sterzing! Gedurende deze rit overbrug je 900 hoogtemeters en kijk je uit over de vallei en het daarin gelegen dorp. Grappig feit is dat de rodelbaan qua kilometers bijna hetzelfde aantal telt als het totale van het skigebied (14 km).

Bramberg - De langste verlichte rodelbaan ter wereld

Om voort te borduren op het thema verlichte rodelbanen, de langste verlichte rodelbaan ter wereld vind je in skigebied de Wildkogel Arena. Vanaf het bergstation bij Bramberg begint een 14 kilometer lange afdaling die je circa 40 minuten rodelplezier geeft. Daarnaast is uitdaging gegarandeerd, want je behaalt snelheden van wel 50 km/u op deze baan.

In het gebied van de Wildkogel-Arena zijn nog meer rodelbanen, zoals de natuurrodelbanen Stockenbaum (5 km) bij midden station Wildkogelbaan en Neuhaushof (3 km), bij midden station Smaragdbaan. In het centrum van Neukirchen is de Kühnreitrodelbaan van 1,5km die iedere dag tot 22:00 u verlicht is.

Rodelen in Bramberg
Rodelen in Bramberg - Wildkogel

Volg de lichtjes in het Stubaital

De meest sfeervolle baan vind je in het Stubaital. Vanaf de 2505 meter hoge Elferspitze vertrekken twee rodelbanen, beide 8 kilometer lang. Het leuke is dat de banen verlicht zijn met behulp van petroleumlampen. Als extra verlichting kun je een hoofdlamp meenemen. Uiteraard zorgt dit voor een gemoedelijke sfeer en volg je de lichtjes.

Je kunt ook op rodelsafari in het Pinnistal, ook in het gebied van het Stubaital. Een jeep neemt drie sledes mee op sleeptouw van de Issenangeralm naar de Pinnisalm. Dit is een echte familie-tip!

Schladming- van de rodelbaan zo je bed in

Wanneer je tot laat op de piste wilt blijven of lang wilt dineren dan resteert er veelal geen tijd meer om een rodelactiviteit aan je vakantie toe te voegen. In Schladming kan dit echter wel, want de rodelbaan is geopend tot maar liefst 23:00. De baan begint op de Hochwurzen en loopt tot aan het dorp. Zo sluit je makkelijk weer aan in de après-ski of ‘rodel je zo je bed in’.

Naast de zojuist genoemde rodelbanen tref je nog meer spannende parcoursen aan. Wat dacht je van sprookjesachtig rodelen in Zwitserland of de langste rodelbaan van de Alpen een keertje uittesten?

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties